2020-ig kell még a BMW i5-re várnunk

Nyomtatás

A BMW meglehetősen lassúra veszi a tempót az i almárkája bővítése kapcsán. Miközben az i3 és az i8 alapos előkészítést követően erőteljesen lépett be a piacra, és azóta is kiemelt népszerűségnek örvend, a paletta bővítésére egészen az évtized végéig kell várnunk. Ekkor jön ugyanis az i5, ám addig a két piacon lévő modell is ráncfelvarrást kap.

Mivel az i3 és az i8 is a maga módján rétegmodell, fokozott várakozások előzik meg az univerzálisan használható, teljes értékű családi modellként érkező i5-öt. A védjegyrajzok alapján már jól tudjuk: az újdonság sem szakít a BMW i almárkára jellemző különc formajegyekkel, igaz, a bő két év múlva esedékes első premierig még bármi megváltozhat.

A legfrissebb információk alapján egyébként elektromos hajtásra számíthatunk a lemezek alatt, amely a szigorúbb amerikai ciklus alapján is képes lesz 400 kilométer megtételére egy feltöltéssel. A pletykák egy üzemanyagcellás kiadásról is szólnak, amely akár igaz is lehet, ugyanis több gyártó, így például a Toyota is az évtized végére tervezi a sorozatgyártású hidrogénes autók hódítását.

Egy biztos: addig még rengeteg idő van, és a márka illetékesei sem tétlenkednek, így hamarosan újdonságokat is köszönthetünk az i modellek sorában, méghozzá a kínálat két négykerekűjének modellfrissítése személyében. Ezúttal külső-belső csinosítás is terítéken lesz, és a hajtásláncok sem maradnak érintetlenül. Minderre pedig nem kell sokáig várnunk: még az idén érkezik i-újdonság.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark