Elektromos autózás

Hivatalos fotókon a MINI és a smart villanyrobogója

Nyomtatás

Nemrég számoltunk be arról, hogy a MINI és a Smart is egyszerre tervezi stílusos villanyrobogójának bemutatását a hamarosan startoló Párizsi Autószalonon.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Koreában tesztelik a villanyos a Chevy Cruze-t

Nyomtatás

A napokban szinte egymást érik a villanyautós hírek, a hibridektől pedig már jóformán ki sem látunk. A Chevrolet is követi a trendet, de a Volt mellett kellett egy olcsóbb alternatíva is, amivel a későbbiekben esetlegesen további „zöld” vásárlókat édesgethetnek magukhoz, éppen ezért készítették el a nemrég ötajtós formátumban is feltűnő Cruze szedán változatát villanyhajtással.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Lebukott az elektromos Opel Meriva az osztrák Alpokban

Nyomtatás

Az idén bemutatott Opel Meriva komoly fejlődésen esett át az előző generációhoz képest, ám a jelek szerint még nagyobb lépésre készül vele a német gyártó.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Villanyautó svéd módra: Párizs felé tart az elektromotoros Saab 9-3

Nyomtatás

A hónap végén Párizsban lesz a 9-3 ePower névre keresztelt Saab modellnek a bemutatója, mely a gyártó teljesen elektromos hajtásláncával lesz felvértezve.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

A Kia sem akar kimaradni az elektromos autók piacából

Nyomtatás

A koreaiak kicsit megkésve ugyan, de még a jövő év végéig szeretnék elkészíteni tisztán elektromos hajtású autójukat, mely a féltestvér Hyundai i10 alapjaira épült BlueOn elektromos modellt követi majd a márka első ilyen jellegű próbálkozásaként.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:29

Még idén érkezik a felvillanyozott Mercedes A-osztály

Nyomtatás

Mostanában tényleg nap, mint nap bejelenthetünk egy hibrid vagy elektromos csodát; most épp a Mercedesen volt a sor, aki sok-sok konkurenshez hasonlóan szintén a csöppségek piacán próbál szerencsét.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

Mégis megváltja a világot? Képeken az elektromos Hyundai i10

Nyomtatás

Bár a ráncfelvarrott Hyundai i10-zel a gyáriak csak jövő héten kívánták elkápráztatni a nagyközönséget, az interneten már néhány fotó napvilágot látott a 2012-ben debütáló elektromos BlueOn verzióról.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:29

Európa is megkapja az elektromos törpe Mitsubishit

Nyomtatás

A gyártók már hangolódnak a Párizsi Autószalonra, és ez nincs másképp a Mitsubishi háza táján sem. Jelen esetben az i-MiEV névvel illetett elektromos kisautójuk európai variánsáról szélnek eresztett információhalmazzal igyekszenek fenntartani az érdeklődést a japánok.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Rakétasebességgel száguld a diákok elektromos autója

Nyomtatás

Az Ohio Állami Egyetem évek óta próbálgatja szorgalmas diákjainak keze munkáját a méltán híres Utah állambeli Bonneville síkságon. Most sem volt ez másképp, és a srácok tényleg kitettek magukért.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Igazán szexi a Fisker Karma reklámfilmje - érdemes megnézni!

Nyomtatás

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kaliforniai székhelyű Fisker első ízben egy 100 példányt számláló sorozatot gyárt le a Karmából, melyeket tesztelési céloknak vetnek alá (utcai, valamint töréstesztek).

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:37

Speciális, Zeroshift váltó a villanyos autókhoz

Nyomtatás

Az elektromos autókhoz sebességváltót készíteni nem egyszerű feladat, könnyebb mondani, mint csinálni. Kiváló példa erre a Tesla, eredetileg ők is egy kétsebességes szerkezettel szerettek volna dolgozni, azonban nem sikerült ebből megfelelő példányt gyártani, így az egysebességes használatára kényszerültek. A Zeroshift azonban azt állítja, kifejlesztett egy olyan egységet, mely tökéletesen képes együttműködni a villanymotorral.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:34

58. oldal / 60