Elektromos autózás

Szimbiózis – bemutatkozik a Renault Symbioz koncepció

Nyomtatás

A Renault sem maradhatott izgalmas koncepció nélkül a Frankfurti Autószalonon: a franciák a Symbioz névre hallgató futurisztikus tanulmányt állították ki a német seregszemlén, amely nem csupán egy autó, hanem egy otthon is egyszerre – ezt pedig érthetjük szó szerint is, ugyanis a négykerekű mellett egy ház is része a Symbioznak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 15. péntek, 13:02

Várjuk szériában – a Mercedes-Benz EQA bemutatkozik

Nyomtatás

A Mercedes-Benz a Frankfurti Autószalonon lerántotta a leplet kompakt méretű elektromos tanulmányautójáról, mely az EQ széria második tagjaként mutatkozott be a Generation EQ SUV után. Az újdonság ugyan egyelőre még viszonylag távol áll a sorozatgyártástól, azonban méreteit és képességeit tekintve kiváló előrejelzés a németek terveit illetően, melyek akár az évtized végére meg is valósulhatnak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 14. csütörtök, 11:28

2019-re sorozatgyártásban – íme, a Honda Urban EV Concept

Nyomtatás

A Honda mindenkit meglepett a Frankfurti Autószalon nyitónapján, ugyanis a korábban már bejelentett elektromos koncepcióautójuk teljesen más formában jelent meg, mint azt a legtöbben várták. Az Urban EV Concept névre hallgató újdonság ráadásul nem csak stílusával húzott újat, ugyanis kiderült, hogy a Honda sorozatgyártású modellt tervez az alapjaira, méghozzá már 2019-re.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 13. szerda, 14:17

Meglepetés – íme, a BMW i Vision Dynamics Concept

Nyomtatás

A BMW nem sokkal a Frankfurti Autószalon megnyitója előtt lepel alatt már megmutatta nagy meglepetését, azonban akkor sikerült szinte mindenkit félrevezetniük, ugyanis az i Vision Dynamics Concept egy teljesen új modell lett, amely egyik korábbi tanulmányra vagy kiszivárgott formatervezési mintára sem hasonlít igazán.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 13. szerda, 11:32

Múlt és jövő találkozása – izgalmas tanulmányok a Jaguártól

Nyomtatás

A Jaguar a jövőre készül a Frankfurti Autószalonon, méghozzá két igencsak rendhagyó tanulmánnyal. Az E-Type Zero Concept egy a legendás sportautó bőrébe bújtatott elektromos modell, míg a Future-Type Concept egy igazi jövőautó, melynek lényege nem is maga a jármű, hanem az „okoskormány”, amely nem csak az autó irányítására szolgál, hanem személyi asszisztensként üzemel.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 08. péntek, 12:46

Lepel alatt már láthatjuk a BMW nagy meglepetését

Nyomtatás

A BMW-t idén szinte lehetetlen követni: számtalan sorozatgyártású újdonságot (új X3, új 6-os GT, 1-es, 2-es és i3 frissítés) és friss koncepciót – amelyekből egytől egyig szériagyártású autó lesz hamarosan – mutattak már be eddig is, és még mindig nincs vége a sornak. A 8-as, a Z4 és az X7 után ugyanis újabb tanulmány érkezik, melyet a Frankfurti Autószalonon lepleznek majd le, és talán ez lesz a legizgalmasabb mind közül.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 08. péntek, 10:50

Újabb ízelítőkön a Mercedes-Benz EQ A tanulmány

Nyomtatás

A Mercedes-Benz igazi érdekességekkel készül a Frankfurti Autószalonra: az olyan „átlagos” újdonságok mellett, mint a frissített S-osztály Coupé és Cabriolet, elhozza a Forma-1-es hajtáslánccal szerelt hiperautóját, a Project One-t is, és egy izgalmas koncepciót, ami jövőben érkező tisztán elektromos szériájuk egyik fontos tagja lesz. Ezúttal utóbbiról, az EQ A tanulmányról osztottak meg velünk újabb ízelítő képeket – illetve rajzot – a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 08. péntek, 10:06

Újabb mérföldkő? – bemutatkozott a vadonatúj Nissan Leaf

Nyomtatás

A Nissan Leaf első generációja az elektromos autózás egyik fontos fordulópontját jelentette, hiszen a japánok autója tulajdonképpen először hozta közelebb az átlagemberekhez is a villanyos közlekedést – ennek megfelelően a legnagyobb számban eladott elektromos négykerekű lett. Azóta már sokat változott a piac, de a gyáriak az új generációs Leaf-fel ismét szeretnének olyat letenni az asztalra, ami új korszakot nyit az elektromos autózásban – nézzük, hogy sikerült-e!

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 11:39

A Renault is önvezető koncepcióval készül – ízelítőn a Symbioz

Nyomtatás

A nagy autószalonokon egyre inkább teret hódítanak az autonóm és elektromos tanulmányautók – szinte minden gyártó standján találunk, vagy találtunk már hasonlót. Nem lesz ez másként Frankfurtban sem, ahol a Renault is beáll a sorba, méghozzá a Symbioz névre keresztelt koncepcióval, amiről a franciák már meg is osztották velünk az első ízelítőt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 16:21

Elektromos tanulmánnyal készül a Mercedes – ízelítőn az EQ A

Nyomtatás

A Mercedes-Benz tavaly szeptemberben mutatta be a Generation EQ tanulmányt, amiről azóta már tudjuk, hogy egy, a BMW i szériájához hasonló elektromos modellcsaláddá fejlődik majd sorozatgyártásra. Ennek megfelelően idén már érkezik is a második EQ modell, méghozzá EQ A néven. Az elektromos típus a Frankfurti Autószalonon mutatkozik majd be, de a gyáriak már most megosztottak velünk egy kedvcsináló fotót az autóról.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 04. hétfő, 09:50

Üdvözlet 2030-ból – íme, az önvezető Smart Vision EQ ForTwo

Nyomtatás

A Smart múlt héten már megosztott egy ízelítőt a Frankfurti Autószalonra készülő elektromos városi koncepciójáról, ám a gyáriak úgy döntöttek, hogy még a seregszemle megnyitója előtt leleplezik a tanulmányt. A Vision EQ ForTwo névre hallgató négykerekűt tehát már most megmutatták nekünk a németek, és nem csalódtunk benne – egy igazi futurisztikus városi minivel készültek a mérnökök.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 30. szerda, 18:00

9. oldal / 61