Gazdaság

Betiltották a VW autóinak forgalmazását Dél-Koreában

Nyomtatás

A Volkswagen konszern több modelljének forgalmazását tiltották be átmenetileg Dél-Koreában, kissé megkésett válaszként az emissziós botrányra. A kormány rendelete 80 típust érint, hozzá pedig 4,5 milliárd forintnyi büntetés is tartozik.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:36

Óriási Mercedes-Benz beruházás Kecskeméten: újabb 2500 munkahely terem

Nyomtatás

A Mercedes-Benz megépíti második gyárát Kecskeméten, amely első-és hátsókerékhajtású személygépjárművek gyártására is alkalmas lesz – tudtuk meg a Mercedes-Benz mai sajtóközleményéből, amit alább olvashatnak.

Módosítás dátuma: 2016. július 29. péntek, 14:53

2016 első féléve alapján a VW a világ legnagyobb gyártója

Nyomtatás

Hiába tépázzák botrányok, a Volkswagen konszern kitartóan menetel világhódító céljai felé, amelyet a legfrissebb eladási adatok is megerősítenek. 2016 első félévében a németek több autót értékesítettek, mint a jó ideje a világ legnagyobb autógyártójaként fellépő Toyota.

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

A MOL ma délelőtt bejelentette, hogy pénteken újabb árcsökkenésre számíthatnak az autósok a hazai benzinkutakon: július 29-től a benzin literje 2, a gázolajé pedig bruttó 3 forinttal lesz olcsóbb. Ez azt jelenti, hogy péntektől a benzin magyarországi kiskereskedelmi literára átlagosan bruttó 326 forint körül, míg a gázolajé 329 forint körül fog alakulni.

Közös akkumulátorgyárat nyithat a BMW, a JLR és a Ford

Nyomtatás

Az autóiparban manapság nem ritka, hogy nagy gyártók dugják össze a fejüket és kötnek szövetségeket, hogy ezzel gyorsítsák a fejlesztéseket – nem mellesleg pedig csökkentsék a költségeket. A hétvégén egy igazán érdekes egyezséggel kapcsolatban merültek fel pletykák, melyek szerint a BMW, a Jaguar Land Rover csoport és a Ford közös akkumulátorgyárat húzna fel az Egyesült Királyságban, ami több százezres kapacitással tudna dolgozni. Mindez logikus lépésnek tűnhet, de egyelőre tagadják, vagy legalábbis nem erősítik meg az egyezséget az érintettek.

Módosítás dátuma: 2016. július 26. kedd, 12:19

Szerdától olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj ára nem változik

Nyomtatás

A MOL a mai nap folyamán bejelentette, hogy szerdától, vagyis július 27-től árváltozásra számíthatnak az autósok a magyarországi benzinkutakon. Viszont nem kell rossz hírre számítanunk, hiszen szerencsére nem drágulásról szól a krónika, hanem egy kismértékű árcsökkenésről: a benzin literje bruttó 2 forinttal lesz olcsóbb, miközben a gázolaj ára nem változik.

Globálisan szárnyal a Volvo - minden téren jobban teljesít a márka

Nyomtatás

A Volvo az XC90-nel kezdte meg nem is olyan régen nagy megújulását, aminek bizony hatalmas tétje volt a márka jövője szempontjából. Mindenki nagy örömére azonban kifejezetten jól sült el a dolog, amit a nagy SUV töretlen sikerei, és az azóta bemutatott S90/V90 páros népszerűsége is jól mutat. Mindez természetesen számok terén is megmutatkozik, hiszen a svéd gyártó előreláthatólag rekordot fog dönteni eladások terén ebben az évben, és a bevételekkel kapcsolatban sem panaszkodhatnak.

Módosítás dátuma: 2016. július 22. péntek, 15:54

Tovább bővíti a győri gyárat az Audi Hungaria

Nyomtatás

Mindig örömmel számolunk be azokról a hírekről, amelyek a Magyarországon is tevékenykedő autógyártók hazai gyárainak, divíziónak a bővítéséről szólnak. Ezúttal az Audi Hungaria adott ki sajtóinformációt egy újabb fontos bővítésről; a közleményt alább olvashatják.

A Samsung a kínai BYD mellé áll

Nyomtatás

A kínai gyártók egyre növekvő térnyerése vitathatatlan, ami ellenében az európai és egyéb márkák már nem tudnak tenni, ellenben valamilyen partneri viszonnyal kölcsönösen profitálhatnak a feltörekvő piacokon való jelenlétből. Ezúttal a koreai Samsung döntött úgy, hogy szintet kíván lépni és ehhez társul a BYD gyártót választotta.

Módosítás dátuma: 2016. július 19. kedd, 15:00

Szerdától ismét csökken a gázolaj ára

Nyomtatás

Július 20-tól, vagyis most szerdától ismét üzemanyagár-csökkenésre számíthatnak az autósok hazánkban, azonban ezúttal csak a gázolaj lesz olcsóbb: a MOL ma bejelentette, hogy bruttó 4 forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti árát. A benzin ára nem változik.

Módosítás dátuma: 2016. július 18. hétfő, 17:11

Érdemes várni szerdáig a tankolással – jelentős árcsökkenés lesz

Nyomtatás

A szakértők már a hétvégén megjósolták, hogy jelentős üzemanyagárcsökkenésre számíthatunk a héten, és elemzésük szerencsére be is jött: a MOL ma délelőtt bejelentette, hogy július 13-tól, vagyis most szerdától egészen komoly mértékben csökkenti a legfőbb üzemanyagok árát.

10. oldal / 57