500 km 20 perc töltéssel – nagyot ígér a Samsung új akkuja

Nyomtatás

2020 különösen fontos év lesz az elektromos autózás számára. A tervek szerint a technológia ekkor válik úttörő különlegességből szélesebb tömegeknek szánt valós alternatívává, amelyet a termék és az infrastruktúra továbbfejlesztésével érnek el az autógyártók. Ebben lehet óriási segítség a Samsung új autóakkumulátora.

A Samsung SDI – a korai konglomerátum leányvállalata, amely például a BMW-t látja el akkumulátorral – a mai nap folyamán bejelentette az elektromos autóakkuk új generációját, amely 600 kilométeres hatótávot biztosít, miközben a töltése is csak perceket vesz igénybe. Egészen pontosan gyorstöltéssel egy 20 perces kávészünet alatt 500 km-re elég elektront csepegtethetünk bele az egyelőre ismeretlen méretű csomagba, ami jóval több, mint amire manapság bármi is képes.

Mindez jól hangzik, hiszen így nem kell még ennél is nagyobb, konnektorról napokig tölthető akkukat cipelniük a jövő széles körben elterjeszthető elektromos autóinak, de fontos kiemelni, hogy a rendszer működéséhez jó infrastruktúrára is szükség van.

Emellett a Samsung az úgynevezett 21700-as hengeres akkumulátort is tovább fejlesztette, változatlan méret mellett nagyobb energiasűrűséget és teljesítményt belepréselve. A Samsung-BMW páros mellett a Tesla és a Panasonic is nagy erőkkel dolgozik az akkumulátorok forradalmán.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark