Gazdaság

Még nagyobb energiákat fordít az elektromos autózásra a BMW

Nyomtatás

Noha minden prémiumgyártó komolyan veszi az elektromos jövőt, ahhoz nem férhet kétség, hogy a BMW lépett először: a bajorok az i3 és az i8 piacra dobásával, illetve a mostanra minden fontos kategóriában elérhető, kiváló képességekkel és jó árazással megáldott konnektoros hibridjeikkel bizony egy lépéssel a konkurencia előtt járnak. Ezt az előnyt pedig nem szeretnék leadni, és bejelentették, hogy minden eddiginél nagyobb energiákat fordítanak az e-mobilitásra.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 12:53

Ünnepi áremelkedés – holnaptól ismét drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Tegnap nem kevesebb, mint 6 forinttal drágult a benzin, és 5 forinttal emelkedett a dízel literenkénti átlagára, és sajnos ez a tendencia holnap is folytatódik. A MOL ugyanis bejelentette, hogy a héten immár másodszor emelkednek majd az üzemanyagok árai, és bár a növekedés valamivel kisebb (2 forint a benzin, illetve 3 a gázolaj esetében), ez így is azt jelenti, hogy egy hét alatt 8 forinttal lettek drágábbak a hajtóanyagok.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 22:34

Szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A Brent típusú olaj világpiaci árának alapos növekedése nem meglepő módon a hazai üzemanyagárakra is hatással van, így a MOL ma bejelentete, hogy szerdától mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára alaposan növekedni fog. Előbbi literenként 6, míg utóbbi 5 forinttal fog emelkedni, amivel egyébként ismét közelebb kerül egymáshoz a két üzemanyag ára.

Módosítás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 12:38

A vagányság népszerű – a hazai piacon is hódít a Toyota C-HR

Nyomtatás

A Toyota még 2016-ban nagyot vállalt a C-HR bemutatásával, hiszen a vagány, kupészerű crossover alaposan kilógott az akkoriban igencsak konzervatív formákkal operáló márka kínálatából. A japánoknak azonban nagyon is bejött ez a húzás, ami még a hazai piacon is tükröződik, ugyanis 2018 eddig eltelt közel 3 hónapja alatt a C-HR-ből kelt el a legtöbb az összes Toyota modell közül – pedig közel sem a legolcsóbb modellről beszélünk.

Módosítás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 11:52

Érdemes holnap tankolni – péntektől drágul a benzin

Nyomtatás

A mai napon nem változtak az üzemanyagárak, azonban a MOL bejelentette, hogy péntektől emelkedés lesz, de csak a benzin esetén. A mostani árnövekedéssel a két üzemanyag literenkénti átlagára még közelebb kerül egymáshoz, ugyanis a gázolaj esetében már két hete nem tapasztalhattunk változást, míg a benzin ára ugyan csökkent múlt héten 3 forinttal, péntektől 4 forinttal lesz drágább.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 15:47

Biztosítva van a hazai Opel gyár jövője – új beruházást indított a PSA

Nyomtatás

Amikor a PSA megvásárolta az Opelt, sokan aggódtunk, hogy mi lesz a villámosok hazai motorgyárának sorsa, most azonban úgy tűnik mindenki megnyugodhat, ugyanis a franciáknak vannak tervei a Szentgotthárdon található üzemmel. A gyár ugyanis projektet kap a PSA csoport ma bejelentett fejlesztési stratégiájának részeként. A hírt Budapesten közös sajtóértekezleten jelentette be Grzegorz Buchal a szentgotthárdi gyár igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 15:32

Tarol a Lamborghini új SUV-ja – még a gyáriak is meglepődtek

Nyomtatás

A Lamborghini tavaly mutatta be az Urust, és az olaszok hatalmas érdeklődésre számítottak már előzetesen is. Az előrejelzések pedig még így is túl pesszimisták voltak, ugyanis az olaszok vezetője, Stefano Domenicali elárulta, hogy még annál is jobban megy a márka vadonatúj szuper-SUV-ja, mint az előzetesen gondolták. Az úriember néhány érdekességet is elárult az eladásokkal kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 12:27

A héten jelentősen, 7-8 forinttal drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A múlt hétig bezárólag egészen jó hírekkel szolgálhattunk a hazai üzemanyagárak tekintetében, ám ezen a héten sajnos alaposan megfordult a tendencia: a MOL először hétfőn, vagyis tegnapelőtt jelentette be, hogy mától 4 forinttal emeli a gázolaj, 5 forinttal pedig a benzin kiskereskedelmi literárát, ma pedig sajnos ismét kedvezőtlen hírekkel szolgálhatunk.

Európában előzte be a Tesla a német prémiumokat

Nyomtatás

Azt hiszem, senki nem kételkedik abban, hogy a prémiumok szegmensében a jól ismert német hármas uralkodik Európában. Összességében mindez igaz is, azonban kategóriákra lebontva már lehetnek érdekességek. Ilyen például az is, hogy az elektromos Tesla Model S az öreg kontinensen maga mögé utasította az BMW 7-es és Mercedes-Benz S-osztály párosát a 2017-es eladások tekintetében.

Módosítás dátuma: 2018. február 22. csütörtök, 16:12

Ez a hét is jól kezdődik – szerdától ismét csökken az üzemanyagok ára

Nyomtatás

A múlt hét után ismét egy kellemes hétfő délelőttöt köszönthetett az autós társadalom, ugyanis ezúttal is kellemes hírek érkeztek az üzemanyagok árának alakulásáról. Az árcsökkenés mértéke ugyan ismét egy fokkal kisebb lett, mégis örömmel mondhatjuk, hogy a múlt heti 11 és 10 forint után ezen a héten tovább folytatódik a benzin és a dízel átlagárának mérséklődése.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 13:43

Pénteken tovább csökkennek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Úgy látszik, hogy ez a hét kedvez az autósoknak, már ami az üzemanyagárak alakulását illeti. Bálint-nap alkalmából a benzin ára 7, a gázolajé pedig 6 forinttal csökkent ma, és szerencsére pénteken tovább folytatódik az áresés – és még ha nem is a maihoz hasonló mértékben, de ismét egészen szép összeggel lesznek olcsóbbak.

Módosítás dátuma: 2018. február 14. szerda, 13:45

2. oldal / 59