2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Hivatalos: 2020-ban jön a Škoda elektromos terepkupéja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern úttörő szeretne lenni az elektromos autózás világában, és ennek megfelelően nem csak az anyamárka kínálatában, hanem a többi tulajdonában lévő gyártó palettáján is megjelennek majd érdekes villanyautók. A Škoda Vision E koncepció sorozatgyártású verziója kétségtelenül ezek közé tartozik majd, és mostanra az is hivatalossá vált, hogy 2020-ban érkezik majd a szériaváltozat.

A Vision E nem csak azért lehet majd különleges, mert elektromos, hiszen terepkupés felépítésével minden trendet egyszerre tud majd meglovagolni. A koncepció alapján pedig egy igencsak izgalmas modellel rukkolnak majd elő a gyáriak, ami ráadásul elég izmos is lesz. Noha a 2020-as bemutatón kívül szinte semmit nem árultak el a gyáriak, a tanulmányban megtalálható két elektromotorból álló, 306 lóerős hajtáslánc bizony nagyon is realitásnak tűnik, ahogyan az 500 kilométeres hatótáv is.

Ahogyan már említettem, sokat nem árultak el a sorozatgyártású verzióról, de külön kiemelték, hogy a tanulmány harmadik szintű önvezető technológiákat tartalmazott, így könnyen lehet, hogy ezeket a rendszereket a szériaváltozatban is viszontláthatjuk majd – noha 2020-ra ez már nem lesz olyan nagy csoda. A Škoda egyéb tisztán elektromos modellekkel is készül majd a jövőben, amelyek között kompakt és egyéb SUV vagy crossover is lehet majd.

A csehek azonban nem csak tisztán elektromos autókkal készülnek, ugyanis a hírek szerint a Superb frissítésével együtt érkezhet majd egy konnektoros hibrid kivitel is, amely a Passat GTE hajtásláncát örökölheti majd meg – ami a szintén hamarosan frissülő Passattal együtt valószínűleg még fejlettebbé válik. A Škoda tehát rengeteg újdonsággal készül, mi pedig alig várjuk az elektromos terepkupéjukat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark