Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Amint az Opel és a magyar Fifty-Fifty vitorláshajó együttműködéséről még korábban beszámoltunk, nincs ez másképp most sem: a négykerekűek mellett a fehér vitorláknak éppúgy szerelmesei vagyunk, következzen tehát egy programajánló, amiben villámos sikerek várhatóak, és ehhez még jósnak sem kell lennünk.

A hét elejétől kezdve már javában zajlik a finn dingi világbajnokság Balatonföldváron, de aki a próbafutamokról esetleg lemaradt, annak sem kell bánkódnia, ugyanis a mindent eldöntő, dupla szorzójú aranyfutam még hátra van, ugyanis szeptember 10-én (azaz holnap) vág majd neki a tíz legjobb hajó az aranyéreméremért folyó harcnak, úgyhogy hétvégi programnak a balatoni kiruccanást jó szívvel ajánljuk.

A nemzetközi megmérettetés ráadásul hazai reményeket is takar, méghozzá olimpikon vitorlázónk, Berecz Zsombor személyében. A rendezvény különlegessége nem csak kedvenc tavunk, hanem már maga a helyszín, ugyanis a 2005-ös moszkvai világbajnokságot leszámítva eddig mindig tengeren rendezték meg a versenyt, melyet a legeredményesebb hazai vitorlásklub, a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet rendez meg az Opel Magyarország, az EMMI és a Magyar Vitorlásszövetség támogatásával.

Koncz Gábor, vagyis az Opel hazai ügyvezető igazgatója szerint a vitorlázással való együttműködés új fejezetet nyitott meg Magyarország legnépszeűbb márkája, az Opel számára akkor, amikor sorra jelennek meg az új modellek. Gereben Mátyás, az Opel Finn Gold Cup főrendezője szerint az Opel kézzel fogható támogatást nyújt a szponzoráció mellett: a külföldiek és a reprezentánsok mind-mind a villámosok kerekein gördülhetnek a helyszínekre.

Mindent egybevetve holnap szurkoljunk a jó szélnek, a fair versenynek, valamint Berecz Zsombornak, aki háromszoros olimpikonként illetve Európabajnoki ezüstérmesként vág majd neki a hullámoknak.

Kommentek