Elektromos autózás

Gyorstöltő-hálózatot épít Európában a Shell – Magyarországon is

Nyomtatás

Az elektromos autózás terjedésével egyre égetőbbé válik a gyorstöltő-hálózatok fejlesztése. Tudja ezt a Shell is, így összeállt néhány nagy gyártóval, hogy elkezdjék kiépíteni saját hálózatukat a töltőállomásaikon. A legjobb hír mindebben pedig az, hogy a magyar kutakon is elkezdődik ez a projekt. Habár szépen lassan azért kezdenek újabb és újabb töltőpontokat telepíteni itthon is, a Shell kezdeményezése bizony nagyban felgyorsíthatja a folyamatot – legalábbis reméljük.

Módosítás dátuma: 2017. november 28. kedd, 11:31

15 perc, 240 km – 2022-re új felgyorsítaná az akkutöltést a Honda

Nyomtatás

Az elektromos autók egyik legnagyobb problémája mostanra megoldódni látszik, ugyanis az akkumulátortechnológia fejlődésével egyre nagyobb hatótávolásgokkal találkozhatunk a katalógusokban. Ez azonban magával hozott egy másik gondot, méghozzá a töltési idő képében. A Honda most azt állítja, hogy 2022-re 15 perces töltésekkel jól tudnak majd lakni a villanyautóik – legalábbis egy időre.

Módosítás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 15:08

Hihetetlen, mégis igaz? – máris videókon bizonyít a Tesla Roadster

Nyomtatás

Alig pár órája, hogy beszámoltunk az ép ésszel szinte felfoghatatlan képességeket felvonultató Tesla Roadster bemutatkozásáról, de máris záporoznak a különböző videók, ugyanis az amerikaiak a tegnap esti leleplezés után lehetőséget adtak néhány szerencsésnek, hogy kipróbálhassák, mire képes az autó – az élmény pedig valóban letaglózónak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 16:23

800 km teljes terheléssel – megérkezett a Tesla kamionja

Nyomtatás

A Tesla nem csak az új Roadsterrel fojtotta bele a szót a közönségbe a tegnap esti bemutatón, ugyanis az amerikai márka végre leleplezte régóta várt kamionját is, am szerintük forradalmasíthatja a kategóriát – ha mindaz valóban igaz lesz róla, amit állítanak, akkor könnyen lehet, hogy tényleg igazuk van.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 11:43

A csillagokat is lehozza az égből – itt az új Tesla Roadster

Nyomtatás

Folyamatosan arról olvasni, hogy a Tesla nehéz helyzetben van anyagilag, a gyártás akadozik és a kiszállításokkal sincs minden rendben, azonban az amerikai márka úgy látszik, fittyet hány minderre, ugyanis tegnap este rögtön két vadonatúj modellt is bemutattak a második generációs Roadster és egy kamion képében. Szokás szerint ismét elképesztő adatokkal álltak elő: nézzük először, hogy mit is tud az új Roadster.

Módosítás dátuma: 2017. november 17. péntek, 10:56

Az iX3 nevet viselheti a BMW X3 elektromos változata

Nyomtatás

A BMW kiemelt figyelmet fordít az elektromos autókra, így nem is csoda, hogy a szemfüles rajongók és újságírók felfedezték, hogy több „i”-s típusjelet is levédettek a bajorok, mint például az iX3. Konnektoros hibrid modelljeiket egyelőre csupán e-vel, és az iPerformance utónévvel jelölik a gyáriak, de könnyen lehet, hogy hamarosan az M Performance változatokhoz hasonlóan az iPerformance modellek is megkaphatják nevük elé az i betűt – az első ilyen négykerekű pedig a hamarosan érkező, teljesen elektromos X3 lehet.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 13:38

Tisztán elektromos hajtáslánccal jöhet a következő VW Beetle?

Nyomtatás

A Volkswagen Beetle modernizált verziója immár második generációját éli – már elég régóta –, és azt már korábban elárulták a németek, hogy ebben a formában nem fog tovább folytatódni a modell élete. Most azonban újabb lehetőségek adódtak, méghozzá az elektromos hajtásláncok térhódításának köszönhetően, és úgy tűnik, hogy a németek komolyan elgondolkodnak egy ilyen lehetőségen.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 15:14

A Porsche, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini is elektromos autóval készül

Nyomtatás

Azt már számtalanszor hallottuk, hogy a Volkswagen csoport márkái élen szeretnének járni az elektromos és hibrid négykerekűek bevezetésében, azonban a konszern luxusgyártóiról egyelőre viszonylag kevés szó esett. A Bentley, a Bugatti, a Lamborghini és a Porsche is a nagy család része, és bizony ezek a márkák is dolgoznak már saját villanyos modelljeiken.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 11:52

A jövő szuperautója – íme, a Lamborhini Terzo Millennio koncepció

Nyomtatás

A Lamborghininek manapság jól megy sora, legutóbb pedig egy igen érdekes projektben vettek részt, méghozzá az Egyesült Államok leghíresebb műszaki egyetemével közösen. A Massachusetts Institue of Technology, vagy ismertebb nevén az MIT két laboratóriuma is bekapcsolódott az olasz márkával való közös munkába, melynek célja az volt, hogy megalkossák a jövő elektromos szuperautóját – így született meg a Terzo Millennio koncepció.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 12:42

Még novemberben bemutatkozik a Tesla elektromos kamionja

Nyomtatás

A Tesla kamionja már régóta terítéken van, sőt, mi több, tulajdonképpen már október 26-án be kellett volna mutatkoznia, azonban a gyáriak november 16-ára tolták a leleplezést – valószínűleg a Model 3 problémái miatt. Most azonban úgy tűnik, hogy 10 nap múlva valóban megláthatjuk majd, hogy mire képes az amerikaiak nagyvasa, amiről egy ízelítőt is megosztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:03

A Toyota szerint 2025-re eljön a hidrogénes autók ideje

Nyomtatás

Mostanra sokan úgy látják, hogy a hidrogénhajtású autók jövője leáldozott, köszönhetően az akkumulátorok gyors fejlődésének. Az azonban nem lehet véletlen, hogy még mindig több nagy gyártó fontosnak tartja az üzemanyagcellás hajtásláncok fejlesztését. Közülük is talán a Toyota az, amelyik a legnagyobb erőkkel van jelen a területen, a japánok pedig meg is szólaltak az ügyben, elmondva, hogy anyagiak szempontjából hamarosan felveheti majd a versenyt a hibridekkel ez a technológia.

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 11:19

6. oldal / 61