Ezért diploma jár - elektromos VW sportautót tervezett egy egyetemista

Nyomtatás

Noha sokak szívét szomorúsággal tölti el, hogy az autózás az öblös V8-asok helyett az elektromos hajtásláncok irányába indult el, a fenntartható jövő érdekében ez sajnos elkerülhetetlen volt. A látványról azonban nem kell lemondanunk – ahogyan a teljesítményről sem, de ez most másodlagos. Ezúttal egy tehetséges egyetemista diplomamunkáját csodálhatjuk meg, amit a Volkswagennel közreműködve alkotott meg, GT Ge néven.

Eljesah Shala a Braunschweigi Művészeti Egyetem diákja, és igencsak szerencsés helyzetben van, hiszen a német óriáskonszern támogatja a diplomájához szükséges projektet. A fiatalember így minden segítséget megkapott a munkájához, így a végeredmény lenyűgözőre sikerült. A GT Ge egy látványos, elektromos sportautó, ami 2,64 méteres tengelytávval és 4,5 méteres hosszal rendelkezik. A magassága mindössze 1,15 méter, így már az arányaiból kifolyólag is kifejezetten dinamikus jelenség.

A formákat tekintve bizony találkozhatunk ismerős jegyekkel, még ha a tervező tovább is gondolta kicsit a Volkswagen formanyelvét. Az első – természetesen LED-es – fényszórók C alakja például az e-Golf nappali menetfényéről lehet ismerős, de a C-oszlop is a németek kompaktjának jellegzetes formáját örökölte, jóval sportosabb változatban. Természetesen aerodinamikai szempontból is a lehető legnagyobb hatékonyságra törekedett a rajzoló, így minden elemnek fontos funkciója van.

A GT Ge hátsója sikerült a legérdekesebbre, hiszen ide nehéz belelátni akármelyik testvér formáit – ennyi szabadságot azonban megengedhetett magának az ifjú tervező. A teljesítményről nem szól a fáma, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy a tisztán elektromos négykerekű esetében nem kell attól félnünk, hogy ne állna rendelkezésre elég erő.

Egyelőre még biztosan nem számíthatunk egy ehhez hasonló típus gyártására – már csak a németek jelenlegi, igencsak nehéz helyzete miatt sem –, de annyi bizonyos, hogy a Volkswagen nagy erőkkel fókuszál az elektromos autózásra, így a jövőben egyáltalán nem elképzelhetetlen egy hasonló koncepció sorozatgyártásba ültetése. A V8-asok ugyan hiányozni fognak, de őszintén szólva alig várjuk, hogy egy ehhez hasonló villanyos sportautót is kipróbálhassunk.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark