2018. Augusztus 19., Vasárnap

Frissitve:02:02:45

Autószalonok

Megfizethető hibrid crossovert hozott Genfbe a Kia

Nyomtatás

Igencsak felgyorsultak az események a Kia háza táján: voltak idők, hogy a koreai márkáról hosszú hónapokig semmit nem hallhattunk, azonban az elmúlt időszakban szinte napról-napra bejelent valami érdekes újdonságot a gyártó. Genfben az Optima kibővített családja mellett (szedán, friss kombi és vadonatúj konnektoros hibrid) porondra lépett a hibrid Niro, ami hajtáslánc-technikailag jórészt a szintén friss Hyundai Ioniq-kal megegyezik, azonban menő crossoveres karosszériája révén testvérmodelljénél érdekesebb.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 16:19

Alig láthatóan, de alaposan frissült a Peugeot 2008 Genfben

Nyomtatás

A Peugeot már mintegy két héttel a Genfi Autószalon megnyitása előtt kiszellőztette kis crossoverének, a 2008-nak a frissített változatát, Svájcban pedig élőben is megcsodálhattuk a praktikus és vagány városi szabadidőmodellt. Kollégáink természetesen lőttek néhány helyszíni képet is az autóról, amihez pont ott nyúltak a franciák, ahol arra szükség volt. Rövidesen ki is fogjuk tudni próbálni a ráncfelvarrott 2008-at.

Új remény – eljött Genfbe a következő Honda Civic előfutára

Nyomtatás

A Honda az elmúlv években kezd visszatérni régi önmagához; az új CR-V és HR-V egyértelműen jó úton halad, miközben a brutális Civic Type-R ugyancsak nagy dobás volt, azonban a 'sima' Civic már kezd kevés lenni a rohamosan fejlődő kompakt kategóriában. A következő generációval ellenben új erőre kaphat a típus. Genfben ígéretes tanulmányról rántották le a japánok a leplet.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 15:46

Élőben is csodaszép a Lexus hibrid luxuskupéja, az LC 500h

Nyomtatás

A Lexus beígérte Genfre az első ízben januárban, Amerikában prezentált LC szériájú luxuskupé európai változatát, és a japánok természetesen el is hozták Svájcba legfrissebb büszkeségüket. Az autó már az első ízelítőfotókon is remekül mutatott, és élőben tényleg lenyűgöző: minden porcikájából sugárzik az erő és a prémiumérzet. A bátor formavilágú modell Európába hibridként érkezik, ezúttal pedig már tudjuk, hogy mit rejtenek a formás idomok. Az 500h elnevezés egy benzines-elektromos hibrid hajtásláncot takar, orrmotorral, hátsókerékhajtással. A mérnökök célja a valaha volt "legélesebb és leginkább kifinomult hibrid" megalkotása volt, melynek érdekében olyan előrelépéseket láthatunk, amelyek korábban nem jellemezték a Toyota/Lexus típusait.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 15:02

3 tagúra bővült a Fiat Tipo palettája Genfben – kombi és ötajtós érkezett

Nyomtatás

A Fiat friss kompakt modellje, a kiváló ár/érték arányú Tipo kétségtelenül az egyik legérdekesebb újdonság a magyarországi piac szempontjából, ugyanis hazánkban érthető módon különösen nagy népszerűségnek örvendenek a használható méretű, de azért elérhető méretű autók, főleg, ha még jól is néznek ki és némileg modernek – márpedig a Tipo minden aspektusnak megfelel, formaterve is remekül sikeredett.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 12:28

7. oldal / 71