A világ legolcsóbb elektromos autóján dolgozik a Volkswagen

Nyomtatás

A Volkswagen már többször is bejelentette az elmúlt időszakban, hogy a (közel)jövőben kiemelt fontossággal kívánja kezelni az elektromos és a konnektoros hibrid autókat, a legfrissebb hírek szerint pedig a németek egészen konkrétan a világ (egyik) legolcsóbb elektromos autóján munkálkodnak.

A németek kisautója, amely a frissen bejelentett Chevrolet Bolt és a Tesla által már több ízben kiszellőztetett Model 3 ellen szeretne ringbe szállni, nem mellesleg a világ első valóban nagy számban gyártott teljesen elektromos modellje lenne – a Volkswagen tehát igazi tömegmodellen gondolkodik. Mindebből pedig az is következik, hogy végre nem egy túlárazott termékre számíthatunk, hanem a VW friss büszkesége elérhető(bb) közelségbe hozhatja az elektromos autókat. A rendelkezésre álló technikai információk egyelőre nagyon korlátozottak, azonban a hírek szerint egy teljesen új, kimondottan elektromos modellekhez fejlesztett padlólemezre épülhet az autó, ha pedig hihetünk a találgatásoknak, mintegy 300 km-es elektromos hatótávolságról beszélhetünk, ami a piac legjobbjai között lenne, és kétségtelenül kiváló használhatóságot jelenten.

Viszont annyi bizonyos, hogy nem mostanság kerül szériába a Volkswagen első nagyszériájú elektromos modellje: állítólag a sorozatgyártásra egészen 2020-ig kell várnunk.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark