Ezüst nyíl – ízelítőn a Mercedes látványos koncepciója

Nyomtatás

A Pebble Beach Concours D’Elegance rendezvény a legnagyobb gyártók körében is hatalmas elismerésnek örvend, méghozzá olyannyira, hogy valamelyik nagy márka szinte mindig készül külön is egy látványos koncepcióval az eseményre. Ezúttal a Mercedes-Benz jelentette be, hogy az Aesthetic Progressive Luxury névre keresztelt formatanulmánnyal lepik majd meg a látogatókat – és egy szép szobor képében már ízelítőt is nyújtottak abból, hogy milyen lesz a négykerekű.

A németek nem voltak restek, és egészen az 1930-as évek legendás versenyautóihoz nyúltak vissza, melyeket csak – akárcsak a legújabb Forma-1-es gépeiket – Ezüst Nyílnak becéztek a gyáriak. Az új, az ízelítők alapján igazán lenyűgöző tanulmány egyébként az EQ elektromos almárka bevezetését is szolgálja egyben, és a Mercedes azt is elárulta, hogy bár hasonló négykerekűt sosem látunk majd viszont sorozatgyártásban, de néhány stíluselemet igenis felhasználnak majd a koncepcióról, így ebből a szempontból is érdemes lehet majd figyelni a négykerekűt.

Mi egyébként már az Aesthetic Progressive Luxuryt mintázó szobrot is szívesen kiállítanánk a garázsba, amelynek darabokra hulló hátsó fele „lendületes módon testesíti meg a dinamizmust és a sebességet”. Egy biztos: az új koncepció szemet gyönyörködtető lesz, és nyilvánvalóan villámgyors is, köszönhetően a teljesen elektromos, jó eséllyel akár 800-1000 lóerős hajtásláncnak. Az első sorozatgyártású EQ modell egyébként a C jelű elektromos crossover lesz, ami ősszel fog bemutatkozni a nagyközönség előtt – hamarosan egyébként azzal kapcsolatban is várhatjuk majd az ízelítőket és a csepegtetett információkat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark