Bárpult

Új kategóriába lépett – bemutatón az Aston Martin DBS Superleggera

Nyomtatás

Az Aston Martin hatalmas megújuláson megy keresztül, melynek első állomása a vadonatúj DB11 bemutatása volt még 2016-ban. Azóta már több új modell is piacra került, és még több érkezik majd a következő években, de a nemrég bemutatott DBS Superleggera talán mind közül a legizgalmasabb, hiszen a szuper-GT kategóriában induló kupé nem csak legendás neveket hozott vissza, hanem gyönyörű és villámgyors is egyben – hazai képviselet híján pedig a külföldi kollégák első tapasztalatait igyekeztünk összeszedni ebben a cikkben.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 02. csütörtök, 18:18

A ló túloldalán – a dízelmotor indokolatlan megkövezése

Nyomtatás

Részecskeszűrő, AdBlue, csalások, pénzbírság, kitiltás – szegény dízelmotorok kontója nem áll túl jól mostanában, ami az eladásokon is meglátszik. Az öngyulladós személyautók a kereskedésekben porosodnak, a készletek halmozódnak, a vásárlók pedig a benzines és az elektromos modellek felé fordulnak. De vajon tényleg jogos a dízelmotor mellőzése?

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 14:17

Egy legenda újjászületése – nagyító alatt az új, 656 lóerős Ford GT

Nyomtatás

A Fordnak mindig is voltak sportos autói, elég csak a Mustangra gondolni, amely immár hosszú évtizedek óta az izomautók szerelmeseinek ikonja. Talán a legendás vadlovas típust sem túlzás sportautónak hívni, ám az amerikai gyártó palettáján megbújik egy másik modell, ami egy Focus, vagy egy Fiesta láttán vélhetően nem túl sokaknak jutna eszébe. A rajongók bizonyára tudják, hogy mire gondolunk: a korábban GT40, majd az utóbbi két generációjában már csak egyszerűen GT névre hallgató vadorzó bizony ízig-vérig az amerikai gyártó szülöttje, a legújabb változatának kiszállítása pedig nem is olyan régen kezdődött meg, így néhány szerencsés külföldi újságíró már ki is próbálhatta – az ő véleményüket foglaljuk most össze egy csokorba szedve.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 19:24

Vigyázzunk a hétvégi kirándulásokkal: lejártak a 2017-es éves pályamatricák

Nyomtatás

Elvben bizonyára mindenki tudja, hogy 2018 január 31-jén, vagyis tegnapelőtt jártak le a 2017-es éves úthasználati matricák, azonban ennek ellenére mi még egyszer (idén utoljára) jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen olyan esetekben hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat. Vagyis ha a héten, vagy akár most hétvégén hazai autópályára tévednének, mindenképp győződjenek meg arról, hogy megvásárolták az idei jogosultságot.

Módosítás dátuma: 2018. február 02. péntek, 13:52

Az Autó Pult 2017-es Év Autói – a teljes lista, egyben

Nyomtatás

Már bő két hete 2018-at írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még frissnek-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Nagyon repül az idő: az Autó Pult rövidesen 8. születésnapját ünnepli, ami azt jelenti, hogy Év Autói választásunk is immár nyolcéves múltra tekint vissza. Az elmúlt 8 évben az autóipar megjárta már a poklot, most pedig nagy örömünkre a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. A már megszokott kategóriákban jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2018. január 19. péntek, 10:13

A 40 milliós Subaru egy újabb indok a tuning ellen

Nyomtatás

Aláírjuk: az autónemesítésnek lehet értelme, főként a személyre szabás területén. De ha mélyebb belenyúlásról van szó, mi mégis csak és kizárólag hosszabb távon balul elsült tuning történeteket hallunk. Ezekre teszi fel a koronát cikkünk tárgya, a 39 milliós Subaru esete.

Az autó, amit még egy Porschénél is jobb vezetni – menetpróbán az Alpine A110

Nyomtatás

Megannyi ízelítő és előzetes bemutató után végre itt van közöttünk, egy legenda feltámadt: újra él az Alpine. Az A110 modellről pedig végre befutottak az első menetpróbák, a külföldi sajtó pedig teljesen odavan a modellért – mutatjuk is, hogy miért.

Módosítás dátuma: 2018. január 17. szerda, 13:28

Az erőleadás csodája: ízelítő videón az új, 35 milliós BMW M5

Nyomtatás

A BMW M5 legfrissebb generációjával már több ízben is találkozhattak Olvasóink az Autó Pult hasábjain: az augusztusi bemutató cikkből az újdonság minden fontos paraméterére fény derült, alig egy hónapja pedig már a hivatalos magyarországi árazást is megtudhattuk. Lényeg a lényeg, az új M5 már hazánkban is kapható, és a 600 lóerős családi sportautóért a BMW minimum 35,5 millió forintot kér.

Hihetetlen, milyen kemény a Koenigsegg szuperautója – törésteszt videó

Nyomtatás

A családi tulajdonban lévő Koenigsegg vállalat kétségtelenül a világ egyik leghíresebb és legkomolyabb sportautógyártója, a manufaktúrából egészen hihetetlen kvalitásokkal büszkélkedő autócsodák kerülnek ki, ráadásul a márka rendszerint megjelenik a világ jelentős autószalonjain is, ami eleve tiszteletre méltó ‘gesztus’ egy ilyen kis cégtől.

Dicső jelmezek – legendás versenyruhákba bújt a Porsche Macan

Nyomtatás

Az autórajongók körében számos legendás és kívánatos festés, matricázás létezik, amely örök klasszikusként sosem kopik ki a legendák csarnokából. Természetesen a versenysportban használt összeállítások vannak a fókuszban, s e tekintetben a Porsche széphagyományokat tudhat magáénak - ezúttal a Macan kapott meg néhány igazán szép emléket őrző festést.

Módosítás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 13:38

Búcsúzik Európából a Subaru WRX STI

Nyomtatás

A Subaru illetékesei bejelentették, hogy az európai piacról kivonják legerősebb modelljüket, a WRX STI-t. A rali-stílusú kompakt sportszedán a hírek szerint jövő nyáron búcsúzik a palettáról, vagyis aki nagyon szeretne rendelni egyet magának, néhány hónapig még hazánkban is megteheti.

1. oldal / 70