Elektromos autózás

Elektromos hajtáslánccal is megérkezhet a Hyundai Kona

Nyomtatás

Nagy premierre készül a Hyundai: várhatóan a holnapi nap folyamán mutatkozik be a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet immár ízelítő videó is bizonyít. A modellt már videón is láthatjuk közel végleges valójában, azonban egy titokról csak most lebbent fel a fátyol vele kapcsolatban: teljesen elektromos hajtással is érkezik majd.

Ízelítőt kaptunk a Tesla Model Y-ból

Nyomtatás

A Tesla Model 3 sikere megkérdőjelezhetetlen: a villanyautókat gyártó márka messze legkedvezőbb modelljére években mérhető várólista alakult ki, így valószínűleg az európai forgalmazás csak az évtized végén fog kiteljesedni. Mindez nem lassítja a Tesla növekedési terveit. Ezt bizonyítandó, már a közepes crossover Model Y-ra hangolnak.

Maga alatt vágja a fát a Tesla? – újabb részletek a Model 3-ról

Nyomtatás

Ha minden jól megy, a Tesla hamarosan megkezdi a Model 3 sorozatgyártását, azonban az amerikai gyártó nincs könnyű helyzetben, ugyanis olyan mennyiségű megrendelés érkezett, és érkezik folyamatosan az autóra, hogy a márkának gyakorlatilag ellenkampányt kellett indítania, melynek lényege az, hogy az újdonság nem csak kisebb, hanem minden tekintetben kevesebbet nyújt, mint a nagytestvér Model S. Ennek a kampánynak a részeként derült fény néhány újabb érdekes adatra.

Módosítás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 10:24

Az új Leaf után elektromos crossoverrel támad a Nissan

Nyomtatás

Alig pár napja érkezett meg az első ízelítő fotó a Nissan Leaf legkésőbb szeptemberben bemutatkozó új generációjáról, máris bepillantást kapunk a japánok elektromos modelljeinek távolabbi jövőjébe. A kristálygömbben pedig a népszerű villanyos kompakt után egy crossover modell körvonalai kezdenek felsejleni.

Monacóban mutatta meg magát a Jaguar elektromos crossovere

Nyomtatás

A Jaguar egy teljesen elektromos crossoverrel rázná fel a piacot, azonban az I-Pace néven érkező újdonság debütálására még hónapokat kell várni. Noha nyilvánvalóan érdekfeszítő a britek jövevényének műszaki része, a kirakós játék legélvezetesebb pillanatait mindenképpen a küllem megismerése okozza – ezúttal pont ehhez a momentumhoz jutottunk el, hiszen levideózták Monacóban az autót, mindenféle álcázástól mentesen.

Módosítás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 12:28

Csőre töltve – megérkezett az első ízelítő az új Nissan Leaf-ről

Nyomtatás

Már az első fotó alapján is kijelenthetjük: elődjétől nagyon messzire ugrik a Leaf új generációja. Az elektromos autózás fejlődését meghatározó kompakt modell hamarosan teljesen új formában áll rajthoz, ezt pedig a Nissan is megerősítette az újdonság fényszórójáról készült fotóval.

Új akkumulátor-technológia ígér 5 perces gyorstöltést

Nyomtatás

Hallottunk már megannyi áttörésről és csodáról az akkumulátorok töltésével és kapacitásával kapcsolatban, de azóta eltelt jó pár év, az ígért előrelépés pedig elmaradt: telefonunkat és autóinkat órákig dughatjuk konnektorba. Az 5 perces gyorstöltés ábrándját azonban most egy egész komolynak tűnő vállalkozás hozta közelebb.

Egyre több hibridet és elektromos autót vásárolunk

Nyomtatás

2017 első negyedévében Európában közel harmadával emelkedett az „alternatív” hajtásrendszerrel rendelkező modellek forgalomba helyezése. Ennek oroszlánrészét a hagyományos hibridek teszik ki, de egyre több konnektorra dugható modell is fogy.

Még az idén bejelentik, hogy lesz-e nálunk Tesla Gigagyár

Nyomtatás

Az már régóta nem titok, hogy a Tesla - terjeszkedéseit segítendő - Európában is készül gyárat nyitni, a lehetőségek között pedig Magyarország is felmerült. A végső döntésre nem kell sokat várni: Elon Musk, a márkavezető elmondása szerint még az idén bejelentik, hogy hol épül majd fel a további kettő-négy Gigagyár.

Mission Impossible? - 16.000 kilométeres rali egy Nissan Leaffel

Nyomtatás

A Plug In Adventures, az elektromos járművek nagykövete, megalkotott egy különleges, módosított Nissan Leafet, hogy elinduljanak a Mongol Rallyn, ahol 2017 nyarán 16.000 kilométeres utat tesznek meg az Egyesült Királyság és Mongólia között. Mindez hajmeresztő vállalkozásnak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 09:49

Tesla szuperautó? Akár ilyen is lehet

Nyomtatás

Alapításhoz egy elektromos roadster, majd Model S, Model X és Model 3. Már szinte mindenki ismeri korunk egyik legsikeresebb autóipari vállalkozásának történetét: az elektromos Tesla úgy katapultál a népszerűségi listák csúcsára, hogy alig bírja elviselni saját növekedését. De mi lesz akkor, ha a hagyományos modellekkel kielégítik a keresletet és végre nyereségesek lesznek? Jöhet az elektromos szuperautó!

9. oldal / 58