Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Ford magyarországi importőre ma tartotta 2017-es évértékelő sajtótájékoztatóját, ahol számos érdekes szám, illetve információ hangzott el a márka múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ami a lényeg, hogy a magyarországi piacot az értékesített személy- és haszonjárműveket összesítve 2017-ben is uralta a Ford, vagyis a legsikeresebb magyarországi márkáról beszélhetünk. Az idei évre nézve az importőrnek a fő célja természetesen az, hogy megtartsa előkelő pozícióját, persze lehetőleg még tovább növelve az eladásokat.

A sajtóközleményből az is kiderül, hogy a Ford immár 2009 óta vezeti az eladott új gépjárművek hazai összesített listáját. A személyautók és kishaszongépjárművek piacán tavaly 16.033 gépjármű forgalomba helyezésével, illetve 11,77%-os piaci részesedéssel büszkélkedhet a márka Magyarországon. Alább az összefoglalt, rövidített sajtóközleményt olvashatják.

A kishaszonjárművek piacán óriási előnye van hazánkban a Fordnak

A tavalyi gépjárműeladások 15,5% százalékkal növekedtek a személyautó és kishaszongépjármű kategóriákban a DATAHOUSE adatai szerint. A Ford vezette az összesített eladásokat összesen 16033 eladott személy- és kishaszonjárművel, és külön a haszonjármű kategóriát is 4661 eladott kishaszongépjárművel, 23,37 százalékos piacrészesedéssel, megtartva közel 10%-os előnyét a második helyezett előtt. Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 37%-os piaci részesedéssel, 1767 darabos hazai értékesítéssel. 1317 darab Ford Transit és 661 Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű szegmenset is.

A sportkocsik listájának élén 20,14%-os piacvezető részesedéssel a Mustang áll, 10%-os előnnyel a második helyezett előtt. A Mustang tehát nem csak világ- és Európa-szerte, de hazánkban is nagyon sikeresnek tekinthető.

Teljesen felfrissült az EcoSport - fontos kategóriában kell megállnia a helyét

2017-ben bővült a márka értékesítési és szervizhálózata is. A Kaposváron és Budapesten nyílt új Ford szalonokkal immár országszerte 35 értékesítési helyszínen és 48 szervizközpontban állnak a vásárlók rendelkezésére a ‘kékoválosok’. Örömmel hallottuk, hogy az idei év az új modellek éve lesz, hiszen 10 új vagy megújult modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé.

Februárban megismerkedhetünk az Ecosport SUV teljesen megújult változatával. Modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta: megérkezik Magyarországra a megújult Transit és Tourneo Custom, illetve az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is.

Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a várva várt Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. 2018 továbbá a Mustang éve (is) lesz, hiszen májusban érkezik az amerikai sportautó-ikon legújabb változata, akár 450 lóerős V8-as motorral és 10-sebességes automataváltóval.

A második félév legnagyobb sztárja egyértelműen a vadonatúj Focus lesz, amely szeptembertől lesz elérhető a magyarországi Ford márkakereskedésekben. Még idén megérkezik a kombi változat is.

Egy új Focusnál nem is érkezhet fontosabb európai Ford-újdonság

A Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedők járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyi szolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is.

Mindezeken túl a Ford idén újabb hosszú távú lépéseket tesz a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak tökéletesebb kiszolgálása érdekében: 2017-ben elindította az országos Ford Karrierprogramot, mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, jól képzett és motivált szerelő utánpótlást biztosítani az ország autószerelő szakmunkásképző intézményeivel való szoros együttműködésben. A programhoz idén 6 középiskola csatlakozott országszerte, jövőre pedig ezt a számot 10-re tervezik emelni.

Remek kisautó az új Ford Fiesta - galéria

Végül, de nem utolsó sorban ugyancsak 2017-ben indult el Magyarországon a Ford világszerte nagy sikerű, fiatalokat célzó Ford Driving Skills for Life programja, amelynek keretében tavaly 572 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. A program idén folytatódik, újabb fiatalokat tanítva a sokszor életmentő ismeretekre.

Mindig a helyes úton: idén is folytatódik a Ford Driving Skills vezetéstechnikai program

A fentiek ismeretében kijelenthetjük, hogy a márka talán jobb helyzetben van most hazánkban, mint valaha, úgyhogy kiváló lapokkal játszik a Ford a magyar piac 2018-as meghódítására is. Mi leginkább persze az új modelleket várjuk, reméljük, hogy minél több Ford tesztautó fordul meg idén szerkesztőségünknél.

Kommentek