2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Teljesen elektromos verzióban is érkezik a divatos Kia Niro

Nyomtatás

A Kia-Hyundai páros nemrég mutatta hibrid modelljeit, a Nirót és az Inoniq-ot. A normál hibrid hajtáslánc szinte teljesen megegyezik a két autóban, ám utóbbiból már a bemutató után nem sokkal megérkezett a konnektorról tölthető és a teljesen elektromos verzió is. Úgy látszik, hogy a Kia sem késlekedik majd sokáig a Niróval, hiszen a legutóbbi, plug-in verzió érkezéséről szóló hírek után ezúttal már a tisztán villanyos kivitel bemutatkozása is biztosnak látszik – a hajtásrendszerek pedig valószínűleg ezeknél is szinte ugyanazok lesznek majd, mint a testvérnél.

Szabó kolléga korábban már részletes tesztnek vetette alá a Kia divatos testbe csomagolt hibrid modelljét, és nemrég beszámoltunk róla, hogy egy 8,9 kWh-s akkumulátorral és egy izmosabb elektromotorral hamarosan érkezhet a konnektorról tölthető kivitel is. Most azonban már az is biztosnak látszik, hogy egy teljesen elektromos verzió is elkészül majd a Niróból, ami szintén az Ioniq megoldásait örökölheti meg.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a divatos crossover lemezei alatt egy 120 lóerő és 295 Nm leadására képes elektromotort találhatunk majd, ami egy 28 kWh-s akkumulátorának köszönhetően akár 250 kilométert is megtehet egy töltéssel – az európai szabványok szerint. Valószínűleg a menetteljesítmények terén is közel azonos értékekre számíthatunk, így 10 másodperc körül alakul majd a 0-100-as sprint, míg a végsebesség az elektromos modellek között jónak számító 165 km/h-s értéket is elérheti.

A Kia a Niro új változataival ismét nagyot léphet majd előre a piacon, hiszen ilyen széles kínálattal kevés gyártó büszkélkedhet – arról nem is beszélve, hogy a megfizethetőbb kategóriákban a Niro crossoveres felépítésével és elektromotoros hajtásláncaival szinte teljesen egyedülálló. A koreaiak ráadásul nem csak a környezetvédő vásrlóikra figyelnek, hiszen a hátsókerekes Stinger bemutatásával már a prémiumkategória felé is komolyan kacsingatnak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark