Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Land Rover már befejezte a legendás Defender gyártását, de ezzel együtt megígérte, hogy hamarosan érkezik az utód, amely hasonlóan jellegzetes és strapabíró lesz, mint elődje. A következő generáció a legutóbbi hírek szerint hamarosan megérkezhet, ám egyes források még mindig 2020 körüli bemutatkozást vetítenek előre, ez pedig egyet jelenthet azzal, hogy egy elektromotorral szerelt verzió is érkezik majd.

Ezt pedig onnan tudhatjuk, hogy a Land Rover korábban már bejelentette, hogy 2020-tól minden újonnan bemutatott modelljükből készül majd elektromotorral szerelt verzió, ami azt jelenti, hogy a Defender sem maradhat ki a szórásból – bár valószínűleg ez akkor is így lenne, ha már korábban napvilágot látna az autó. Az angolok persze korábban biztosítottak mindenkit arról, hogy a villanyos hajtásláncok nem befolyásolják majd a terepképességeket, habár nehéz körülmények között bizonyára gyorsabban merülnek majd az akkumulátorok.

A Defendernek már ideje volt leköszönnie

Az angolok egyébként nemrég mutatták be első konnektoros hibridjüket a frissített Range Rover Sport lemezei alatt, majd nem sokkal később a Range Rover ráncfelvarrott verziója is megkapta ugyanazt az egységet. A következő a hírek szerint az Evoque új generációja lehet majd, ám az egy gyengébb rendszert kap majd meg, jó eséllyel nem is a 2-literes, hanem egy 1,5 literes erőforrást párosítva egy elektromotorral – de 50 kilométert az is biztosan meg tud majd tenni villanyosan, ha nem többet.

Az új Defenderrel kapcsolatban a rajongók kissé szkeptikusak, de a gyáriak azt ígérik, hogy hű lesz majd elődjéhez az autó, miközben természetesen minden modern igénynek megfelel majd. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz.

Kommentek