Felgyorsulva – az új Nissan GT-R újabb rekordokat dönt (videóval)

Nyomtatás

Még csak alig pár hete jelentették be az újabb frissítésen átesett Nissan GT-R érkezését, az 550 lóerősre erősödött sportautó egy gyári méréssorozaton alaposan túlszárnyalta elődje 0-100-as idejét.

Egészen pontosan a Sendai Hill versenypályán 2,84 másodperc alatt tudta le a mutatványt, amely idővel bizony nem sok szériaautó vetekedhet. Így például az előző, 530 lóerős GT-R sem a maga három másodperces 0-100-as sprintjével, holott az is óriási fejlődést mutatott a legelső kiadások 3,5 szekundumához képest. A leckét a hamarosan érkező új Porsche 911 Turbo tudja majd feladni a GT-R-nek, ám az ár/sprintidő valószerűtlen kategóriájában továbbra is a Nissan sportolója marad az élen, tekintve, hogy alapára jóval olcsóbb bármelyik konkurensénél.

Míg a bámulatos idő technikai demonstrációnak tökéletes, a különbségből a leendő tulajdonosok vajmi keveset fognak érezni. Tény, hogy egy sportautó esetében nem mellékes a gyorsaság, ám az élménytermelés a legfontosabb faktor. Ezen a téren pedig szerencsére nem feltétlenül van szükség félezer lóerőre és több tízmillió forintra.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark