Blog

A ló túloldalán – a dízelmotor indokolatlan megkövezése

Nyomtatás

Részecskeszűrő, AdBlue, csalások, pénzbírság, kitiltás – szegény dízelmotorok kontója nem áll túl jól mostanában, ami az eladásokon is meglátszik. Az öngyulladós személyautók a kereskedésekben porosodnak, a készletek halmozódnak, a vásárlók pedig a benzines és az elektromos modellek felé fordulnak. De vajon tényleg jogos a dízelmotor mellőzése?

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 14:17

Vigyázzunk a hétvégi kirándulásokkal: lejártak a 2017-es éves pályamatricák

Nyomtatás

Elvben bizonyára mindenki tudja, hogy 2018 január 31-jén, vagyis tegnapelőtt jártak le a 2017-es éves úthasználati matricák, azonban ennek ellenére mi még egyszer (idén utoljára) jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen olyan esetekben hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat. Vagyis ha a héten, vagy akár most hétvégén hazai autópályára tévednének, mindenképp győződjenek meg arról, hogy megvásárolták az idei jogosultságot.

Módosítás dátuma: 2018. február 02. péntek, 13:52

Az Autó Pult 2017-es Év Autói – a teljes lista, egyben

Nyomtatás

Már bő két hete 2018-at írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még frissnek-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Nagyon repül az idő: az Autó Pult rövidesen 8. születésnapját ünnepli, ami azt jelenti, hogy Év Autói választásunk is immár nyolcéves múltra tekint vissza. Az elmúlt 8 évben az autóipar megjárta már a poklot, most pedig nagy örömünkre a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. A már megszokott kategóriákban jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2018. január 19. péntek, 10:13

A 40 milliós Subaru egy újabb indok a tuning ellen

Nyomtatás

Aláírjuk: az autónemesítésnek lehet értelme, főként a személyre szabás területén. De ha mélyebb belenyúlásról van szó, mi mégis csak és kizárólag hosszabb távon balul elsült tuning történeteket hallunk. Ezekre teszi fel a koronát cikkünk tárgya, a 39 milliós Subaru esete.

Az erőleadás csodája: ízelítő videón az új, 35 milliós BMW M5

Nyomtatás

A BMW M5 legfrissebb generációjával már több ízben is találkozhattak Olvasóink az Autó Pult hasábjain: az augusztusi bemutató cikkből az újdonság minden fontos paraméterére fény derült, alig egy hónapja pedig már a hivatalos magyarországi árazást is megtudhattuk. Lényeg a lényeg, az új M5 már hazánkban is kapható, és a 600 lóerős családi sportautóért a BMW minimum 35,5 millió forintot kér.

Hihetetlen, milyen kemény a Koenigsegg szuperautója – törésteszt videó

Nyomtatás

A családi tulajdonban lévő Koenigsegg vállalat kétségtelenül a világ egyik leghíresebb és legkomolyabb sportautógyártója, a manufaktúrából egészen hihetetlen kvalitásokkal büszkélkedő autócsodák kerülnek ki, ráadásul a márka rendszerint megjelenik a világ jelentős autószalonjain is, ami eleve tiszteletre méltó ‘gesztus’ egy ilyen kis cégtől.

Dicső jelmezek – legendás versenyruhákba bújt a Porsche Macan

Nyomtatás

Az autórajongók körében számos legendás és kívánatos festés, matricázás létezik, amely örök klasszikusként sosem kopik ki a legendák csarnokából. Természetesen a versenysportban használt összeállítások vannak a fókuszban, s e tekintetben a Porsche széphagyományokat tudhat magáénak - ezúttal a Macan kapott meg néhány igazán szép emléket őrző festést.

Módosítás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 13:38

Búcsúzik Európából a Subaru WRX STI

Nyomtatás

A Subaru illetékesei bejelentették, hogy az európai piacról kivonják legerősebb modelljüket, a WRX STI-t. A rali-stílusú kompakt sportszedán a hírek szerint jövő nyáron búcsúzik a palettáról, vagyis aki nagyon szeretne rendelni egyet magának, néhány hónapig még hazánkban is megteheti.

Vidám videón a Honda Civic fejlődésének 45 éve

Nyomtatás

Szinte hihetetlen, de a Honda Civic bizony immár 45 éve velünk van, a japánok világszerte töretlen népszerűségnek örvendő kompakt modellje ugyanis 1973-ban debütált. A szép életpálya tiszteletére a Donut Media egy kedves, alig másfél perces angol nyelvű grafikus videóval kedveskedett a modellnek és rajongótáborának, amiben dióhéjban végigkísérhetjük a Civic óriási fejlődését. Alább Önök is megnézhetik a kisfilmet.

Kissé rendhagyó, de fantasztikus volt a VIII. Porsche Tíz Torony Túra

Nyomtatás

Immár nyugodtan kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag nincs ősz a Porsche Club Pannonia (PCP) által szervezett Tíz Torony Túra nélkül, és természetesen Tíz Torony Túra sincs ősz nélkül: a PCP vidám és barátságos Porsche-barát csapata idén nyolcadízben szervezte meg a nívós Porsche-rendezvényt, ami annak függvényében, hogy ki miként tekint rá, lehet egy baráti összejövetel, egy izgalmas verseny, egy kiváló lehetőség az indulók autócsodáinak megmozgatására, sőt, az intelligens szervezés révén akár egy kulturális kirándulás hazánk legszebb tájait érintve.

Módosítás dátuma: 2017. október 17. kedd, 21:45

Az Opel ismét vitorlákat bontott - Földváron holnap lesz a Finn Gold Cup döntője

Nyomtatás

Amint az Opel és a magyar Fifty-Fifty vitorláshajó együttműködéséről még korábban beszámoltunk, nincs ez másképp most sem: a négykerekűek mellett a fehér vitorláknak éppúgy szerelmesei vagyunk, következzen tehát egy programajánló, amiben villámos sikerek várhatóak, és ehhez még jósnak sem kell lennünk.

1. oldal / 58