Gazdaság

Rossz hír a dízeleseknek: péntektől emelkedik a gázolaj ára

Nyomtatás

Legutóbb éppen egy hete változtak az üzemanyagok árai: az akkori csökkenés után péntektől azonban ismét egy kisebb emelkedés következik, habár ez csak a dízel autók tulajdonosai számára lesz kellemetlen. Mindez azt jelenti, hogy a benzin literenkénti átlagára továbbra is marad 398 forint, azonban a gázolaj ára 3 forinttal nő majd augusztus 17-étől, így a dízelért átlagosan 405 forintot kell majd fizetnünk.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 15. szerda, 12:53

Lejtőn a Maserati? – nagymértékben csökkentek az eladásaik

Nyomtatás

A Maserati szénája nem áll túl jól: bár autóik továbbra is nagyon látványosak, a korábbi, igencsak exkluzív megítélését kezdi kissé elveszíteni az olasz márka, és a tavalyi kellemes eladási számokhoz képest idén sokkal rosszabbul teljesítenek. Mindez számokban kifejezve 41 %-os zuhanást jelent a tavalyi eredményekhez viszonyítva a második negyedévben, és bár részben van mivel magyarázni mindezt, összességében azért nem lehetnek boldogok a vezetők.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 13. hétfő, 10:56

Szerdától olcsóbban tankolhatunk

Nyomtatás

A szakértők ugyan már a múlt hétre is inkább árcsökkenést, de legrosszabb esetben is stagnálást jósoltak az üzemanyagok tekintetében, ám ehhez képest szerdán emelkedtek az árak. Ezen a héten szerencsére valóban a csökkenésé lehet a főszerep: szerdától, azaz augusztus 8-ától ugyanis a benzinért átlagosan 2, a dízelért pedig 4 forinttal kell majd kevesebbet fizetnünk literenként. Mindez azt jelenti, hogy előbbiért 398, utóbbiért pedig 402 forintot kell majd átlagosan fizetnünk literenként.

Módosítás dátuma: 2018. augusztus 06. hétfő, 14:57

Prémium nagyhatalom lesz Magyarország: a BMW gyárat épít Debrecenben

Nyomtatás

A BMW Group tovább bővíti gyártóhálózatát Európában, melynek jegyében új gyárat építenek. Számunkra azonban sokkal izgalmasabb ennél, hogy az új üzem Magyarországon, Debrecen mellett kap majd helyet, ezzel pedig az Audi és a Mercedes-Benz után a német prémiumtrió harmadik tagja is hazánkba költözik. Az új beruházás értéke eléri majd az 1 milliárd eurót. Az újonnan létrejövő üzemben akár évi 150 000 db jármű gyártására lesz kapacitás és több mint 1000 új munkahelyet teremt majd.

Módosítás dátuma: 2018. július 31. kedd, 18:45

Nem kezdődik jól az augusztus: drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Az augusztus nem kezdődik felhőtlenül az autósok számára, ugyanis szerdától a benzin ára bruttó 5, a gázolajé pedig 3 forinttal emelkedik literenként, így a múlt hét pénteki változások után sajnos ismét drágább lesz majd a tankolás. Mindez azt jelenti, hogy a benzin országos átlagára pontosan 400, míg a gázolajé 406 forintra fog emelkedni augusztus 1-jétől.

Módosítás dátuma: 2018. július 31. kedd, 18:21

Péntektől sajnos ismét drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Nehéz követni az üzemanyagárak változását, ugyanis a mozgás teljesen rapszodikus: júniusban például komoly mértékű drágulást tapasztalhattunk, júliusban aztán valamelyest mérséklődtek az árak, most viszont ismét drágításról kell beszámolnunk, a MOL ugyanis ma bejelentette, hogy most péntektől, vagyis július 27-től mind a benzin, mind pedig a gázolaj literárát 3-3 forinttal emeli. Az azt jelenti, hogy a benzin országos átlagára 395, míg a gázolajé 403 forintra fog emelkedni péntektől.

Péntektől nagyobb mértékben csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Az elmúlt időszakok folyamatos drágulása után múlt héten szerdán és ma is kissé enyhültek az autósok terhei. Péntektől pedig ismét csökken az üzemanyagok ára, ráadásul ezúttal egyszerre lesz annyival olcsóbb a benzin és a dízel is, mint amennyivel a legutóbbi két árcsökkenés alkalmával összesen.

Módosítás dátuma: 2018. július 18. szerda, 16:21

Szerdától újra csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Az elmúlt időszakok folyamatos drágulása után múlt héten szerdán kissé enyhültek az autósok terhei. Habár pénteken nem volt változás, az olaj árának csökkenése szerdától ismét árcsökkenést hoz hazánkba.

Módosítás dátuma: 2018. július 16. hétfő, 12:18

Rengeteget drágulnak a héten az üzemanyagok – pénteken ismét emelés lesz

Nyomtatás

Épp most hétfőn szolgáltunk rossz hírrel az autósok számára, amikor megírtuk, hogy a MOL jelentős mértékben emeli az üzemanyagok árát: a benzin kiskereskedelmi literára ma 7, míg a gázolajé 5 forinttal emelkedett. A rosszhír-sorozatnak sajnos nincs vége, hisz ma újabb áremelést jelentett be a MOL: péntektől, vagyis július 6-tól 3-3 forinttal lesznek drágábbak az üzemanyagok.

Szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A forint folyamatos gyengülése és az olajár emelkedése okán az elemzők már múlt héten is áremelkedés jósoltak az üzemanyagok esetében, és erre a héte csak még tovább romlott a helyzet, így immár elkerülhetetlen, hogy nagyobb mértékben is emelkedjen a benzin és a dízel literenkénti átlagára. Előbbi 7, utóbbi pedig 5 forinttal lesz drágább szerdától.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 14:48

Szerdától ismét csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Az üzemanyagárak csökkenő tendenciája nagy örömünkre ezen a héten is folytatódik, ugyanis a MOL ma bejelentette, hogy szerdától mind a benzinért, mind pedig a gázolajért kevesebbet kell majd fizetnünk. Míg előbbi 2, addig utóbbi 3 forinttal lesz majd olcsóbb literenként.

Módosítás dátuma: 2018. június 11. hétfő, 12:05

1. oldal / 61