2018. Augusztus 16., Csütörtök

Frissitve:10:08:10

2020-ra teljesen elektromossá válik a smart

Nyomtatás

A smart 2016 óta kínálja elektromos verzióban jelenlegi modelljeit, ám úgy tűnik, hogy hamarosan nem is lesz majd más lehetősége a vásárlóknak, mint a villanyos kivitelek. A Daimler ugyanis bejelentette, hogy 2020-ratisztán elektromos márkát kínál faragni a smartból, és ezt maga Dieter Zetsche, a Daimler igazgatótanácsának feje és a Mercedes-Benz vezetője erősítette meg.

Az úriember elárulta, hogy a Daimler elkötelezett híve az elektromos autózásnak, és ezt bizonyítani is szeretnék: a Mercedes-Benz palettáján 2022-re minden egyes szegmensbe ígérnek legalább egy elektromotorral szerelt négykerekűt. A smart azonban adja magát, hogy a konszernen belül az első márka legyen, ami csak elektromos autókat kínál, hiszen az igazi apróságokat a legtöbb vásárló egyébként is csak rövidebb, városi szakaszokon használja.

Mindezek ellenére azért a jelenlegi smart EQ változatoknál talán több fog majd kelleni a jövőben, hiszen a mostani kivitelek 160 kilométeres hatótávja elég karcsú ahhoz, hogy csak ezekből éljen a márka. Nem lepődnénk meg tehát, ha a belső égésű erőforrások kivezetésével egy nagyobb akkumulátorral szerelt villanyos hajtáslánc is bemutatkozna, hiszen hiába beszélünk városi minikről, azért a használhatóságot szem előtt kell tartani. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy miként viszik majd véghez a váltást.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark