Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Úgy tűnik, hogy a brit Morgan manufaktúra teljesen komolyan gondolta tavaly bemutatott rendhagyó 3-kerekűjét, vagyis az akkor még koncepcióként prezentált EV3 nevű elektromos ‘3 Wheeler’ modellt: a legfrissebb hírek szerint a nagy érdeklődésnek köszönhetően jövőre megkezdődik a rendkívül stílusos EV3 sorozatgyártása. Már azt is tudjuk, hogy az akkumulátorokat a Frazer-Nash Energy Systems nevű cég fogja szállítani.

A ’sima’ 3 Wheeler V2-es motorjának helyét az EV3 tanulmányautóban egy 63 lóerős villanymotor vette át, ami nem hangzik soknak, azonban rögtön más a helyzet, ha az egyenlethez hozzávesszük a háromkerekű alacsony tömegét. A 63 lóerő állítólag tisztességes, 9 másodperen belüli 0-100 km/h-s sprintidőt tesz lehetővé, ami a háromkerekű közvetlenségével igencsak gyorsnak érződhet; a végsebesség 145 km/h, de ez úgysem számít, hiszen egy ilyen járgány nem száguldásra, hanem nyugodt gurulásra született, amit a csendes villanymotor maximálisan támogat, ráadásul minden ki-/beszállásnál nem fogják az utasok megégetni a lábukat a forró kipufogóval.

Végül a hatótávolságot sem érheti kritika, sőt: a 21 kWh-s lítium-ionos akkucsomaggal az EV3 tavaly bemutatott koncepcióváltozata közel 200 km-es hatótávra képes a gyári adatok szerint, ami egy hobbiautónál bőven elég lehet. A szériagyártású verzió pontos adatait nem ismerjük, de bízunk benne, hogy rövidesen minden lényeges információt közzétesz a Morgan, a sajtógalériával egyetemben. Egy biztos: az EV3 (is) nagyon-nagyon jó móka lesz.

Kommentek