Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Noha a Continental elsősorban gumiabroncsos és elektronikai üzletágairól ismert az autós szakmában, a vállalat jövőre új területre kíván belépni: a 2018-as elektronikai világkiállítás, azaz a CES alkalmával ugyanis újszerű akkumulátortechnológiát mutatnak be több más különleges fejlesztéssel együtt.

Az egyik ilyen például a gyártó legújabb vezetéknélküli töltési rendszere, amely a töltési hatékonyságot hivatott magasabb szintre emelni. A rendszer tízszer pontosabb a mai parkolóasszisztenseknél és lényegében az a feladata, hogy a lehető legjobb pozíciót találja meg a töltéshez, amikor a jármű a töltőfelület fölé gurul. Tehát egy mikronavigációs elvről van szó, amely ugyan nem közvetlenül kapcsolódik a töltéshez, mindinkább annak pontosabb és jobb kiszolgálását hivatott biztosítani.

Mindemellett maga a vezetéknélküli töltő is a Continental fejlesztése. A gyártó azt az elvet igyekszik követni, hogy a lehető legtöbb helyre kell kis teljesítményű vezetéknélküli töltőket telepíteni, amelyek gyakran képesek kisebb energialöketet adni a föléjük gördülő autónak. A Continental szerint a kellő gyakorisággal elhelyezett töltőberendezések képesek teljesen szükségtelenné tenni a hagyományos értelemben vett konnektoros töltést.

Persze azt maga a gyártó sem vitatja, hogy még hosszú időn keresztül a hagyományos, kábeles megoldás játszik majd főszerepet az elektromos autók töltésében. Ennek kapcsán a Conti olyan rendszert fejleszt AllCharge néven, amely képes kiszolgálni a különféle feszültségű, teljesítményű és csatlakozójú töltési pontokat.

„A Continental jelenleg egyedülálló töltési technológiát leplez le, amelynek tervezése és fejlesztése során kihasználta a különféle üzletágak közötti know-how megosztását. Az innovatív technológiákat a CES-en mutatjuk be, s ez által egyszerűbbé és hatékonyabbá tesszük az elektromos autók töltését” – mondta Brian McKay, a Continental Észak-Amerika hajtáslánc technológia és innováció részlegének vezetője.

Kommentek