2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Újabb ízelítőkön a Mercedes-Benz EQ A tanulmány

Nyomtatás

A Mercedes-Benz igazi érdekességekkel készül a Frankfurti Autószalonra: az olyan „átlagos” újdonságok mellett, mint a frissített S-osztály Coupé és Cabriolet, elhozza a Forma-1-es hajtáslánccal szerelt hiperautóját, a Project One-t is, és egy izgalmas koncepciót, ami jövőben érkező tisztán elektromos szériájuk egyik fontos tagja lesz. Ezúttal utóbbiról, az EQ A tanulmányról osztottak meg velünk újabb ízelítő képeket – illetve rajzot – a gyáriak.

Az újdonságot korábban szemből láthattuk egy sejtelmesen fotón, amin bizony jól látszott a hasonlóság a tavalyi Generation EQ tanulmánnyal. A főbb stíluselemek a tavalyi koncepcióról érkeztek, ám annál jóval közelebb állnak a sorozatgyártáshoz – persze a világító hűtőrácsról és az újabb képeken látható, elképesztő fényszórómegoldásokról valószínűleg le kell majd mondanunk.

Az elektromos SUV után ezúttal egy jóval kisebb méretű négykerekűre számíthatunk, ahogyan az a most közzétett rajzon is látható – gyakorlatilag az A-osztályhoz hasonló méretekkel rendelkezik majd az autó. Ezzel egyébként a BMW i3 közvetlen ellenfele lehet, ám biztosak lehetünk benne, hogy mire megérkezik sorozatgyártásba, addigra már jóval nagyobb hatótávot kell majd felmutatnia, mint bajor ellenfelének – nem csdálkoznánk, ha addigra az i3 is tovább fejlődne ezen a téren.

Az autó hátának megjelenésére egyelőre csak a hátsó lámpatestet ábrázoló képből következtethetünk, ám a négykerekű közepe felé nyúló – egyébként elképesztően látványos, háromdimenziós – fénytestek arra engednek következtetni minket, hogy az EQ A ezen a fronton is hasonlít majd a Generation EQ-ra, legalábbis nagyvonalakban.

A sorozatgyártásra biztosan várnunk kell legalább 2019-ig, azonban a Mercedes ezután futószalagon szállíthatja majd az újabb és újabb elektromos modelleket – akárcsak a többi gyártó, hiszen nagyjából mindenki 2020-ra ígéri a nagy robbanást a villanyos autók megjelenésében. Mindenesetre már nem kell sokat várnunk, hiszen jövő héten megnyílik a Frankfurti Autószalon, így legkésőbb akkor minden részletre fény derül.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark