Elektromos autózás

Már jövő hónapban jöhet az elektromos BMW X3 előfutára

Nyomtatás

Noha a nagy német prémiumtrió már régóta bizonygatja, hogy elkötelezett hívei az alternatív – ezen belül is főleg az elektromos – hajtásláncoknak, a BMW volt az első, aki az i és az iPerformance modellekkel már az első igazán komoly lépést is megtette. A bajorok pedig nem kívánják feladni ezt a helyzeti előnyt, és a hírek szerint még idén bemutatnak több új elektromos koncepciót, melyek a következő években egytől egyig sorozatgyártásba kerülnek majd.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 11:55

Felvillanyozva – az összes nálunk kapható elektromos autó 2018-ban

Nyomtatás

Az már régóta nem kérdés, hogy az elektromotorral hajtott négykerekűek jelentik a jövőt, azonban az igazán nagy bumm – már, ha egyáltalán lesz ilyen, és nem egy szép folyamatos átállásnak leszünk szemtanúi – még nem érkezett el. A következő évekre rengeteg villanyautót ígértek be a gyártók, és bár ezekről is szót ejtünk majd, jelen cikkünkben inkább a piacon jelenleg is elérhető elektromos négykerekűeket kívánjuk számba venni, hogy kerek képet kapjunk arról, hogy mi is a helyzet jelenleg.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 19:06

Saját elektromos márkát alapíthat a Pininfarina

Nyomtatás

A Pininfarina név hallatán szinte minden autórajongónak más modell ugrik be: az olasz dizájnstúdió bizony annyi legendás négykerekűt tervezett már, hogy a két kezünkön is nehéz lenne megszámolni – és akkor még csak az igazán híres típusokat említenénk. Most azonban eljöhet a pillanat, hogy ne csak egy kis plakettként kapjanak helyet az adott autón, vagy egy mondatként szerepeljenek a sajtóanyagban, ugyanis a hírek szerint saját márkát indítanának útjukra a gyáriak, ami ráadásul kizárólag elektromos modelleket fog piacra dobni.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 12:13

Kupéként és kabrióként is jön a Porsche elektromos autója?

Nyomtatás

A Porsche már nagy erőkkel készül első elektromos autójának piacra dobására. A Mission E sorozatgyártású verziója jövőre már megvásárolható lehet, és a Genfi Autószalonon a gyáriak elektromos autók fejlesztéséért felelős vezetője, Stefan Weckbach elárulta, hogy a későbbiekben több különböző verzióban is megérkezhet majd a teljesen villanyos modell – vagy legalábbis ugyanazokat az alapokat felhasználva érkezhetnek más típusok.

Módosítás dátuma: 2018. március 13. kedd, 11:13

Elektromos telekjáró Porsche módra – itt a Mission E Cross Turismo

Nyomtatás

A Porsche csak a frissített GT3 RS-sel készült a Genfi Autószalonra – legalábbis a legtöbben ezt gondoltuk. A németek azonban mindenki nagy meglepetésére egy izgalmas koncepciót is elvittek Svájcba, méghozzá a Mission E Cross Turismo képében, ami a korábbi – és hamarosan sorozatgyártásba kerülő – normál Mission E stílusában, de még inkább szériaközeli formában mutatta meg nekünk, hogy milyen is lesz a Porsche első tisztán villanyos modelljének telekjáró kombi verziója.

Módosítás dátuma: 2018. március 09. péntek, 11:05

A BMW i4 néven küdi szériába az i Vision Dynamics koncepciót

Nyomtatás

A BMW a Genfi Autószalonon bejelentette, hogy az i divízió soron következő, tisztán elektromos meghajtású modellje a 2017-es Frankfurti Autószalonon bemutatott BMW i Vision Dynamics tanulmányautó sorozatgyártásban készült változataként lát majd napvilágot Münchenben. Sőt, a bajorok már azt is elárulták, hogy i4 néven érkezik majd az újdonság – emellett pedig arról is szót ejtettek, hogy folyamatosan egyre „zöldebbé” válik a márka.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 14:04

Az Audi megmutatta nyáron érkező elektromos SUV-ját Genfben

Nyomtatás

Az Audi standját Genfben kétség kívül a vadonatúj A6 uralta, azonban a négykarikások a hamarosan érkező elektromos crossoverük előfutáraként elhozták az e-tron koncepciót is. A tanulmány státusz azonban csak álca, hiszen az alaposan felmatricázott négykerekű tulajdonképpen már a kész autó, és nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, milyen is lesz majd a sorozatgyártású változat.

Módosítás dátuma: 2018. március 08. csütörtök, 13:45

A Volkswagen szerint ez a jövő – íme, az önvezető I.D. Vizzion

Nyomtatás

A Volkswagen némi meglepetésre nem készült nagy bemutatóval a Genfi Autószalonra – habár március végén azért leleplezik a vadonatúj Touareget –, de egy igazán izgalmas tanulmányt azért elvittek Genfbe a németek, méghozzá az I.D. sorozatuk legújabb tagját, a Vizziont. A különleges koncepció igazi jövőautó, így az elektromos hajtás és az autonóm technológia sem maradhatott ki belőle – egyéb nyalánkságok mellett.

Módosítás dátuma: 2018. április 19. csütörtök, 09:57

Két másodperc alatt százon van a Rimac elektromos szuperautója

Nyomtatás

Nem is olyan régen már felemlegettük horvát Rimac márkát, amely még 2012-ben mutatott be egy modellt Concept One néven, és az elképesztő képességekkel rendelkező elektromos szuperautóból ugyan csak 8 darab készült, mégis forgalomba kerültek. A gyáriak most, hat évvel az előző négykerekűjük leleplezése után egy újabb változattal készültek, ami a C_Two nevet viseli – ami nyilván a Concept Two-ra utal –. és természetesen minden tekintetben felülmúlja elődjét.

Módosítás dátuma: 2018. március 07. szerda, 18:41

Hivatalos képeken az első Mercedes EQ modell – EQC lesz a neve

Nyomtatás

A Mercedes-Benz elektromos almárkája, az EQ hamarosan útjára indul, és már az is bizonyos, hogy az első modell az EQC névre hallgató tisztán villanyos crossover lesz. A piaci bevezetés csak jövőre lesz esedékes, de a bemutatót már idén megejtik a németek – egyes hírek szerint már a Genfi Autószalonon. A csillagosok ennek örömére most két hivatalos fotót is megosztottak velünk a négykerekűről, amelyet a téli tesztelés alatt készítettek.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:41

Új időszámítás – megérkezett az elektromos Jaguar I-Pace

Nyomtatás

A Jaguar már régóta készült első teljesen elektromos modelljének bemutatására, és most végre fellibbentették a fátylat a vadonatúj I-Pace-ről. Az angolok ígérete szerint az újdonság új időszámítást indít az elektromos autók piacán, de nézzük is inkább, hogy mivel támasztják alá ezeket az állításaikat a gyáriak – bőven van mit megvizsgálni az új I-Pace kapcsán.

Módosítás dátuma: 2018. március 02. péntek, 13:09

3. oldal / 61