15 perc, 240 km – 2022-re új felgyorsítaná az akkutöltést a Honda

Nyomtatás

Az elektromos autók egyik legnagyobb problémája mostanra megoldódni látszik, ugyanis az akkumulátortechnológia fejlődésével egyre nagyobb hatótávolásgokkal találkozhatunk a katalógusokban. Ez azonban magával hozott egy másik gondot, méghozzá a töltési idő képében. A Honda most azt állítja, hogy 2022-re 15 perces töltésekkel jól tudnak majd lakni a villanyautóik – legalábbis egy időre.

A hírek szerint a Honda 2022-re olyan akkumulátorokat ígér, amelyek egy 15 perces gyorstöltéssel képesek lesznek legalább 240 kilométert megtenni. Ennek érdekében a japánok szakítanak jelenlegi partnerükkel, a Panasonic-kal, és egy egyelőre még meg nem nevezett vállalattal állnak össze, hogy kifejlesszék az új egységeket. Természetesen nem csak az akkut kell fejleszteniük a mérnököknek, ugyanis egy hatékony szoftvert is ki kell fejleszteni, ami segít az energia-beosztásban, illetve a könnyű felépítés is fontos pont a hatótáv növelésében.

Mindez persze szép és jó, de még mindig nem old meg mindent – igaz, a gyáriak ennél már nem nagyon tudnak többet tenni az ügy érdekében. A gyorstöltéshez természetesen gyorstöltő hálózatra is szükség van, aminek kiépítése nem csak a márkákon múlik. Európában és Japánban már folyamatban van mindez: az öreg kontinensen 2020-ra több ezer 350 kW-os állomást ígérnek, ám hazánkba például jó eséllyel elég kevés jut ezekből – bár félünk tőle, hogy még így is gyorsabban kiépül majd az itthoni hálózat, mint ahogy terjednének az elektromos autók, de azért bízunk benne, hogy nem kerülünk túl nagy lemaradásba.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark