Elindult az Autó Pult

Nyomtatás

Nem vagyok jós. E cikk írásának napján még január van, és a fagyos szél kövér hópelyheket tapaszt a szerkesztőség ablakára. Még egy hónap van hátra az Autó Pult megnyitásáig. És akkor miért most írom a nyitó sorokat? Mert bízok barátaimban, partnereimben, magamban, és az általunk végzett munkában - és tudom, hogy február 22-én egy olyan oldal indul el, amely a legfontosabb dolgot állítja középpontba: a független, objektív és pontos tájékoztatást. Vagyis nem mást, mint Önt, kedves olvasó.

Nem szeretnék beleesni az önigazolás csapdájába, így nem állítom, hogy az Autó Pult ötlete évtizedekre tekint vissza. Az oldalt életre hívó tényező maga az autós újságírás, amelyben óriási kiaknázatlan potenciál lapul hazánkban (is). Persze nem kell magunkat ámítanunk; csak egy nagyon kis szelete vagyunk a tortának, ha az autó-eladásokat nézzük. De attól még hogy kicsi, lehet ugyanolyan finom az a szelet, mint a torta többi része. Hiszen mindenki megtalálhatja a magának megfelelő autót, és mindegyik modell megjelenése csak tovább színesíti a receptet. A kérdés csupán az, hogy melyik modell kinek való - mi pedig a szórakoztatás mellett ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

 
Az előbbi hasonlatnál maradva megállapítható, hogy ez bizony nem csekélyebb feladat, mint leírni, hogy kinek való az eper, a banán, a tejszín, vagy éppen a csokoládé, anélkül, hogy az illető kóstolná. A cukortartalom vagy éppen az állag már sokat elárul, de teljes képet csak minden aspektus megvizsgálásával lehet alkotni, a kóstolásról nem is beszélve.
 
Mi nem kevesebbre vállalkozunk, mint egy virtuális kóstolás megalkotására - az ilyen feladatokat pedig nem lehet félvállról venni. Éppen ezért pontos méréseket végzünk az autókról (Így mérünk mi); amennyiben lehetséges, összehasonlító teszteket írunk; máshol nem látott, különleges tartalmat biztosítunk; és teljes hírszolgáltatást nyújtunk, legyen szó autószalonról történő közvetítésről, vagy éppen hétvégi frissülésről. Nem feledkezünk meg a könnyebb (magazin), és a komolyabb (gazdaság) témákról, illetve a külföldi sajtó néha már-már komikusan részrehajló ténykedéséről sem.
 
Bárpult szekciónk pedig a teljes önmegvalósításnak és a visszacsatolásnak is nagyobb teret enged. Blogos tartalmaink az autótesztelő korántsem mindig irigyelendő életébe nyújtanak betekintést, míg másik rovatunkat az olvasók közvetlen segítésére szenteltük: legyen bármilyen kérdésük, mi megválaszoljuk.

Nem vagyok jós. Nem tudom, hogy ebben a válságos időszakban hova jut az autóipar, vagy éppen, hogy a rengeteg kipöfékelt széndioxiddal miként bír el Földünk növényzete. Viszont tudom, hogy amíg lesznek autók, minket kivétel nélkül érdekelni fog mindegyik típus. Az pedig kimondottan jó érzéssel tölt el, hogy írásainkat fából készült papír helyett, itt, az interneten oszthatjuk meg Önökkel.
Hozzászólások  

 
#6 gaga_unit 2010-03-06 01:13
gratulalok az oldalert.a cikkek is jok...nem tudom honnan ismeros a megfogalmazas,n a de mind 1.CSAK IGY TOVABB!!!
Idézet
 
 
#5 pozsi 2010-03-01 20:20
azért elég sokszor esik még szét a címlap...
Idézet
 
 
+1 #4 Paulie318 2010-02-22 21:38
Üde színfolt a magyar autós portálok világában az objektív teszt.
Gratulálok az ízléses megvalósításhoz is!
Sok sikert kívánok az elkövetkezőkben ! ;)
Idézet
 
 
+1 #3 Ragnotti 2010-02-22 14:09
Szép és könnyen kezelhető lett az oldal, az adatok nekem is tetszenek. Jó munkát, így tovább!
Idézet
 
 
+1 #2 sekli 2010-02-22 11:56
Nekem is nagyon tetszik a lap.Főleg hogy konkrét adatokkal alátámasztva írjátok meg a cikkeket amelyek igy jobban tükrözik a valóságot.Autó vásárlása előtt biztos hogy megnézem nektek mi a véleményetek róla.
Idézet
 
 
+1 #1 Vit 2010-02-22 11:03
Gratulálok az induláshoz.Kivánom hogy töretlen lendülettel és lelkesedéssel fejlődjetek.A lap jó és szép,a cikkek hangulatosak és jól tükrözik a tesztelt autók világát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark