Forma-1

Fernando Alonso végleg elköszön a Forma-1-től

Nyomtatás

A Forma-1 világa hamarosan egy legendával lesz szegényebb, ugyanis a kétszeres világbajnok Fernando Alonso bejelentette, hogy jövőre már nem indul a száguldó cirkuszban. Ez persze nem jelenti a spanyol versenyző nyugdíjba vonulását, hiszen szeretne új kihívásokat keresni, és úgy érzi, ezeket már nem fogja megkapni a motorsportok királykategóriájaként emlegetett Forma-1-től.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 15. szerda, 12:48

Ezeket kell majd kibírnia a sisakoknak jövőre a Forma-1-ben

Nyomtatás

Az autóversenyzők biztonságát tekintve kétségtelenül a sisakok játsszák a legfontosabb szerepet, és ez kiváltképp igaz az olyan nyitott formaautókra, amilyenek például a Forma 1-es versenygépek is. Nem csoda, hogy az FIA folyamatosan igyekszik növelni ezeknek a kiegészítőknek a biztonságát, és ennek érdekében nemrég bejelentették, hogy jövőre még szigorúbb szabványoknak kell majd megfelelniük a sisakoknak a Forma 1-ben – majd később a többi versenysorozatban is.

Módosítás dátuma: 2018. június 08. péntek, 11:35

Akár 300 km/h-s tempóval is száguldozhat az új Formula-E versenyautó

Nyomtatás

Az elmúlt napokban lehullt a lepel: bemutatkozott a Formula-E új évadának teljesen elektromos versenyautója, amely elődje hatótávját duplázni tudta. De mi a helyzet a teljesítménnyel? Hivatalos adatot még nem kaptunk, de a bajnok Luca di Grassi elmondása szerint a végsebesség 300 km/h felett van.

Duplázás – bemutatkozott a Formula-E versenyautó második generációja

Nyomtatás

Most már hivatalos: a Formula-E levetkőzi mindenféle autócserés bénaságát, és egészen komoly, a Formula-1-nél látványosabb versenysorozattá növi ki magát, mielőtt 2019-ben a legtöbb nagy autómárka beszállásával kőkemény elektromos viadallá válna.

Kubica nem tér vissza az F1-be – legalábbis a Williams színeiben

Nyomtatás

Robert Kubica nevét és történetét valószínűleg szinte mindenki ismeri: az egykoron hatalmas tehetségnek tartott Forma-1-es pilóta még 2011-ben szenvedett tragikus balesetet, ami olyan szinten roncsolta a jobb karját, hogy azóta sem tudott visszatérni a királykategóriába. Azonban a most 32 éves pilóta az elmúlt fél évben aktívan tesztelt a száguldó cirkuszban, és Felipe Massa visszavonulásával reális esély mutatkozott arra, hogy a Williams színeiben 7 év után újra versenyezzen a Forma-1-ben. Most azonban úgy tűnik, ez mégsem valósul majd meg – vagy legalábbis nem a Williamsnél.

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 15:18

Így tér vissza az Alfa Romeo 33 év után a Forma-1-be

Nyomtatás

Még nincs egy hete, hogy az Alfa Romeo bejelentette, a Sauber oldalán visszatér a Forma-1-be. A száguldó cirkuszban hatalmas múlttal rendelkező gyártó ráadásul nem egyszerű szponzorként száll be a játékba, ugyanis a szakmai háttér biztosításában is részt vesznek majd az olaszok. A hétvégén pedig máris megosztottak velünk néhány részletet, sőt, már azt is megmutatták, amire sokan kíváncsiak voltak – leleplezték versenyautójuk színösszeállítását és mintázatát.

Módosítás dátuma: 2017. december 04. hétfő, 11:43

1. oldal / 14