Elektromos autózás

Kiszivárgott képeken és videón az új Nissan Leaf

Nyomtatás

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne elő egy újabb kedvcsináló videó, ízelítő kép vagy éppen kiszivárgott fotó a szeptember elején érkező vadonatúj Nissan Leaf-ről. Ezúttal egy rövid reklámfilmet osztottak meg velünk a japánok, melyben az újdonság rendkívül fejlett, sofőr nélkül is működő ProPilot Park névre hallgató automatikus parkolórendszerét hirdetik, de emellett kiszivárgott két fotó is a Nissan Oppamában található üzeméből is, ahol már elkészült néhány autó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 18:18

Hatalmas rekord a Teslától – egy töltéssel több mint 1000 km

Nyomtatás

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Tesla némileg megelőzte korát, és bár sok gyermekbetegségben szenved a fiatal márka, azt senki nem tudja elvenni tőlük, hogy ők be mertek vállalni olyat, amit mások nem. Az amerikai márka azóta is egy lépéssel a többiek előtt jár, legalábbis a hatótávot illetően, biztosan. Ezt bizonyítja legújabb rekordjuk is, ami egy Model S 100D-vel született – a méretes szedánnal több mint 1000 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 08. kedd, 11:54

Még bíznak benne: új hidrogénkutakat nyitott a Daimler

Nyomtatás

Mostanra gyakorlatilag biztosan kijelenthetjük, hogy az elektromos autózás jelenti a jövőt, abban azonban még lehetnek kétségek, hogy a villanymotorokat mi táplálja majd– a jelenlegi legnépszerűbb megoldás a hálózati töltés, de időről időre előkerül a hidrogénes hajtás is. Ezt bizonyítja, hogy a Mercedes-Benz anyacége, a Daimler igyekszik folyamatosan fejleszteni az üzemanyagcellás megoldásokhoz szükséges infrastruktúrát – ezúttal két újabb hidrogénkutat nyitottak Németországban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 11:55

Elektromos crossovert építhet az új Leaf alapjaira a Nissan

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf még be sem mutatkozott, de máris arról pletykálnak, hogy a japánok testvérekkel készülnek a hamarosan érkező elektromos kompakt számára. Az újdonság az egyik, ha nem a legmodernebb tisztán elektromos modell lesz a piacon, amely teljesen új alapokra épül – ezeket használnák fel a gyáriak egy újabb villanyos típus megalkotására, mely jó eséllyel a crossoverek között szállna harcba.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 09:47

Nincs ellenállás – újabb ízelítővel hangol az új Leaf-re a Nissan

Nyomtatás

A Nissan Leaf leleplezése egyre közelebb van, és a japánok folyamatosan igyekeznek fenntartani az érdeklődést az újdonság iránt – mindezt természetesen kedvcsináló fotókkal és videókkal teszik. A gyáriak pedig nem álltak le: ismét közzétettek egy kisfilmet, és bár új szögből ezúttal nem láthatjuk az autót, az aerodinamikai tulajdonságaival kapcsolatban okosabbak lettünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 09:59

Hivatalos: rövidesen piacra lép az első teljesen elektromos MINI

Nyomtatás

A BMW a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy már gőzerővel fejlesztik az első teljesen elektromos szériagyártású MINI-modellt, amely két év múlva, 2019-ben léphet piacra. Azt is megtudtuk, hogy az első zéró emissziós MINI a háromajtós ‘alapváltozatra’ épül, vagyis első ízben a klasszikus MINI-modell kapja meg az innovatív hajtást. Később persze egészen biztos, hogy további elektromos MINI-k is csatlakoznak majd a kínálatba, vélhetően azonos hajtástechnikával.

2025-re véget ér a benzin és a gázolaj kora a Hyundai szerint

Nyomtatás

Miközben a Hyundai egyelőre a vásárlói igényeknek megfelelően tapogatózik a különböző alternatív hajtású irányokba, a jövőt illetően egyre határozottabb elképzelése van a koreai márkának. A gyáriak nyilatkozatai alapján 2020-ra nagyot ugrik előre az elektromos autók részaránya, de az igazi robbanás öt évvel később várható.

Egy pedál is elég lesz az új Nissan Leaf vezetéséhez

Nyomtatás

El tudnak képzelni egy olyan autót, amiben mindösszesen egy pedál van, és azzal lehet gyorsítani és lassítani egyaránt? Nem egyszerű feladat, de a Nissan megoldotta az új Leaf esetében – igaz, azért fékpedál is lesz benne, de ha úgy akarjuk, azt egyáltalán nem kell majd használnunk. A Nissan tehát egy újabb izgalmas részletet árult el a hamarosan érkező vadonatúj elektromos autójáról, az új megoldás neve pedig e-Pedal lesz.

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 08:30

Végtelen hatótáv? – az utak tölthetik az elektromos autókat

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan egyre elterjedtebb a világon, nem túlzás azt állítani, hogy még mindig csak gyerekcipőben jár – ezt pedig Szabó kolléga története is alátámasztja. A hatótávok ugyan folyamatosan fejlődnek, azonban talán még ennél is égetőbb probléma a töltési infrastruktúra kezdetlegessége. Természetesen rengetegen dolgoznak már azon, hogy ezekre a problémákra megoldást találjanak, de közülük is egészen érdekes a Renault és a Qualcomm elgondolása, mely útközben, vezeték nélkül töltené az autókat – a technológiát pedig már tesztelik is.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 13:28

Beindult a Tesla Model 3 gyártása - az elsőt Elon Musk vitte haza

Nyomtatás

A Tesla az utóbbi időben nagy bejelentést tett, miszerint a Model S és a Model X után végre elérhető árú villanyautó is szerepel majd a kínálatban, mégpedig a hírek szerint 10 millió forintos Model 3 személyében. Nos, úgy tűnik a sok találgatást és pletykát követően megérkezett az első példány, amelyet maga a Elon Musk, a Tesla első embere vihetett haza.

Elektromos vadorzó - sorozatgyártásba kerülhet a Renault Zoe e-Sport

Nyomtatás

A Renault Zoe e-Sport koncepció kiváló példája annak, hogy az elektromos jövő beköszöntével sem kell megijedniük a vezetés szerelmeseinek, ugyanis akárcsak a jelenlegi kisautókból, a jövőbeli villanyos utódaikból is készülhetnek majd sportos változatok – sőt, jóval nagyobb teljesítményt is kaphatunk majd. A hírek szerint pedig a franciák azon gondolkodnak, hogy ennek megerősítése érdekében sorozatgyártásba küldik az izmos elektromos kisautót.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 11:13

10. oldal / 60