Elektromos autózás

Elektromos stílusban – itt a MINI Electric Concept

Nyomtatás

A MINI már korábban bejelentette, hogy 2019-re megérkezik az első teljesen elektromos modelljük, és már az is kiderült korábban, hogy a Frankfurti Autószalonra elhozzák az újdonság előfutárát egy koncepció formájában, így már csak arra kellett várnunk, hogy bemutatkozzon a tanulmány. Mostanra pedig már ez is megtörtént, ugyanis a MINI online máris leleplezte az izgalmas Electric Conceptet.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 16:01

Villanyos hódító – sportverzióval karöltve frissült a BMW i3

Nyomtatás

Szinte hihetetlen, hogy a BMW i3 lassan már négy éve mutatkozott be: a bajorok futurisztikus, elektromos autója még most is úgy néz ki, mintha a jövőből jött volna vissza hozzánk. Ez azonban nem indokolja, hogy a németek eltekintsenek a szokásos félidős frissítésről, és ennek megfelelően meg is érkezett az i3 ráncfelvarrott verziója, méghozzá a sportosabb megjelenést és nagyobb teljesítményt biztosító i3s verzióval karöltve.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 29. kedd, 11:40

Ízelítőn a Smart elektromos, önvezető koncepciója

Nyomtatás

A kizárólag városi miniautókat gyártó Smart helyzete egyre érdekesebbé válhat az elektromos és önvezető autózás elterjedésével, hiszen rengetegen úgy látják, hogy a nagyvárosokban hamarosan nem éri meg majd saját négykerekűt tartani, hanem eljön majd az autómegosztó szolgáltatások kora. Mivel a Smart ezzel könnyen elveszíthetné vásárlóit, a márka vezetőségének ki kellett találnia egy új stratégiát, és úgy látszik, hogy a Frankfurti Autószalonra el is hoznak egy koncepciót, amely előrevetítheti a gyártó jövőjét – már az első ízelítő képet is megmutatták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 15:57

Villanyos tervek – a Škoda elárulta, mire számíthatunk

Nyomtatás

A Škoda már korábban kijelentette, hogy a jövőben fontos szerepet szánnak az elektromos autóknak, amit a Frankfurti Autószalonra egy hajszálnyit frissülő, teljesen elektromos Vision E tanulmánnyal igyekeznek megerősíteni. Mindemellett a cseh-német gyártó felfedte azt is, hogy milyen teljesítményszintekre és hatótávokra számíthatunk majd újdonsült elektromos autóik tekintetében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 12:11

Tisztán elektromosan, akár 300 lóerővel jöhet az új VW Scirocco

Nyomtatás

A 2008-ban bemutatkozott Volkswagen Scirocco sok helyen még mindig elérhető a németek kínálatában – hazánkban már nem. A kompakt kupé felett ugyan már eléggé eljárt az idő, formáit tekintve még mindig izgalmasnak mondható, így nem csoda, hogy sokan várják az utódját. A gyáriak pedig úgy látszik, hogy nem szeretnének csalódást okozni, sőt, az immár elavult típust egy modern, teljesen elektromos négykerekű válthatja.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 17:24

Megvadul az Ariel – 1200 lóerős elektromos modell jön

Nyomtatás

Az Ariel és az Atom nevek nagyjából teljesen összeforrtak már, ami persze nem is csoda, hiszen a pillekönnyű négykerekűeket gyártó márka legnépszerűbb és az utcai autózás szempontjából legizgalmasabb modelljéről beszélhetünk – persze a terepes Nomad sem utolsó a sorban. Hamarosan azonban egy új típus is képbe jöhet, amely megváltoztathatja majd ezt a felállást: az Ariel egy teljesen elektromos modellen dolgozik, amely közel 1200 lóerőt kínál majd a vásárlók számára.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 12:19

Az utolsó roham? – friss ízelítő videón és képen a Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan már szinte mindent elárult a szeptember 5-én bemutatkozó vadonatúj Leaf-ről – sőt, néhány kiszivárgott fotón már teljes valójában meg is csodálhattuk az autót –, de a japánok azért továbbra is igyekeznek fenntartani az érdeklődést. Ezúttal talán az utolsó ízelítőket osztották meg velünk: a fotón az újdonság hátsó lámpáját láthatjuk, míg a rövid kis videó képében tulajdonképpen egy összefoglalót kapunk az eddig leleplezett képességekről.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 10:55

Két éven belül jön a Mazda első teljesen elektromos modellje

Nyomtatás

A Mazda eddig viszonylag csendben volt az elektromos és hibrid autózás terén, ám a japánok most felfedték terveiket, és ezek alapján alig várjuk már, hogy bemutassák első elektromotorral szerelt modelljeiket. A gyáriak nemrég jelentették be, hogy érkezik benzines motorcsaládjuk legújabb generációja SKYACTIV-X néven, és a Toyotával is szorosabbra fűzték viszonyukat – 2019-re pedig jönnek a hibrid modellek és az első elektromos autójuk is.

Teljesen elektromos szuperautóval készül a McLaren

Nyomtatás

Az elektromotorok szépen lassan beszivárognak a szuperautók világába is: sok kis vállalat mutatott már be különböző teljesen villanyos prototípusokat, vagy éppen kisszériás modelleket, ám úgy tűnik, hamarosan az egyik nagy sportautó-gyártó is leleplezheti első tisztán elektromos típusát. Ez a mákra pedig a hírek szerint a McLaren lehet, az angolok ugyanis már dolgoznak egy villanyos modellen, ami képességek terén a 675 LT-vel is felveheti majd a versenyt.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 16:58

Új hidrogénes SUV a Hyundaitól – jön az elektromos Kona is

Nyomtatás

Egy ideig ugyan úgy tűnt, hogy a hidrogénes hajtásláncok feledésbe fognak merülni az akkumulátorok és a töltési lehetőségek gyors fejlődése miatt, de a nagyobb gyártók időről időre emlékeztetnek minket, hogy nem mondtak le az üzemanyagcellás négykerekűekről. Ezúttal a Hyundai mutatta meg következő hidrogénhajtású modelljének sorozatgyártás közeli verzióját, egyelőre csak a Next Generation FCEV megnevezéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 15:49

Már Frankfurtban bemutatkozhat az elektromos MINI előfutára

Nyomtatás

A BMW a múlt hónapban jelentette be, hogy 2019-re megérkezik majd az első teljesen elektromos MINI, amely az angol gyártó klasszikus modelljét, tehát a háromajtós alapváltozatra épül majd. Ezen kívül egyelőre szinte semmilyen részletet nem árultak el, ám a hírek szerint a Frankfurti Autószalonra készülnek egy koncepcióval, ami előrevetíti nekünk, hogy mire számíthatunk a két év múlva érkező sorozatgyártású verzió kapcsán.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 15:05

10. oldal / 61