2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Blog

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Nyomtatás

Az Autó Pult szerkesztősége a magazin minden kedves Olvasójának sok-sok jóban és finomságban gazdag, kellemes húsvéti ünnepeket kíván. Vezessenek óvatosan, a szabályok betartásával figyeljenek az ilyenkor esedékes rendőrségi razziákra, és kérjük Önöket, hogy az alkoholfogyasztást a sofőrködéssel semmiképp se egyeztessék össze. Jó pihenést kívánunk!

Elkelt James Bond legújabb, egyedi Aston Martinja

Nyomtatás

Daniel Craig, azaz a 007-es ügynök természetesen a James Bond filmek legújabb epizódjában is új autót kapott az Aston Martin DB10 személyében, amelynek különlegessége, hogy nem széria modellről van szó, hanem egyedi, kifejezetten a mozi számára készített verzióról. A filmvásznon szereplő autót pedig a forgatások után elárverezték, immáron új tulajdonos örülhet neki.

Super Bowl: a legjobb autós reklámok

Nyomtatás

Az autós reklámorgiát szokás szerint idén is az amerikai futball szuperkupa döntőjének szüneteiben élhettük át először. A gyártók körében manapság már hagyomány, hogy a Super Bowl közben durrantják el az azévre szánt első petárdákat. Az 50. alkalommal, 2016-ban sem volt ez másképp, az alapszakaszt majd’ hibátlanul teljesítő Carolina Panthers és az ugyancsak remek szezont maga mögött tudó Denver Broncos összecsapása mellett a pihenők alkalmával felbukkantak a legnagyobb márkák videói.

Módosítás dátuma: 2016. február 08. hétfő, 20:07

Vissza a múltba – újra elindul a DeLorean DMC-12 gyártása

Nyomtatás

A Vissza a jövőbe című filmtrilógia rajongói biztosan nagyon fognak örülni a friss hírnek, melynek értelmében feltámad a film négykerekű főszereplője, a DeLorean DMC-12. A felfelé nyíló ajtóiról híressé vált, és a Lotus segítségével két éven keresztül gyártott (1981-1982) sportautó-különlegességből a találgatások szerint jelenleg még mintegy 4000 ép példány van a gyűjtők kezében, de a közeljövőben ez a szám biztosan emelkedni fog, ugyanis egy texasi cég hivatalosan bejelentette a gyártás folytatását.

Használtan is egzotikus: érintetlen Koenigsegg CCX keresi új gazdáját

Nyomtatás

Noha a használtautók piaca lényegében hatalmas olvasztótégely, mégis találni igazán szépen csillogó ékköveket a szebb napokat is megélt, jobb sorsra érdemes példányok sokaságában. Ezúttal például egy vérbeli szuperautó bukkant fel a temérdek alkalmi vétel mellett, egy Koenigsegg CCX személyében.

Módosítás dátuma: 2016. január 26. kedd, 12:15

Az őrültségen túl – F1-es autóval a havas sípályán

Nyomtatás

Az osztrák tulajdonú Red Bull cég mindig is híres volt őrült ötleteiről, amelyeket gyakran különféle extrém sportok formájában valósítottak meg az illetékesek. Ezúttal egy újabb ötlet pattant ki a Red Bull embereinek fejéből: kitalálták, hogy milyen vicces lenne, ha egy F1-es versenyautó bejárna egy sípályát.

Búcsúzik a Dodge Viper

Nyomtatás

Sajnos egy újabb fényes csillag tűnik el az autógyártás képzeletbeli égboltjáról: az amerikaiak hivatalosan is bejelentették, hogy a legendás Vipera - becsületes nevén Dodge Viper SRT - búcsúzik. A modell sohasem tartozott a legfejlettebb vagy legprecízebb sportautók táborába, azonban híresen nehéz vezethetősége és mennyei 8,4 literes V10-es motorja (aminek alapja alapvetően egy teherautó motorjára vezethető vissza) mindig is nagyon kívánatossá tette a sajátos formavilágú nehézbombázót, ezáltal pedig a Viper világszerte óriási rajongótáborra tett szert.

Módosítás dátuma: 2016. január 14. csütörtök, 17:46

A traktorgyáros története – film örökíti meg Ferruccio Lamborghini életét

Nyomtatás

Az utóbbi időben egy szavuk sem lehetet az autórajongóknak, a filmipar ugyanis számos remek alkotással örvendezteti meg a benzingőzzel fertőzötteket. A tuningőrületet kiváltó Halálos Iramban és Need for Speed epizódok mellett üdítő a valós eseményeken alapuló, Niki Lauda és James Hunt rivalizálását megörökítő, tavaly érkezett The Rush. Hamarosan a Steve McQueen karrierjéről szóló The Man and Le Mans is látható lesz, míg az Enzo Ferrari mozi már készülőben, illetve Bruce McLaren neve ugyancsak felmerült, mint lehetséges filmes alap. Ezen alkotásokat követi hamarosan egy újabb izgalmas sztori, amelyben egy autógyáros élete kerül a filmvászonra.

Módosítás dátuma: 2016. január 04. hétfő, 16:51

Csodájára járhatunk a Volvo S90 gyönyörű belterének (videó)

Nyomtatás

A Volvo újgenerációs modelljei, az XC90 és a frissen bemutatott S90 fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az elődöknek tekinthető XC90-nel és S80-nal összehasonlítva, a svédek pedig méltán büszkék is a nagy Volvókra.

Karácsonyi konfigurátorral kedveskedik a Mercedes-Benz

Nyomtatás

A karácsony a szeretet, a békesség és a család ünnepe, ráadásul némi pihenés is társul mindehhez. Az autógyártók minden évben kedveskednek valamiféle gesztussal a rajongóknak, amely kapcsolódik az karácsony szellemiségéhez – idén egyértelműen a Mercedes-Benz tolta be a fa alá a legaranyosabb meglepetést, mégpedig egy ünnepi konfigurátor formájában.

Videón a BMW M4 GTS 7:28 perces nürburgringi köre

Nyomtatás

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy bár nem teljesen hivatalos az információ, azonban a hírek szerint a BMW M4 limitált radikális változata, a GTS fantasztikus köridőt produkált a Nürburgring nagypresztízsű Nordschleife-i aszfaltcsíkján. Nos, a hivatalos bejelentés nem váratott magára sokat, ugyanis ma a BMW nyilvánosságra hozta a pontos időt, ami pontosan 7:27,88 perc.

7. oldal / 58