2018. Augusztus 19., Vasárnap

Frissitve:02:02:45

Lelke van – látványos videóval hangol a Porsche a Taycanra

Nyomtatás

Ahogyan arról a hét elején már beszámoltunk, a Porsche hamarosan érkező, vadonatúj elektromos autója Taycan néven kerül majd sorozatgyártásba, és a gyáriak már el is kezdtek hangolódni a bemutatóra. Ezúttal egy videót osztottak meg velünk, amelyek több legendás modelljük mellett természetesen a Taycan az egyik főszereplő, és amellett, hogy most először hallhatjuk, hogy hivatalosan miként kell kiejteni a továbbra is kissé furcsán csengő nevet, néhány új adatot is elárultak a németek.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a korábbi Mission E koncepció alapformái szinte egy az egyben visszaköszönnek majd a Taycanon, most pedig a hivatalos felvételeken is láthatjuk, hogy négyajtós felépítése ellenére elképesztően sportos vonásokat ölt majd az autó. Ennél is fontosabb azonban a gyáriak szerint – és az egész kisfilmet is erre építették fel –, hogy a „Porsche lélek” ugyanúgy meglesz az autóban, hiába lesz teljesen elektromos. Ezzel együtt természetesen vezetési élmény tekintetében is sokat ígérnek, ráadásul – habár ezt csak mi tesszük hozzá – a villanyos hajtáslánc egy teljesen új oldalát mutathatja meg az autózásnak.

Ezzel összefüggésben a 3,5 másodperc alatti 0-100-as sprint és a 600 lóerős csúcsteljesítmény mellett az is kiderült, hogy a 200 km/h-s határt is eléri majd 12 szekundumon belül az autó. A hatalmas erő mellé 500 kilométeres hatótávot ígérnek a gyáriak, és az új rendszerüknek köszönhetően 100 kilométernyi energiát mindössze 4 perc alatt bele lehet majd pumpálni a Taycanba – már, ha van ehhez megfelelő töltő a közelünkben.

A Porsche arra is nagyon büszke, hogy az elektromos autózás, és ezzel együtt a Taycan érdekében óriási befektetéseket eszközöltek, és csak Zuffenhausenben ezzel 1200 új munkahelyet teremtettek. A Taycan egyébként egész modellcsaláddá fejlődhet a jövőben – vagy legalábbis alapjai több típust is kiszolgálhatnak majd –, hiszen pletykáltak már kupé és kabrió verzióról is, de az idén bemutatott Cross Turismo telekjáró koncepció is könnyen valósággá válhat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark