Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A vállalatcsoport 2017-ben világszerte 2,46 millió új autót adott át ügyfeleinek, amellyel sorozatban hetedszer döntötte meg egy évvel korábbi, saját értékesítési rekordját. Miközben a BMW és a MINI is új abszolút csúcsot könyvelhetett el, a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is fennállása legeredményesebb esztendejét zárta.

2017-ben a BMW Group egész éves értékesítési mutatója új csúcsra érkezett, a müncheni központú vállalatcsoport így immáron sorozatban hetedik esztendeje múlja felül saját, egy évvel korábbi rekordját. A sikertörténet élén a BMW és a MINI iránt mutatkozó, töretlenül intenzív globális érdeklődés áll, amelynek köszönhetően mindkét márka új abszolút eladási rekordot könyvelhetett el, ahogyan a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is új értékesítési csúcson zárt.

A vállalatcsoport központi márkájaként a BMW 2017-ben világszerte 2 088 283 darab új gépjárművet értékesített, amely 4,2 százalékkal múlja felül a 2016-os értéket és új eladási rekordot jelent. A sikerből a BMW X modellcsalád tagjai nagymértékben kivették a részüket, az egyre szélesedő portfólió ugyanis csak a tavalyi évben 9,6 százalékkal több ügyfél tetszését nyerte el, mint egy esztendővel korábban. Mindezt úgy, hogy a BMW X3 globális generációváltása csak az idei évre lesz pozitív hatással. Az új BMW 5-ös limuzin, amely 2017-ben ugyancsak átfogó generációváltáson ment keresztül, csak decemberben 55,2 százalékos értékesítési fejlődést produkált. Az év utolsó hónapjában átadott 30 359 modellel a típus egész éves eladási mutatója 291 856 darabon zárt, amely 6,3 százalékos abszolút növekedésnek felel meg. A BMW 5-ös sorozat ezzel továbbra is a világ elsőszámú prémium üzleti gépjárművének számít. A bajor prémiumgyártó kimagasló értékesítési sikeréhez 2017-ben a BMW 1-es sorozat és a BMW 7-es sorozat is jelentősen hozzájárult: amíg az előbbiből eladott 201 968 példány 14,7 százalékos egész éves gyarapodást, addig a zászlóshajó 64 311-es átadási mutatója 4,5 százalékos abszolút javulást jelent.

2017 decemberében a BMW Group újabb történelmi mérföldkőhöz érkezett: a vállalatcsoport átadta a tavalyi évben értékesített százezredik hálózatról tölthető modelljét. A BMW M GmbH is egész éves értékesítési rekordot könyvelhetett el, az előző évre 19,1 százalékkal rálicitálva, több mint 80 000 modellt értékesítve. A MINI is hasonló cipőben jár: 3,2 százalékos fejlődés után újabb rekordot zsebre téve bő 371 ezer példány talált gazdára.

A Rolls-Royce kakukktojásként összesen 3362 modellt adott át, amely 16,2 százalékkal elmarad ugyan az előző évtől, de ez csak az új generációs Phantom érkezésének vákuuma – jövőre ennél többel erősödik majd a márka, főleg, ha a fontos piacnak számító Közel-Keleten is rendeződnek a piaci viszonyok. Az új generációs zászlóshajó első példányai egyébként most érkeznek meg a gazdáikhoz, a várólista pedig meglehetősen nagy a modellre.

Az új Phantom révén 2018-ban szól majd nagyot a Rolls-Royce

A BMW Group kétkerekű divíziója tavaly sorozatban hetedszer döntötte meg egy évvel korábbi, saját értékesítési rekordját, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a január és december közötti időszakra vetítve 2017-ben a BMW Motorrad több robogót és motorkerékpárt adott át ügyfeleinek, mint korábban bármikor. Szám szerint ez 164 153 darab kétkerekű, amely a 2016-os teljesítményhez viszonyítva 13,2 százalékos abszolút gyarapodás.

Európában  a BMW és a MINI is tartja a tavalyi esztendőben elért kimagasló értékesítési szintet, a Nagy-Britanniában jelentkező gazdasági nehézségek ellenére a két márka 2017-ben összesen 1 100 975 darab új autót adott el az öreg kontinensen. Ez 0,9 százalékos javulást jelent.

Kommentek