Forma-1

Hivatalos: a Pirelli 2016-ig a Forma-1 gumiszállítója marad

Nyomtatás

A Pirelli és az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy a Pirelli marad a kizárólagos gumiszállító a Forma-1-ben. Abban is megállapodtak, hogy a nyolc szezonközi tesztnapból egyet csak gumitesztelésre fognak használni a csapatok.

A Polo R WRC 2014-ben is a győzelemért indul

Nyomtatás

A WRC 2013-as szezonja szép csöndben múlt el, miközben szinte óriási bombaként robbant be a szakágba a Volkswagen Polo R WRC, amely Sébastien Ogierrel a volán mögött fölényesen nyerte meg végül a bajnokságot. 2014-ben a gyártó nem változtat a jól bevált felálláson, s apró módosításokkal az autón idén is pályára küldi a remek párost.

2014-ben Alonso és Raikkönen egy LaFerrariért is verseng

Nyomtatás

Miközben mindenki a turbómotorokról és a felemás véleményeke szülő szabályváltozásokról beszél, a Forma-1 pilótái már a szimulátorokban gyakorolnak és fejlesztenek a következő szezonra. A Ferrari pedig szokásához híven a lehető legjobb körülményeket biztosítja Alonso és Raikkönen számára, ráadásul egy LaFerrari formájában igencsak hatásos motivációs tényező is jelen van.

Módosítás dátuma: 2013. december 25. szerda, 17:08

Lassan semmi kihívást nem fog jelenteni egy F1-es autó megépítése

Nyomtatás

Adrian Newey, a Forma-1 egyik vezető tervezője szerint a sport egy nagyon rossz irányt követ, melynek köszönhetően lassan nem lesznek különbségek az autók között a megépítést és a tervezést illetően.

Lassabbak a Pirelli 2014-es F1-es abroncsai

Nyomtatás

A legfrissebb jelentések szerint a Pirelli új keverékei egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket: az első tesztek alapján lassabb abroncsokra számíthatunk jövőre a Forma-1-ben.

Érdekes és kemény dolgok is jönnek az F1-ben: újabb részletek a 2014-es szabályokból

Nyomtatás

Az FIA publikálta az 54 oldalból álló Sportszabályzatot, mely több ponton is újításokat tartogat. A Forma-1-ben szigorúbbak lesznek a bírák, és elhelyeztek pár csavart is a történetben.

Módosítás dátuma: 2013. december 12. csütörtök, 17:35

5. oldal / 14