Taycan néven érkezik az első elektromos Porsche (videó)

Nyomtatás

Már régóta tudjuk, hogy hamarosan bemutatkozik a Porsche első teljesen elektromos autója, de arról egyelőre nem volt szó, hogy a tanulmányként Mission E néven bemutatott négykerekű milyen típusjellel kerül majd sorozatgyártásba. Most azonban erről is fellibbentette a fátylat a német gyártó, ugyanis egy látványos, és néhány részletet már meg is mutató videóban elárulták, hogy a Taycan nevet kapja majd az újdonság.

Azt mindenkinek a saját ízlésére bízzuk, hogy mit gondol az első villanyos Porsche típusjeléről, de annyi biztos, hogy egy ideig emésztgetnünk kell majd a Taycan nevet, ami eddig még soha semmilyen formában nem jelent meg a gyáriak kínálatában. A Taycan egyébként a márka vezetője, Oliver Blume elmondása alapján annyit tesz, hogy élettel teli, fiatal paripa, és egyben utal a Porsche emblémájában feltűnő lóra is – ami egyébként Stuttgart címerének része.

A rövid kis videóban néhány izgalmas részlet is feltűnik, mint például a Mission E koncepcióhoz nagyon hasonló, a hátsó teljes szélességében végighúzódó fényszóró vagy éppen az igazán sportos tetőív. Már korábban is egyértelműnek tűnt, és ezek az ízelítők csak tovább erősítik bennünk azt, hogy szinte egy az egyben a korábbi tanulmányt kapjuk majd meg, amin csupán néhány finomítást végeztek még a mérnökök.

Akárcsak az összes Porsche, úgy a Taycan is többféle teljesítményszinten lesz majd elérhető, és a legtöbb forrás szerint a legvadabb verzió több mint 600 lóerős lesz, és kevesebb mint 3,5 másodperc kell majd neki a 0-100-as sprint teljesítéséhez. A hatótávra sem lehet majd panasz, ugyanis papíron több mint 500 kilométert lehet majd megtenni egyetlen feltöltéssel. Az alapmodell egyébként nagyjából 400 lóerős lehet majd, és ha lehet hinni a híreknek, akkor az alapár nagyjából 25 millió forint lehet majd – ez pedig nem is tűnik túlságosan ijesztőnek.

A Taycan egyébként egész modellcsaláddá fejlődhet a jövőben – vagy legalábbis alapjai több típust is kiszolgálhatnak majd –, hiszen pletykáltak már kupé és kabrió verzióról is, de az idén bemutatott Cross Turismo telekjáró koncepció is könnyen valósággá válhat. A kapacitása meglesz mindehhez a németeknek, hiszen a stuttgarti központjukban egy egész új gyáregységet hoztak létre az elektromos autók számára, mely már a kezdetektől évi 20 ezer autó elkészítésére lesz alkalmas.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark