Autószalonok

Alig láthatóan, de alaposan frissült a Peugeot 2008 Genfben

Nyomtatás

A Peugeot már mintegy két héttel a Genfi Autószalon megnyitása előtt kiszellőztette kis crossoverének, a 2008-nak a frissített változatát, Svájcban pedig élőben is megcsodálhattuk a praktikus és vagány városi szabadidőmodellt. Kollégáink természetesen lőttek néhány helyszíni képet is az autóról, amihez pont ott nyúltak a franciák, ahol arra szükség volt. Rövidesen ki is fogjuk tudni próbálni a ráncfelvarrott 2008-at.

Új remény – eljött Genfbe a következő Honda Civic előfutára

Nyomtatás

A Honda az elmúlv években kezd visszatérni régi önmagához; az új CR-V és HR-V egyértelműen jó úton halad, miközben a brutális Civic Type-R ugyancsak nagy dobás volt, azonban a 'sima' Civic már kezd kevés lenni a rohamosan fejlődő kompakt kategóriában. A következő generációval ellenben új erőre kaphat a típus. Genfben ígéretes tanulmányról rántották le a japánok a leplet.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 14:46

Élőben is csodaszép a Lexus hibrid luxuskupéja, az LC 500h

Nyomtatás

A Lexus beígérte Genfre az első ízben januárban, Amerikában prezentált LC szériájú luxuskupé európai változatát, és a japánok természetesen el is hozták Svájcba legfrissebb büszkeségüket. Az autó már az első ízelítőfotókon is remekül mutatott, és élőben tényleg lenyűgöző: minden porcikájából sugárzik az erő és a prémiumérzet. A bátor formavilágú modell Európába hibridként érkezik, ezúttal pedig már tudjuk, hogy mit rejtenek a formás idomok. Az 500h elnevezés egy benzines-elektromos hibrid hajtásláncot takar, orrmotorral, hátsókerékhajtással. A mérnökök célja a valaha volt "legélesebb és leginkább kifinomult hibrid" megalkotása volt, melynek érdekében olyan előrelépéseket láthatunk, amelyek korábban nem jellemezték a Toyota/Lexus típusait.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 14:02

3 tagúra bővült a Fiat Tipo palettája Genfben – kombi és ötajtós érkezett

Nyomtatás

A Fiat friss kompakt modellje, a kiváló ár/érték arányú Tipo kétségtelenül az egyik legérdekesebb újdonság a magyarországi piac szempontjából, ugyanis hazánkban érthető módon különösen nagy népszerűségnek örvendenek a használható méretű, de azért elérhető méretű autók, főleg, ha még jól is néznek ki és némileg modernek – márpedig a Tipo minden aspektusnak megfelel, formaterve is remekül sikeredett.

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 11:28

610 lóerővel érkezett Genfbe a legek 7-es BMW-je

Nyomtatás

A BMW pontosan három hete jelentette be a vadonatúj 7-es sorozat csúcsváltozatát, az M760Li xDrive névre keresztelt zászlóshajót. A bajorok azt ígérték, hogy a nyilvánosság előtt élőben első ízben a Genfi Autószalonon fogják prezentálni a villámgyors limuzint, így nem lepődtünk meg, amikor a németek svájci standján megpillantottuk a gyártó friss büszkeségét.

7. oldal / 71