Földön és levegőben: látványos videón egy Morgan és egy kétszárnyú repülő

Nyomtatás

Számos videón láthattunk már olyan megmérettetéseket, például gyorsulási versenyeket, amelyeknek egyik tagja egy autó, a másik pedig egy repülő volt. Ezúttal az igazán különleges sportautókat gyártó brit Morgan jóvoltából készült el egy kisfilm, aminek főszereplője egy gyönyörű Morgan Aero 8 modell és egy kétszárnyú ‘show-repülőgép’.

Akik ismerik a Morgan történelmét és stílusát, pontosan tudják, hogy az autógyártóhoz a repülés világa igencsak közel áll, vagyis nem lepődhetünk meg a különös felvételen. A videó egyébként nem egy klasszikus autó-repülő verseny, hanem sokkal inkább egy hangulatos film, ami nagyon látványosra sikeredett. A helyszín, ahol az Aero 8 és a kétszárnyú Pitts S2S ‘biplane’ megfeszíti izmait, természetesen egy repülőtér, mégpedig az angliai Bruntingthorpe-i reptér.

A Morgan kormánya mögött Jon Wells, a gyártó formatervező igazgatója ült, míg a Pitts gépet Richard Goodwin pilóta terelgette. A remekmű különlegessége, hogy tömeg/teljesítmény arányuk hasonló; az Aero 8 BMW-től származó 4,8 literes V8-as szívómotorja 367 lóerős, a Pitts 8,5 literes hathengerese mintegy 300 lóerő leadására képes. Álló helyzetben tehát hasonlóak a specifikációk, azonban a két gép erőleadása és főként előadásmódja jelentősen eltér egymástól. Hogy mennyire, arra a három és fél perces kisfilmből fény derül - szerintünk érdemes megnézni a felvételt.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark