Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Igaz, tudtuk, hogy a Bentley SUV-val készül, mégsem nevezhetjük a végeredményt megszokottnak, hiszen egy olyan márkáról van szó, amely első ízben merészkedik be arra a területre, ami manapság már szinte minden prémiummárka számára elkerülhetetlennek tűnik. Az EXP 9 F tanulmány mindent visz.

A luxus minden porcikájában ott vanA Genfi Autószalonon debütáló koncepció egy teljes értékű luxus SUV-ként kelt életre és bemutatja, mire képes a brit márka, ha mindent belead. A Mulsanne formáival játszó orr sem mindennapi látvány, de a Range Roveres hatással különlegesre gyúrt hátsó még szokatlanabb lehet a szemnek. „Az EXP 9 F megmutatja, mi az abszolút csúcsa az SUV szegmensnek, lényegében teljesen új mércét felállítva” – monta Dirk van Breackel, a Bentley tervezői csoportjának vezetője.

„Stílusának ki kell emelie a Bentley sportos karakterét, annak ellenére, hogy gyökeresen eltérő céljai is vannak; a szobrászi érzékkel alkotott felületekkel a Bentley tradíciója is megmarad” – tette hozzá.

Beltér tekintetében 4+1 fős felállásról számolhatunk be, ám a maradéktalan luxust legintkább 4 fő számára biztosítja a Bentley újdonsága. A hátsó ülések közül hűtött pezsgő és poharak kerülhetnek elő az utazás közben, ami a pompa legmagasabb fokára emeli az autót.

Piknikhez is kiválóan alkalmas - galériaA beltér tervezőcsapatának legnagyobb kihívása az volt, hogy olyat alkosson, ami maradéktalan funkcionalitást és makulátlan luxust eredményez egyszerre. A végeredmény egy légies, világos tér lett, ahonnan kiváló a kilátás az útra; az sokoldalú kivitelezés pedig reprezentálja a Bentley innovatív és kortárs formai irányvonalát, a kézzel készült részletekről nem is beszélve” – érvelt Breackel.

Arról, hogy milyen technika bújik meg a lemezek alatt, a britek nem osztottak meg semmilyen információt, azonban az alapján, hogy a platformot a következő generációs Porsche Cayenne, Audi Q7, VW Touareg trióval osztja meg az EXP 9 F, arra lehet következtetni, hogy azok adottságaihoz hasonlóra számíthatunk.

A motorházban a Bentley hatliteres, ikerturbós W12-ese dolgozhat a ZF nyolcsebességes automatájával karöltve, 600 lóerő és 800 Nm körüli produkcióval. A fogyasztást is szem előtt tartva azonban a jól ismert négyliteres, ikerturbós V8, illetve egy hibrid verzió is várható lesz a Bentley SUV-jába.

Kommentek