Jó helyre került - kiszállította a Lexus az első LFA-t

Nyomtatás

Hiába ír a szaksajtó már jó másfél éve a Lexus LFA-ról és hiába szellőznek ki különféle információk/rekordok a szuperautóval kapcsolatban, a huzavona bizony mostanig eltartott a rendkívül hosszú ideig fejlesztett, ám szerencsére az ígéreteket beváltó négykerekűről: a napokban került csak ugyanis az első ügyfélpéldány újdonsült tulajdonosához.

A szénszálas karosszériás, minden téren csúcstechnológiát felvonultató szélvészgyors és méregdrága Lexus a 003-as sorozatszámot viseli, ami azt jelenti, hogy még kereken 497 darab fogja elhagyni a gyárkaput az 500 példányos szériából. Az első ügyfél-LFA különben azért ’csak’ a 3-as számot viselheti, mert az első két autó belső vezetők garázsába került.

Az említett 560 lóerős ezüstmetál sportautó az Egyesült Államokba került, tulajdonosáról pedig két dolgot lehet tudni: Roy-nak hívják, és imádja próbálgatni kedvencei képességeit – na meg vélhetően nem szegény. Az úriember (akinek a garázsában egyébként állítólag egy nem mindennapi Nissan GT-R is pihen) tehát vélhetően jó néhányszor meg fogja cibálni a hátsókerekes V10-es szupersportautó bajszát egy-egy pályanapon, vagyis a csodaszép, és még annál is finomabb orgánummal büszkélkedő LFA vélhetően nem egy díszparipa lesz, hanem küldetésének megfelelően élheti majd életét.

Az autó megérkezésének örömére Roy ki is vitte a Road Atlanta-i pályára új szerelmét, és a találkozásról egy rövidke, ám annál hangulatosabb videót is készíttetett. A hangélményből sajnos nem sok jön át, de a különlegességek kedvelőinek érdemes lehet két percet szentelniük az alábbi kisfilmnek (fentebb egy még finomabb gyári vágtunk be az első prototípusról, csak a V10-es muzsika kedvéért). 
Hozzászólások  

 
#1 2011-11-21 22:45
Nem tűnik éppen helytállónak a cikk.... már majd fél éve furikáznak ilyen kocsikkal az autakon. Paris Hilton is kapott egy citrom sárgát, amit lecsrélt egy fehérre.........
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark