Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Miközben próbál felnőni a Model 3 sikeréhez, mint igazi tömeggyártó, valójában még nagyobb terveket dédelget a kizárólag elektromos autókat készítő Tesla. A hírek szerint a középkategóriás szedán alapjain rövidesen bemutatkozik a közepes SUV, amely egészen könnyen válhat a márka legnépszerűbb modelljévé.

Szakértők szerint a SUV/crossover modellek szegmense 2020-ig még jó nagy növekedés elé néz, az egyre hízó tortából pedig minden autógyártó igyekszik kivenni a maga részét. A Tesla teljesen elektromos palettája révén igazán egyedit nyújt, a pletykák szerint Model Y néven érkező középkategóriás SUV modelljével pedig nagyot dobhat. Az emelt mindenes ugyanis a Model 3 alapjain áll lábra, amely félmillió feletti előrendelésével minden idők legnépszerűbb Tesla modellje – amely rövidesen némi felár ellenében a divatosabb karosszériával is elérhető lesz.

Hamarosan nagyobb lábakra áll - galériánkban a Model 3 szerepel

Addig azonban a cég a Model 3-ra koncentrál, amelynek gyártása rövidesen – terv szerint – elindul, és a folyamatosan felgyorsuló előállításnak köszönhetően a több éves várólistát remélhetőleg sikerül majd apasztani. A Model X SUV kistestvérét ekkor, vagyis várhatóan a jövő év második felében jelenti majd be a vállalat, a gyártás megkezdésére pedig 2019-ben számíthatunk. Ekkorra a tervek szerin akár évi félmilliós termelésre is képes lesz a prémium gyártó, és fokozva európai jelenlétét egy gyárral még akár az öreg kontinenst is meghódíthatja. Sőt, valószínűleg a fennállása óta veszteséges cég előbb-utóbb profitot is fog termelni.

Kommentek