Elektromos autózás

Mérföldkő: itt az első elektromos BMW SUV, az iX3 tanulmány

Nyomtatás

A BMW a mai nap folyamán, a Pekingi Autószalonon hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban fog debütálni a márka első, sorozatgyártásban kínált, tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt típusa, amelyet a bajor prémiumgyártó világszerte népszerű X3 szabadidőmodelljének műszaki alapjaira épít fel. A szériagyártású elektromos X3 előfutáráról, a BMW Concept iX3-ról a németek ma rántották le a leplet Pekingben.

Módosítás dátuma: 2018. április 25. szerda, 20:34

Minek nevezzelek? – itt a Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Nyomtatás

A hivatalos nevén Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury fotóit nem tudta titokban tartani a csillagos márka, így már korábban láthattuk teljes valójában a különleges koncepciót. Ez azonban talán nem is olyan nagy probléma, hiszen – legalábbis részünkről – azért fel kellett dolgozni a látottakat, hogy mostanra, amikor végre hivatalosan is bemutatkozott az autó, a többi részletre is oda tudjunk figyelni.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 13:50

2020-ra teljesen elektromossá válik a smart

Nyomtatás

A smart 2016 óta kínálja elektromos verzióban jelenlegi modelljeit, ám úgy tűnik, hogy hamarosan nem is lesz majd más lehetősége a vásárlóknak, mint a villanyos kivitelek. A Daimler ugyanis bejelentette, hogy 2020-ratisztán elektromos márkát kínál faragni a smartból, és ezt maga Dieter Zetsche, a Daimler igazgatótanácsának feje és a Mercedes-Benz vezetője erősítette meg.

Módosítás dátuma: 2018. április 24. kedd, 10:24

400 kilométeres hatótávval jön az Audi elektromos SUV-ja

Nyomtatás

Az Audi nagy erőkkel készül első elektromos crossoverének bemutatójára: ugyan csak alapos matricázással, de tulajdonképpen már a Genfi Autószalonon leleplezték az autót – vagy legalábbis egy szériára érett prototípust –, most pedig azt is elárulták, hogy milyen adat fog szerepelni a katalógusban a hatótávolság mellett, ráadásul az új, jóval valóságosabb WLTP norma szerint mérve.

Módosítás dátuma: 2018. április 20. péntek, 18:02

Hivatalos: 2020-ban jön a Škoda elektromos terepkupéja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern úttörő szeretne lenni az elektromos autózás világában, és ennek megfelelően nem csak az anyamárka kínálatában, hanem a többi tulajdonában lévő gyártó palettáján is megjelennek majd érdekes villanyautók. A Škoda Vision E koncepció sorozatgyártású verziója kétségtelenül ezek közé tartozik majd, és mostanra az is hivatalossá vált, hogy 2020-ban érkezik majd a szériaváltozat.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 17:59

Jövőre jöhet a BMW i1 – utód nélkül maradhat az i3

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a BMW egyre nagyobb összegeket fordít az elektromotorral szerelt autók fejlesztésére, és többek között talán éppen ezért folyamatosan érkeznek a hírek a bajorok villanyos újdonságai felől. Most például az i1 megalkotásának lehetősége merült fel, amellyel lefelé is bővíteni tudná elektromos szériáját a bajor gyártó.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 16:54

Már 2020-ban jöhet a Mercedes S-osztály elektromos párja

Nyomtatás

A Mercedes-Benz hamarosan útjára indítja a teljesen elektromos modelleket kínáló EQ sorozatát, és a csillagosok azt is elárulták már, hogy ezután bizony nem lesz megállás. Szinte minden kategóriában készülnek ilyen EQ modellel, amelyek viszonylag gyors egymásutánban fognak bemutatkozni – elég csak a korábbi koncepciókra gondolni, mint a Generation EQ és az EQ A. Ezúttal egy interjúban azt emelték ki, hogy az S-osztály elektromos megfelelője is már fejlesztés alatt áll, ráadásul akár már 2020-ban bemutatkozhat.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 16:14

Elektromos sportautót küldene gyártásba a Hyundai prémiummárkája

Nyomtatás

A Hyundai még mindig tövig tapossa a gázpedált, aminek bizony meg is van az eredménye, és bár Európában sajnos egyelőre nem elérhető a koreaiak prémium márkája, a Genesis, ugyanez igaz arra is. A New Yorki Autószalonra utóbbi egy igazán izgalmas sportautó koncepciót vitt el az Essentia képében, és a hírek szerint a vezetőség mindenáron szeretné sorozatgyártásba küldeni az autót, ráadásul már 2021-re szeretnék megvalósítani ezt a tervüket.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 09:28

Modern klasszikus – itt a MINI elektromos veteránja

Nyomtatás

A hét elején számoltunk be róla, hogy a MINI egy érdekességgel készül a New Yorki Autószalonra, ám akkor még csak a pár másodperces kisfilmben feltűnő, az elektromos modellek emblémájával ellátott klasszikus példány alapján próbáltunk meg rájönni, hogy mi is lehet majd az. Kissé talán túlgondoltuk a dolgot, ugyanis a MINI egyszerűen azt a négykerekűt leplezte le végül, ami feltűnt az ízelítőben, és ahogyan az embléma alapján is sejthettük, a klasszikus példány lemezei alá bizony elektromos hajtás került.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 16:52

Sejtelmes videó a MINI-től – elektromos újdonsággal készülnek?

Nyomtatás

Érdekes kedvcsináló videót osztott meg a MINI a holnap nyitó New Yorki Autószalon előtt. Az angolok által készített kisfilmből nehéz következtetni, hogy mégis mire készülnek az észak-amerikai seregszemlén, ugyanakkor a részleteket vizsgálva azért észrevehetünk néhány árulkodó érdekességet.

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 11:10

Hivatalos képeken a Porsche jövőre érkező elektromos modellje

Nyomtatás

A Porsche éppen ma osztott meg egy videót arról, hogy milyen keményen nyüstöli a hamarosan érkező hibrid Cayenne prototípusait. A németek azonban nem érték be ennyivel, ugyanis most újabb képek kerültek fel az internetre hivatalos forrásból, melyek egy még izgalmasabb jövevényt ábrázolnak: a gyárban készült fotókon ugyanis a Mission E sorozatgyártású verziójának előszériás példányait láthatjuk.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 17:57

2. oldal / 61