Elektromos autózás

Elektromos verzióban is jöhet az új Land Rover Defender?

Nyomtatás

A Land Rover már befejezte a legendás Defender gyártását, de ezzel együtt megígérte, hogy hamarosan érkezik az utód, amely hasonlóan jellegzetes és strapabíró lesz, mint elődje. A következő generáció a legutóbbi hírek szerint hamarosan megérkezhet, ám egyes források még mindig 2020 körüli bemutatkozást vetítenek előre, ez pedig egyet jelenthet azzal, hogy egy elektromotorral szerelt verzió is érkezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 13:20

Tavasszal érkezik az elektromos Hyundai Kona

Nyomtatás

A Hyundainak – akárcsak az összes többi gyártónak – nagy tervei vannak az elektromos autózás terén, és úgy tűnik, hogy a jövő évi Genfi Autószalonon ennek komoly jelét is mutatják majd. Az már korábban hivatalos volt, hogy új kis crossoverükből, a Konából egy tisztán villanyos változatot is terveznek, most azonban biztossá vált, hogy jövő tavasszal be is mutatják az új kivitelt a koreaiak.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 11:32

Elektromos Cayman vetíti előre a Porsche gyorstöltő rendszerét

Nyomtatás

A Porsche 2019-ben mutatja majd be első teljesen elektromos modelljét, ami a Mission E koncepció formáit örökli majd. Ugyan ez lesz majd a gyáriak első sorozatgyártású tisztán villanyos modellje, de a Porsche már régóta szemez a technológiával, amit legújabb koncepciójuk is hűen tükröz. A Cayman e-voultion egy vérbeli tanulmány helyett sokkal inkább egy kísérleti típusnak mondható, hiszen egy átlagos Cayman alapjaira épül.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 17:59

Várjuk sorozatgyártásban – íme, a Nissan Leaf Nismo koncepció

Nyomtatás

A Nissan Leaf Nismo koncepció tegnap szivárgott ki egy fotón, és úgy látszik, ez felgyorsította az eseményeket a japánok háza táján, ugyanis a gyáriak nem vártak tovább, és ma le is leplezték vadonatúj elektromos modelljük megvadított verzióját. Az információkkal egyelőre csínján bánt a Nissan, de immár minden szögből megcsodálhatjuk a felpaprikázott Leaf-et.

Módosítás dátuma: 2017. október 03. kedd, 10:38

Megvaduló elektronok – jön a Nissan Leaf Nismo koncepció

Nyomtatás

Az új Nissan Leaf nemrég mutatkozott be, és bár még meg sem érkezett a kereskedésekbe, úgy tűnik a japánok tovább borzolnák körülötte a kedélyeket, méghozzá egy Nismo verzióval, ami a hírek szerint a Tokiói Autószalonon be is mutatkozik majd a hónap végén – sőt, már egy kép is kiszivárgott róla.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 16:58

Egyelőre nem jönnek kombiként a BMW hibridjei

Nyomtatás

A BMW nagy erőkkel vetette bele magát az elektromos jövőbe, és legfontosabb modelljeiket már is kínálják konnektoros hibriddel a bajorok – és akkor az i3-ról és az i8-ról még nem is beszéltünk. A vadonatúj X3 ráadásul hamarosan egy teljesen elektromos hajtásláncot is kap. Azt azonban egyelőre hiába várjuk, hogy a szedánok mellett a kombi változatokban is bemutatkoznak a konnektoros hibrid hajtásláncok.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 16:02

Együtt készül az elektromos jövőre a Toyota, a Mazda és a Denso

Nyomtatás

A  világ egyik legnagyobb, és egyben „legzöldebb” gyártója, a Toyota bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Mazdával és a Densoval az élhető, praktikusan használható és elérhető árú elektromos autók bemutatásához szükséges technológiák fejlesztése terén. A három vállalat egy új, közös fejlesztési központ alapításáról írt alá szerződést, ahol együttesen kezdenek bele a speciális, közös munkát igénylő projektekbe.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 11:45

Elektromos sportkupé tanulmánnyal készül a Honda Tokióra

Nyomtatás

A Honda a Frankfurti Autószalonon mutatta be a jópofa Urban EV koncepcióautóját, ami elmondásuk szerint hamarosan sorozatgyártásban is debütál majd. A retró megoldásokkal érkező kisautó azonban úgy tűnik, nem marad egyedül, ugyanis a Tokiói Autószalonon a japánok bemutatják a Sport EV tanulmányt, amely az első ízelítő rajz alapján úgy tűnik, hogy a korábbi kisautó stílusát örökli meg, legalábbis részben.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 11:41

Hivatalos: 2020-ra jön a Dyson elektromos autója

Nyomtatás

Az elektromos autózás villámgyors fejlődése bizony könnyen összekuszálhatja az erőviszonyokat az autózás világában, legalábbis, ha a nagyobb gyártók nem figyelnek oda eléggé. Úgy tűnik azonban, hogy mindenki felveszi a kesztyűt, de ennek ellenére azért lehet keresnivalója a piacra újonnan belépő márkáknak is – főleg, ha azoknak más területeken már komoly múltja van. A Dyson pedig pontosan ilyen, és már hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ra megérkezik az első villanyos négykerekűjük.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 12:37

A múlt emlékére – itt a Borgward Isabella Concept

Nyomtatás

A Borgward a háttérben komolyan készül a visszatérésre: már két sorozatgyártású modellt is bemutattak, és hamarosan a piaci bevezetés is kezdetét veheti. A gyáriak ráadásul igyekszik megőrizni a lendületüket, és fenntartani a vásárlók érdeklődését, így a Frankfurti Autószalonra egy igazán különleges koncepcióval készültek, amely a gyártó valaha volt leglátványosabb modelljének újragondolásából született meg – íme, az Isabella Concept.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 15. péntek, 16:02

Hibird másképp – íme, a Mercedes-Benz GLC F-CELL

Nyomtatás

A Mercedes-Benz korábban már bemutatta a GLC alapjaira épített üzemanyagcellás modelljének prototípusát, azonban a Frankfurti Autószalonon megérkezett a gyakorlatilag sorozatgyártásra kész verzió is, mely egy különleges megoldással kívánja kiküszöbölni azt, hogy egyelőre igencsak szegényes a hidrogénkút-hálózat.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 15. péntek, 13:51

8. oldal / 61