Elektromos autózás

Zöld napok a Fordnál – C-Max hibrid és elektromos Focus a porondon

Nyomtatás

A Nissan Leaf Év Autója győzelme bizony alaposan meglepte szakmát. Bár számítottunk jó szereplésére, nem sokan gondolták volna, hogy egy teljesen elektromos autó viszi a pálmát a szavazáson. A Fordnál többek közt emiatt indították útjukra a környezetkímélőbb modelleket.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:26

Jövőre hétüléses elektromos kupé érkezik a Teslától

Nyomtatás

Mára már biztosan mindenkinek ismerősen cseng a Tesla márkanév, szinte nincs olyan, aki ne hallott volna a csöndben gyilkoló elektromos Roadsterről, azonban most a hétüléses Model S érkezésével a praktikusabb autók mezőnyét is megbolygatják az amerikaiak.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Elektronokba fektet az Audi

Nyomtatás

Az Audi a jelek szerint nagyon komolyan letette a voksát az elektromos technológia mellett, ugyanis egy óriási beruházással 1200 munkahelyet teremt az elektromos meghajtás minél gyorsabb fejlesztése érdekében.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:35

Elektromos autókat tölt a McDonald’s

Nyomtatás

Bár a tölthető elektromos autótulajdonosok és a McDonald’s rajongók halmazának keresztmetszete egyelőre minden valószínűség szerint nagyon alacsony, a jövő Nissan Leaf és Chevrolet Volt tulajdonosainak jó hír, hogy autóikat az amerikai gyorsétterem-lánc egyik tagjánál már tölthetik.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Mi még a bicikli kölcsönzésnél se, a párizsiak meg már a villanyautónál tartanak

Nyomtatás

Ez bizony nem csalás és nem ámítás; míg itthon szinte egyhelyben tötymörgünk és próbáljuk életben tartani a városi kerékpárkölcsönzői rendszer ábrándjait, addig Nyugat-Európában ezen a szakaszon rég túlhaladva már ugyanezen koncepció elektromos autóval való létrehozása van napirenden.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Villanyos BMW-t tesztelnek – a leggyorsabb után jön a leglassabb 1-es

Nyomtatás

Egy lesifotós Németországban újra bizonyítékot szerzett arra, hogy a BMW valóban rövidesen valóban elkezdi gyártani a teljesen elektromos, Active-E névre keresztelt 1-es sorozatú kupét, amely a Mini E után a gyártó második villanyos autója lenne, és amelyik koncepcióformában a januári Detroiti Autószalonon mutatkozott be.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:33

Takayanagi taligája - elektronizált drágaság Japánból

Nyomtatás

A bátorság tiszteletreméltó erény, noha kétségtelenül vannak szituációk, amikor mégsem ez a tulajdonság a célravezető. Ez a helyzet a Takayanagi Miluira elnevezésű, retro stílusú elektromos járművel is, ami ugyan mer szembemenni a mai divatirányzatokkal és ennek jegyében kerül mindenféle praktikumra vonatkozó igényt, ám borsos árának köszönhetően minden bizonnyal még az őrültek is távolról elkerülik majd.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:35

Ilyen még nem volt: elektromos autó lett a 2011-es Év Autója

Nyomtatás

A tavalyi évhez hasonlóan (amikor is sokak meglepetésére a Volkswagen Polo diadalmaskodott) idén is érdekes lett az Év Autója választás végkimenetele. A 23 európai országot képviselő 59 újságíró az általunk már megírt (és a mai nappal bezáruló szavazásunkban is szereplő) hét döntősből állíthatta fel egy speciális rendszer alapján sorrendjét, a pontokat összegezve pedig megszületett az abszolút győztes.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

Elkészült Schwarzenegger elektromos terepese, a RAV4 EV

Nyomtatás

A környezetvédelmi előírások a világ minden pontján szigorodnak, ám azt néhány évvel ezelőtt mégsem gondoltuk volna, hogy egy osztrák sportoló és színész egy az Egyesült Állomokban meghozott rendeletével átcsoportosításra kényszeríti még a legnagyobb autógyártókat is.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:27

Elkészült a Tesla és a Toyota első közös gyermeke

Nyomtatás

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bár az amerikai Tesla veszteséggel működik, azért sikere már előre elkönyvelhető, hiszen a nagy gyártók az átlagos széndioxid-kibocsát csökkentésének súlyos terhét cipelik magukkal, s szorult helyzetükben alig van más, akihez elektromos autó ügyben fordulhatnának.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:36

Leleplezték London új csúcstechnológiás elektromos buszát

Nyomtatás

A napokban bemutatták London teljesen új kétemeletes buszát, melyről maga Boris Johnson, a város polgármestere rántotta le a képzeletbeli leplet.

Módosítás dátuma: 2011. október 08. szombat, 23:28

58. oldal / 61