Elektromos autózás

10 millió alatt hazavihető a vadonatúj Nissan Leaf – minden extrával

Nyomtatás

A vadonatúj Nissan Leaf hamarosan megérkezik a kereskedésekbe, így nem csoda, hogy egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy milyen áron kínálja majd magát elődjéhez képest a jóval fejlettebb újdonság. A részletes árlistára ugyan még várnunk kell egy kicsit, de azt már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a bevezetés alkalmából megalkotott 2.Zero változat, amely csak limitált ideig lesz elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 14:44

Retró hangulat – bemutatkozott a Honda Sports EV koncepció

Nyomtatás

A Honda már korábban elárulta, hogy érkezik a Frankfurti Autószalonon bemutatott Urban EV sportos testvére. Akkor még csak egy rajzon láthattuk az autót, de már abból is egyértelműnek tűnt, hogy stílusát tekintve a Sports EV követi majd a városi mini által megkezdett utat. Legnagyobb örömünkre ez valóban így történt, így az újdonság egy igazi kis retró sportautó lett.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 12:19

Elelktromos crossover Leaf alapokon – íme, a Nissan IMx tanulmány

Nyomtatás

Néhány kedvcsináló fotón és videón már láthattuk a Nissan teljesen elektromos crossoverének előfutárát, ám most végre teljes valójában bemutatkozott az IMx névre keresztelt koncepció, amely a Leaf alapjaira épül. Egyelőre egy ízig-vérig tanulmánnyal van dolgunk, de reméljük, hogy ez csak a kezdet, és hamarosan a szériagyártású verzióval is találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 11:43

Újabb ízelítőkön a Nissan elektromos crossover tanulmánya

Nyomtatás

A Nissan már korábban közzétett egy videót, mely a Leaf alapjaira épülő crossoverük előfutáráról árulkodott nekünk, most pedig egy újabb kisfilmen láthatjuk, ahogy a robotok éppen "kifaragják" a tanulmányt. Ezúttal már biztosra vehetjük, hogy egy crossoverről van szó, ami amellett, hogy teljesen elektromos lesz, önvezetés terén is igen fejlett rednszerekkel rendelkezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 17:18

Nem vesz fel több rendelést Európában az Opel az Ampera-e-re

Nyomtatás

Az Opel Ampera-e már szerkesztőségünk garázsában is tett egy rövidebb látogatást, és bár azóta már bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf, ár/érték arányban még mindig az egyik legjobb elektromos autó a piacon a villámosok modellje. A németek azonban „nehéz” helyzetbe kerültek, ugyanis a gyártó arra utasította a kereskedőket, hogy ne vegyenek fel több rendelést az autóra.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 09:45

A Dacia fel van készülve az elektromos jövőre

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre dinamikusabban tör utat magának a piacon, és a prémium gyártók mellett immár az úgynevezett „mainstream” márkák nagy része is felkészült a villanyos jövőre. Az olyan gyártókról azonban eddig nem igazán esett szó, melyek kifejezetten az olcsó négykerekűekre specializálódtak, mint például a Dacia. A románok azonban most biztosítottak mindenkit, hogy fel vannak készülve mindenre.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 13:05

Elvetemült elektronok – elektromos Hummer H1 a Kreiseltől

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még a Kreisel névre hallgató osztrák vállalatra, amely Arnold Schwarzenegger kérésére és támogatásával teljesen elektromossá alakította a hatalmas benzinfalók iránti vonzalmáról is ismert, ám azóta „zöld” útra térő híresség Mercedes-Benz G-osztályát. Az őrületnek pedig nem szakadt vége akkor, ugyanis a cég egy újabb elvetemült elektromos autót mutatott be, méghozzá egy átalakított Hummer H1 képében – ami egyébként anno éppen Schwarzenegger közbenjárásával kerülhetett sorozatgyártásba.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 14:31

Jön az elektromos Rolls-Royce Phantom – hibrid nem lesz

Nyomtatás

A Rolls-Royce nemrég mutatta be a vadonatúj Phantomot, mely új szintre emelte a luxust és az exkluzivitást. Az angolok ezúttal azt is elárulták, hogy a teljesen friss padlólemezt már az elejétől úgy tervezték, hogy egy teljesen elektromos hajtásláncot is képes legyen befogadni, azonban a villanyos változattal kivárják majd a megfelelő alkalmat.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 12:12

Elektromos crossoverének előfutárát viszi Tokióba a Nissan? (videó)

Nyomtatás

A Nissan háza tájáról már korábban hallhattunk pletykákat egy teljesen elektromos crossover érkezéséről, mely a Leaf alapjaira épülne. A japánok most közzétettek egy ízelítő videót, amelynek kapcsán sokan úgy gondolják, hogy eljött végre a pillanat, hogy a Nissan bemutassa a sokak által várt villanyos SUV-t. Ebben egyelőre még nem lehetünk biztosak, de a sejtelmes képsorokon látható autót megfigyelve valóban van rá esély, hogy egy emelt hasmagasságú négykerkűvel lesz dolgunk.

Módosítás dátuma: 2017. október 18. szerda, 11:58

Hatótávnövelőként térhet vissza a Wankel-motor a Mazdánál?

Nyomtatás

A Wankel-motor tulajdonképpen teljesen összefonódott a Mazdával, így nem csoda, hogy egyedül a japán gyártó az, amitől még várhatunk valamit a különleges erőforrások tekintetében. A pletykák sorra ütik fel a fejüket: legutoljára például egy új sportautót vizionáltak RX-9 néven, mely a Tokiói Autószalonon mutatkozhatott volna be nemsokára, erre azonban egyre kisebb az esély. Most ismét felszínre került a Wankel-motor, de ezúttal teljesen más koncepcióban.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 13:25

Az LG Lengyelországban építi Európa legnagyobb akkumulátorgyárát

Nyomtatás

Az már gyakorlatilag biztossá vált, hogy az elektromos autózás jelenti a jövőt, és bár sokan még mindig próbálkoznak más módszerekkel (például hidrogénhajtás), az is egyre inkább egyértelmű, hogy az akkumulátorokból nyerik majd az energiát ezek a négykerekűek. Tudja ezt az LG is, és az akkumulátorokkal foglalkozó leányvállalatuk, az LG Chem hamarosan megnyitja Európa legnagyobb akkumulátorgyárát Lengyelországban.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 11:52

7. oldal / 61