Bárpult

Csodájára járhatunk a Volvo S90 gyönyörű belterének (videó)

Nyomtatás

A Volvo újgenerációs modelljei, az XC90 és a frissen bemutatott S90 fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az elődöknek tekinthető XC90-nel és S80-nal összehasonlítva, a svédek pedig méltán büszkék is a nagy Volvókra.

Karácsonyi konfigurátorral kedveskedik a Mercedes-Benz

Nyomtatás

A karácsony a szeretet, a békesség és a család ünnepe, ráadásul némi pihenés is társul mindehhez. Az autógyártók minden évben kedveskednek valamiféle gesztussal a rajongóknak, amely kapcsolódik az karácsony szellemiségéhez – idén egyértelműen a Mercedes-Benz tolta be a fa alá a legaranyosabb meglepetést, mégpedig egy ünnepi konfigurátor formájában.

Videón a BMW M4 GTS 7:28 perces nürburgringi köre

Nyomtatás

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy bár nem teljesen hivatalos az információ, azonban a hírek szerint a BMW M4 limitált radikális változata, a GTS fantasztikus köridőt produkált a Nürburgring nagypresztízsű Nordschleife-i aszfaltcsíkján. Nos, a hivatalos bejelentés nem váratott magára sokat, ugyanis ma a BMW nyilvánosságra hozta a pontos időt, ami pontosan 7:27,88 perc.

Jégvarázs – a Lexus NX egyedi módon készült fel a fagyos kalandokra

Nyomtatás

A tél beköszöntét az autógyártók sem hagyhatják szó nélkül, azonban szerencsére már messze magunk mögött hagyhattuk a kliséként aposztrofálható téli felkészülős felhívásokat. A téli kerekek jelentőségét azonban magunk sem vonhatjuk kétségbe, azonban az is tény, hogy a Lexus teljesen egyedi módon értelmezte a hideg szezonban alkalmazandó abroncsok fogalmát.

Módosítás dátuma: 2015. december 22. kedd, 13:37

Ho-Ho-Hokhana: driftelve érkezett meg a Ford Mikulása

Nyomtatás

Itt a tél, s noha kis hazánkban még nem hullott hó másutt már porcukor borítja a lankákat, alkalmat adva a téli sportok kedvelőinek, hogy végre ők is kiszabadulhassanak. Persze ilyenkor az autósok nagy része mérsékelt használatot preferál, ám vannak olyanok, akik ilyenkor szeretik igazán keményen nyomni a gázpedált – közéjük tartozik a kék oválosok Mikulása is.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:05

Ötösfogat - videón a Ferrari öt legendás csúcsmodellje

Nyomtatás

A Ferrari palettájának minden egyes darabkája remekmű, azonban természetesen a csillagok között is akadnak olyanok, amelyek még fényesebben tündökölnek. A maranellóiak garázsában ezek a fényesebb csillagok volnának a különleges csúcsmodellek, a márka vérbeli szuperautói, a történelem ékes szereplői.

Módosítás dátuma: 2015. december 21. hétfő, 12:21

„Oh Lord, won’t you buy me…” – elárverezték Janis Joplin… Porschéjét!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki ismeri Janis Joplin világhírű 1970-es slágerét, a 'Mercedes Benz' című nótát, aminek első sora magyarra fordítva valahogy így hangzik: „Ó Uram, nem vennél nekem egy Mercedest? A barátaim mind Porschével járnak, amit jóvá kellene tenni”.A dalszövegben elhangzottak ellenére a valóságban Janis Joplin is barátainak köreibe tartozott, legalábbis abból kiindulva, hogy egy Porschét birtokolt.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 14:10

Új rekordot futott a Renault Clio RS 220 Trophy a Nordschleifén

Nyomtatás

Az elmúlt években sorra számolhattunk be Olvasóinknak a különféle Nordschleife rekordokról, a híres Zöld Pokolban produkált köridők ugyanis egyre nagyobb jelentőséggel bírnak egy-egy sportautó illetve sportos modell megítélésekor. A kompakt kategóriában óriási harc folyik az elsőségért (jelenleg az új Honda Civic Type-R tartja a csúcsot egészen hihetetlen 7:50-es idővel), a sportos kisautóknál azonban eddig relatíve csend honolt az időkkel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2015. december 14. hétfő, 13:12

Maximum 35 évük van a belső égésű motoroknak Németországban

Nyomtatás

Bár a naptárban a 2050-es év még nagyon-nagyon messze van, ennek ellenére mindenképp megírásra érdemes, valamint elgondolkodtató az a hír, melynek értelmében Németország, az automobilizmus őshazája kitiltaná  addigra a konvencionális belső égésű motorokat.

Driftben is zseniális a vadonatúj BMW M2 – alig várjuk

Nyomtatás

A BMW M2 érkezését a márka rajongói nagyon-nagyon várták, ami nem csoda, hiszen nem kellett nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy már látatlanban kitaláljuk, a kínálat egyik legizgalmasabb és legérdekesebb M-es modellje (lesz) a jószág, már csupán abból kiindulva, hogy könnyebb az M3/M4 párosnál, a lényegi menetdinamikáért felelős komponenseket pedig egyenesen a nagytestvérektől örökli.

A német környezetvédelmi lobbi ismét próbálkozik – most a Renault az áldozati bárány

Nyomtatás

A Volkswagen aktuális emissziós botránya alapjaiban meghatározza az autóipart az elmúlt hónapokban. Sorra kerülnek felszínre különféle teszteredmények, folyamatosan cáfolva illetve szidva a gyártók által közölt károsanyag-kibocsátási értékeket és megkérdőjelezve a dízelmodellek aktuális emissziós normáknak való megfelelését.

9. oldal / 69