Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az Audi palettája most sem nevezhető szűkösnek, a jövőben viszont még több alternatívából szemezhetünk, akár elektromos tekintetben is. Elsőként a sort a Q6 nyitja majd, azonban úgy tűnik, hogy a villanyos R8 leköszönése után is lesz négykarikás elektromos sportautó, igaz, a sorozatgyártásra 2022-ig kell várnunk.

A képeinken illusztráció jelleggel látható e-tron Sportback formái is feltűnhetnek majd a 2022 környékén érkező modellen, amelyhez a 2019-ben bemutatkozó Porsche Mission E szolgáltatja az alapokat.

A várhatóan négyüléses prémium sportkupé akár 600 lóerős teljesítményt is fel tud majd mutatni, természetesen elektromotorokkal megoldott összkerékhajtáson keresztül hasznosítva, a gyári hatótáv pedig 500 km között alakul - igaz, ez mondjuk szabályos autópályatempónál is már könnyen a felére csökken. A töltést viszont gyorsan letudhatjuk a két gyártó közös összefogásából született 800 Voltos villámtöltőnek köszönhetően: csupán 15 perc kell a lemerült akkuk 80 százalékos szintre történő felpumpálásához.

2022 persze még jó messze van, addig sok dolog változhat, de úgy tűnik, hogy többek között az Audi is komolyan veszi az elektromos hajtásban rejlő lehetőségeket. Árban a modell a Porsche Mission E alatt helyezkedhet el, de kétségeink ne legyenek: 30-40 millió forinttal biztosan számolnunk kell a típus esetében.

Kommentek