Elektromos autózás

Hivatalos: rövidesen piacra lép az első teljesen elektromos MINI

Nyomtatás

A BMW a napokban hivatalosan is megerősítette, hogy már gőzerővel fejlesztik az első teljesen elektromos szériagyártású MINI-modellt, amely két év múlva, 2019-ben léphet piacra. Azt is megtudtuk, hogy az első zéró emissziós MINI a háromajtós ‘alapváltozatra’ épül, vagyis első ízben a klasszikus MINI-modell kapja meg az innovatív hajtást. Később persze egészen biztos, hogy további elektromos MINI-k is csatlakoznak majd a kínálatba, vélhetően azonos hajtástechnikával.

2025-re véget ér a benzin és a gázolaj kora a Hyundai szerint

Nyomtatás

Miközben a Hyundai egyelőre a vásárlói igényeknek megfelelően tapogatózik a különböző alternatív hajtású irányokba, a jövőt illetően egyre határozottabb elképzelése van a koreai márkának. A gyáriak nyilatkozatai alapján 2020-ra nagyot ugrik előre az elektromos autók részaránya, de az igazi robbanás öt évvel később várható.

Egy pedál is elég lesz az új Nissan Leaf vezetéséhez

Nyomtatás

El tudnak képzelni egy olyan autót, amiben mindösszesen egy pedál van, és azzal lehet gyorsítani és lassítani egyaránt? Nem egyszerű feladat, de a Nissan megoldotta az új Leaf esetében – igaz, azért fékpedál is lesz benne, de ha úgy akarjuk, azt egyáltalán nem kell majd használnunk. A Nissan tehát egy újabb izgalmas részletet árult el a hamarosan érkező vadonatúj elektromos autójáról, az új megoldás neve pedig e-Pedal lesz.

Módosítás dátuma: 2017. július 21. péntek, 07:30

Végtelen hatótáv? – az utak tölthetik az elektromos autókat

Nyomtatás

Az elektromos autózás ugyan egyre elterjedtebb a világon, nem túlzás azt állítani, hogy még mindig csak gyerekcipőben jár – ezt pedig Szabó kolléga története is alátámasztja. A hatótávok ugyan folyamatosan fejlődnek, azonban talán még ennél is égetőbb probléma a töltési infrastruktúra kezdetlegessége. Természetesen rengetegen dolgoznak már azon, hogy ezekre a problémákra megoldást találjanak, de közülük is egészen érdekes a Renault és a Qualcomm elgondolása, mely útközben, vezeték nélkül töltené az autókat – a technológiát pedig már tesztelik is.

Módosítás dátuma: 2017. július 20. csütörtök, 12:28

Beindult a Tesla Model 3 gyártása - az elsőt Elon Musk vitte haza

Nyomtatás

A Tesla az utóbbi időben nagy bejelentést tett, miszerint a Model S és a Model X után végre elérhető árú villanyautó is szerepel majd a kínálatban, mégpedig a hírek szerint 10 millió forintos Model 3 személyében. Nos, úgy tűnik a sok találgatást és pletykát követően megérkezett az első példány, amelyet maga a Elon Musk, a Tesla első embere vihetett haza.

Elektromos vadorzó - sorozatgyártásba kerülhet a Renault Zoe e-Sport

Nyomtatás

A Renault Zoe e-Sport koncepció kiváló példája annak, hogy az elektromos jövő beköszöntével sem kell megijedniük a vezetés szerelmeseinek, ugyanis akárcsak a jelenlegi kisautókból, a jövőbeli villanyos utódaikból is készülhetnek majd sportos változatok – sőt, jóval nagyobb teljesítményt is kaphatunk majd. A hírek szerint pedig a franciák azon gondolkodnak, hogy ennek megerősítése érdekében sorozatgyártásba küldik az izmos elektromos kisautót.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 10:13

Hivatalos: 2019-től minden Volvo fel lesz villanyozva

Nyomtatás

A Volvo nagyon komolyan veszi a hibrid és elektromos palettája bővítését. A vállalat ma bejelentette, hogy 2019-től minden új modelljükben lesz elektromotor.

Gyorsultak a Teslák – a leglassabb is 5 másodperc alatt 100-on

Nyomtatás

A Tesla még a Model 3 gyártásának beindítása előtt sem feledkezett meg aktuális modellkínálatáról, amelyet az is bizonyít, hogy a Model S és a Model X minden eddiginél erősebb alapmodell kapott. Az eredmény: jelenleg nincs olyan autójuk a kínálatban, amely 5 másodpercnél lassabban tudná le padlógázon a 0-100-as gyorsulást.

Lego - az új ízelítővel már összerakhatjuk a következő Leaf orrát

Nyomtatás

Nincs megállás: lassan már minden nap új ízelítő kép érkezik a Nissantól a Leaf következő generációjáról, ami egyet jelent azzal, hogy az online premierre bizony már nem kell sokat várni. A fotósorozat már azt is felfedi, hogy a Micra által megkezdett vonalat folytatja a japán gyártó az elektromos modell esetében is.

A Škoda akadémistáitól szeretettel - itt az Element Concept

Nyomtatás

A Škoda akadémiáján igazán tehetséges faitalok tanulnak és dolgoznak, ezt pedig évről évre egy-egy látványos koncepcióval bizonyítják. Idén az aprócska Citigót vették alapul, hogy egy nyárias, menő kisautót faragjanak belőle, ami az Element nevet viseli.

Módosítás dátuma: 2017. június 22. csütörtök, 12:30

Érzelmek mentén – a Fisker EMotion bemutatkozik

Nyomtatás

A Fisker ismét aktív és szeretnének kicsit nagyobbat durrantani, mint a Karma életre hívásával. A gyártó újdonsága az EMotion nevet kapta, és vele kapcsolatban már kaptunk is némi ízelítőt, méghozzá hivatalos forrásból. A névből is sejthetően elektromos hajtású modell a Twitteren bukkant fel.

Módosítás dátuma: 2017. június 12. hétfő, 16:56

8. oldal / 58