Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A korábban gyakorlatilag egyetlen modellből álló MINI paletta mára kifejezetten széles lett, és az angolok nem terveznek leállni. A legújabb hírek szerint a 2020-as évek legelején a Countryman mellé egy újabb, kisebb crossover bemutatását tervezik, amely ráadásul teljesen elektromos hajtáslánccal mutatkozhat majd be.

Az újdonság a hírek szerint a jövőben érkező vadonatúj BMW 1-es és 2-es sorozat platformjára épülne, hossza pedig nagyjából 4 méter lehet, ami éppen egy kategóriával kisebb, mint a 4,3 méteres Countryman. Amennyiben lehet hinni a pletykáknak, az újdonság teljesen elektromos hajtásláncot kap majd, ami tulajdonképpen nem túl meglepő, hiszen egyes értesülések szerint a BMW csoport erősen fontolgatja, hogy a közeli jövőben a MINI átálljon a teljesen elektromos hajtásláncokra – persze előbb-utóbb valószínűleg minden márka így tesz majd, de a németek előbb lépnének az angol gyártóval.

A Countryman bizony nem kicsi autó

A BMW igazgatótanácsának tagját, Peter Schwarzenbauert is megkérdezték az új modellel kapcsolatban: „Egy kis városi SUV kifejezetten érdekes lehet a MINI számára, de egyelőre még nem hoztunk végleges döntéseket” – mindenesetre ezek alapján azért jó esély van rá, hogy ha tovább bővítik a márka palettáját, akkor a kisebb crossover lesz a következő modell. A vezető ugyanakkor egyvalamit leszögezett: a Countrymannél nagyobb autója nem lesz az angol márkának, az ugyanis már teljesen szembe menne a gyártó filozófiájával – szerintünk azért már a Countryman is a határon mozog, de kétségtelenül hozza a MINI stílust, így nem haragszunk rá.

A MINI egyébként a következő években bemutatja majd az első teljesen elektromos modelljét, amelyet a Frankfurti Autószalonon leleplezett tanulmánnyal vetítettek előre, és a normál háromajtós alapjait használja majd. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a sorsa a kis crossovernek, de amilyen népszerűségnek örvendenek most az ilyen modellek, nincs kétségünk afelől, hogy előbb vagy utóbb bemutatkozik majd az autó.

Kommentek