Bárpult

Nem csupán dögös: az új Ford Mustang a legjobb kaszkadőrautó

Nyomtatás

Ben Collins neve sokaknak lehet ismerős: mint utólag kiderült, a brit úriember testesítette meg Stig alakját a Top Gear tévés autósmagazin műsoraiban. Emlékeztetésképp, Stig volt az a fehér ruhás, mindig sisakban mutatkozó pilóta, aki a Top Gear vesenypályáján felállította az autókkal az etalon köridőket, amelyek az összehasonlíthatóságot szolgálták.

14 darab 1050 lóerős Ferrari FXX K tombolt Mugellóban – videóval

Nyomtatás

A napokban már írtunk a Ferrari idei, a mugellói versenypályán megrendezett Finali Mondiali év végi ceremóniájáról, amelyet múlt hétvégén rendeztek meg az olaszok. Előző cikkünk középpontjában az utcai Ferrarik új királya, a 780 lóerős F12tdf állt, azonban időközben napvilágot látott még egy friss videó, amit szintén kötelezőnek éreztünk megosztani Olvasóinkkal.

Módosítás dátuma: 2015. november 11. szerda, 16:16

Tomboltak a Ferrarik Mugellóban – videón az új sztár, az F12tdf

Nyomtatás

Mint minden évben, a Ferrari idén is megrendezte mugellói versenypályáján ’Finali Mondiali’ nevű év végi parádéját, amelyre a gyártó rendszerint számos kiemelt ügyfelet invitál különféle újdonságok bemutatására, esetleg kipróbálására – ilyenkor nem hiányoznak persze a márka leghíresebb versenyzői sem.

Egy legenda visszatérése – Honda NSX bemutató

Nyomtatás

Amikor idén januárban a Honda lerántotta a leplet a vadonatúj NSX sportautóról, Ayrton Senna arcán biztosan kiült a mosoly a mennyországban. Ugyanis az eredeti, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy időközben legendássá vált NSX fejlesztésében Senna alaposan kivette a részét, a japánok a rendkívül tehetséges F1-es pilóta segítéségével hangolták az autót, így nem meglepő, hogy a versenyzőnek nagyon kedves volt az NSX, aminek természetesen büszke tulajdonosa is volt.

Módosítás dátuma: 2015. november 03. kedd, 20:02

Hagyományok útján – élménybeszámoló a 6. Porsche Tíz Torony Túráról

Nyomtatás

A hagyományokat ápolni kell. Ezt a filozófiát az autómárkák közül a Porsche különösképp tiszteletben tartja, a márka rajongóival egyetemben. Nem véletlen hát, hogy világszerte megannyi Porsche klub és Porsche baráti társaság létezik, amelyek tagjai nagyon büszkék autójukra illetve a Porsche érdekes történelmére.

Módosítás dátuma: 2015. október 27. kedd, 19:04

Vissza a jövőbe - a Toyota és a Mercedes is készül a nagy napra

Nyomtatás

A legtöbben valószínűleg pontosan tudják, miről van szó, amikor azt írjuk: "Vissza a jövőbe". A mára legendássá vált filmtrilógia második részében Marty McFly és a „Doki” (Doc) a jövőbe utazik, ráadásul éppen 2015. október 21-én érkeznek meg – ami történetesen jövő hét szerdára esik. Nem kellett sok az autógyártóknak, hogy kihasználják a dátum körül kialakult őrületet: a Toyota és a Mercedes is rövidfilmekkel készül a jeles alkalomból.

Módosítás dátuma: 2015. október 16. péntek, 13:37

Érdekes gyári filmen a Ford Focus RS születése (videókkal)

Nyomtatás

A vadonatúj, immár harmadik generációs Focus RS kapcsán is több mint korrekt munkát végeztek a Ford Performance részlegének szakemberei: a kompakt típus sportváltozata minden várakozást felülmúlt, és bár sokan szomorkodnak a finom öthengeres turbómotor elvesztése végett, nem kérdés, hogy összességében az új RS remek technikai megoldásai bőven kompenzálnak a hiányért, gondoljunk csak akár a 350 lóerős teljesítményre, akár a drift-móddal is ellátott összkerékhajtásra.

A legszebb autóhang a világon? – videón üvölt egy Porsche Carrera GT

Nyomtatás

A 2004 és 2007 között, mindössze 1270 példányban legyártott Porsche Carrera GT nem kérdés, hogy a 21. század egyik legérdekesebb és egyben legkülönlegesebb sportautója. A korát megelőző szuperautó nem csupán fantasztikus menetteljesítményéről és versenytechnikájáról híres, de nehéz uralhatóságáról is, ugyanis versenyautós rokonság nem csupán éles viselkedést, de villámgyors reakciókat is jelent, amibe sokaknak beletörött a bicskájuk, így az 1270 legyártott autóból sajnos sok példány szomorúan végezte. Például a híres filmszínész, Paul Walker is ebben az autóban (az utasülésben) vesztette életét.

Indiában profi módon, újságpapírral álcázták a Duster újdonságát

Nyomtatás

A napokban egy igazán mókás fotó látott napvilágot az indiai Dacia Duster (ami kint Renault Duster néven van piacon) újdonságával, a kínálatba rövidesen bekerülő automataváltóval kapcsolatban.

Videón huligánkodik James Bond új Aston Martinja

Nyomtatás

Nem csak a 007-es filmsorozat készítői és rajongói, de a brit Aston Martin sportautógyártó is gőzerővel készül a legfrissebb Bond-film premierjére, ami bő másfél hónap múlva lesz esedékes. Persze ez nem véletlen, hiszen James Bond immár ősidők óta szavaz bizalmat a legkülönfélébb Aston Martin modellek iránt.

Mindent a szívnek – beszámoló a smart világtalálkozóról

Nyomtatás

Ahogy beharangozónkban már hírt adtunk róla, idén Budapest adott otthont a smart éves nemzetközi találkozójának, a smart times-nak, amelyen immár másodszor mi is részt vettünk. Hazánk látványosságai kiváló kulisszát biztosítottak az apró autók találkozójának.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 01. kedd, 14:29

10. oldal / 69