Biztossá vált az elektromos Infiniti sportautó sorsa

Nyomtatás

Az Infiniti egyik illetékese megerősítette, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően valóban gőzerővel dolgoznak egy teljesen elektromos szériagyártású modell piacra dobásán, amit aztán további elektromos Infinitik fognak követni a sorban. Első ízben egy sportautóra esett a gyártó választása.

A lépés - tekintettel arra, hogy a gyártó nemrégiben prezentált egy csodaszép elektromos sportautó-koncepciót az Emerg-e tanulmány képében - nem annyira meglepő, azonban kétségtelenül furcsa, hogy a japánok inkább egy jóval kisebb szériában értékesíthető modell mellett döntöttek, hiszen nem kérdés, hogy mondjuk egy kompakt méretű elektromos típussal, ami szinte egy az egyben használhatná a következő Nissan Leaf technikáját, gazdaságilag nagyobbat lehetne dobni, igaz, egy erős, gyors és dögös sportautó a prémiummárka presztízsét fokozná. Lényeg a lényeg, a hírek szerint körülbelül 3 évet kell várni az egyelőre ismeretlen nevű, teljesen elektromos Infiniti sportkocsi piacra érkezésére, hiszen a gyártó 2020-ra ígérte a gyártás kezdetét.

A technikai részletekről egyelőre vajmi keveset lehet tudni, de abból kiindulva, hogy az Emerg-e koncepció 400 lóerő körül teljesített, nem lepődnénk meg egy hasonló értéken, az erő pedig vélhetően a hátsó kerekeken keresztül kerülhet majd útra. A padlólemez különben teljesen új fejlesztés lesz, de az akkutechnikát és az elektromos rendszert a Nissantól kölcsönzi az Infiniti.

Az újdonság elsődleges piaca Kína, a másodlagos pedig Amerika lesz, de reméljük, hogy Európában is elérhető lesz az Infiniti különlegessége.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark