Gazdaság

Partneri megállapodást kötött a Suzuki és a Toyota

Nyomtatás

A Suzuki és a Toyota képviselői még tavaly októberben jelentették be, hogy kölcsönösen feltérképezik üzleti partnerségre irányuló elképzeléseiket. A két vállalat azóta a hírek szerint ‘megosztotta egymással tapasztalatait’, és a tisztességes, szabad verseny fenntartását szem előtt tartva tárgyalásokat folytatnak az együttműködés lehetséges területeire vonatkozóan.

A nagy lopás - egymilliárd forintnyi JLR erőforrásnak kelt lába

Nyomtatás

A Jaguar Land Rover csoport nem zárt túl szerencsés hetet tegnap: az angliai Solihullban található üzemükből közel 1,07 milliárd forintos értékben loptak erőforrásokat ismeretlen tettesek. Az eset még múlthét kedden történt, és az eddigi információk alapján az elkövetők szinte filmbe illő egyszerűséggel jutottak be a gyár területére, majd hagyták el azt a zsákmányukkal – kétszer is.

Módosítás dátuma: 2017. február 06. hétfő, 13:09

Gumírozott útburkolattal lendítené fel gazdaságát Malajzia

Nyomtatás

A kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad – valahogyan így lehet leírni azt a stratégiát, amit Malajzia kormánya dolgozott ki. Az ázsiai ország híres gumiiparáról, azonban az utóbbi időben kisebb hanyatlásnak indult a piac, amit a kormány egy hatalmas befektetéssel szeretne megoldani, amivel mindkét fél jól jár. A tervek szerint az úthálózat jövőbeni fejlesztésénél egy különleges, gumírozott felületet használnak majd.

Módosítás dátuma: 2017. február 01. szerda, 15:35

Álomszerű rekorddal zárta a BMW centenáriumi évét

Nyomtatás

Olvasóink bizonyára pontosan tudják, hogy a 2016-os év a BMW számára igazi mérföldkőnek számított: a bajoroknál a tavalyi esztendő a szokásos újdonságdömping mellett az ünneplésről szólt, hiszen 2016-ban centenáriumát, vagyis 100. évfordulóját ünnepelhette a márka.

Módosítás dátuma: 2017. január 21. szombat, 10:48

Új év, újabb drágulás a benzinkutakon

Nyomtatás

A MOL is minden autósnak nagyon boldog új évet kíván - ezúttal rögtön egy üzemanyagáremelés kíséretében: az illetékesek bejelentették, hogy szerdától mind a benzin, mind pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára 3-3 forinttal fog megemelkedni.

A Toyota eladná új hajtásláncait: van rá vevő?

Nyomtatás

A világ legnagyobb autógyártójaként ismert Toyota felgyorsítaná a tempót, már ami az autóipar elektromos, és alacsony kibocsátású modelljei irányában érvényes. A japán márka hamarosan lecseréli komplett motor- és váltópalettáját, mi több, már be is mutattak néhány új elemet. A régiek helyébe lépő friss (hibrid) hajtásláncokat ráadásul másokkal is megosztaná a Toyota.

Módosítás dátuma: 2016. december 22. csütörtök, 09:50

Keményen bünteti Európa az Aston Martint és a Ferrarit

Nyomtatás

Az Európai Unió folyamatosan ellenőrzi az autógyártókat, és aki a kibocsátási értékek tekintetében túllépi a határt, azt nagymértékben bünteti is a hatóság. Ez leginkább a kizárólag sportautókból élő márkákat sújtja, így az Aston Martint és a Ferrarit is kőkeményen megsarcolja az EU – a két patinás márkának összesen majd 200 millió forintot kell befizetni.

Módosítás dátuma: 2016. december 21. szerda, 09:21

Újabb árcsökkenés péntektől a benzinkutakon

Nyomtatás

Nagy örömünkre ezen a héten immár másodízben számolhatunk be Önöknek üzemanyag-árcsökkenésről hazai fronton: a MOL ma bejelentette, hogy november 11-től, vagyis most péntektől 4-4 forinttal csökkenni fog mind a benzin, mind pedig a gázolaj bruttó kiskereskedelmi ára.

Európában terjeszkedik a Tesla – német vállalatot vásárolt

Nyomtatás

A Tesla felvásárolta a német Grohmann Engineering vállalatot. Az autóipari gyártástechnológiában járatos cég segítségével az amerikai márka fel akarja gyorsítani fejlesztési és termelési munkáját, hogy a félmilliós előrendelésnél járó Model 3-at minél hamarabb piacra tudja dobni.

Létrejött a Nissan-Mitsubishi házasság

Nyomtatás

A Nissan-Renault 34 százalékos részesedést vásárolt a Mitsubishi részvényekből kb. 540 milliárd forintnyi értékben. Ezzel a konszern lett a japán márka többségi tulajdonosa, és Carlos Ghosn-t ülteti be annak vezetői székébe.

Szorosabbra fűzi viszonyát a Renault-Nissan és a Mitsubishi

Nyomtatás

A Mitsubishi szekere nem száguld jelenleg úgy, mint rég, azonban egy autóipari fúzió következtében ismét belendülhet a gyémántos márka. A hírek szerint a Nissan-Renault érdeklődik a Mitsubishi iránt, olyannyira, hogy az év végig létrejöhet az üzlet a felek között – áll az Automotive News riportjában.

Módosítás dátuma: 2016. október 11. kedd, 12:27

10. oldal / 59