Gazdaság

Alaposan csökkent a dízelek népszerűsége itthon, a hibridek szárnyalnak

Nyomtatás

Az Autó Pult rendszeres olvasói előtt nem titok, hogy minden előnyük elismerése mellett mi sosem álltunk igazán a dízelmotorok terén – persze van olyan helyzet és típus, ahol bátran ajánljuk mi is. Az eladások ennek ellenére folyamatosan szárnyaltak, legalábbis egészen mostanáig, ugyanis úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények alakulása miatt itthon alaposan csökkenni kezdett a dízelek száma az újautók között – a hibrid és elektromos autó eladások ugyanakkor növekedni kezdtek.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 13:46

Túl a 400-on – péntektől újra drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A mai napon alaposan drágultak az üzemanyagok, hiszen a benzin 7, a dízel pedig 8 forinttal lett drágább literenként. Nagy szomorúságunkra pedig ismét folytatódik az emelkedés, ugyanis péntektől további 4, illetve 5 forinttal kerül majd többe a benzin és a gázolaj, ami annyit tesz, hogy csak ezen a héten 11 illetve 13 forinttal emelkedett az üzemanyagok literenkénti átlagára, ez pedig már bőven érezhető különbség.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 12:18

Csúcson van a hazai hibrid és elektromos autó piac

Nyomtatás

A magyar piac bizony jól teljesít, legalábbis ami a hibrid és tisztán elektromos négykerekűek arányát illeti az összes eladáshoz képest. Nem az eladási számokat kell tehát böngészni, hanem sokkal inkább az arányokat, ugyanis Magyarországon az első negyedévben az összes eladott autó 5,3 %-a volt valamilyen formában elektromotorral ellátva, ez pedig magasabb, mint az európai átlag – az ugyanis csak 5,1 %.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 14:21

Közel a 400-as határ – szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Megváltóként várjuk már a pillanatot, amikor végre ismét csökkenni kezdenek az üzemanyagárak, és bár a múlt hét második felét megúsztuk emelés nélkül, ezen a héten duplán kapjuk vissza ezt a kimaradást. Az üzemanyagárak ugyanis még a hétvégi becsléseknél is nagyobb mértékben drágulnak szerdától: a benzin literenkénti átlagára 7, a gázolajé pedig 8 forinttal nő, így mindenképpen érdemes lehet még ma vagy holnap megtankolni négykerekű társunkat.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 12:25

Nincs megállás – szerdától tovább nőnek az üzemanyagárak

Nyomtatás

Nincs megállás: a Brent típusú olaj ára ugyan ingadozott, de a hét végére végül nem emelkedett, azonban a forint ismét gyengült a dollárral szemben, ez pedig sajnos az üzemanyagok áraiban is megmutatkozik szerdától. Ezúttal a benzin literenkénti átlagára 3, a dízelé pedig 2 forinttal nő, amivel az utolsó csökkenés óta – ami még március 14-én volt – immár 26 forinttal nőtt mindkét üzemanyagtípus ára.

Módosítás dátuma: 2018. május 07. hétfő, 12:17

Nincs enyhülés – péntektől tovább drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Múlt héten még reménykedtünk benne, hogy a hosszú hétvége előtti komoly áremelés után visszafordul majd az emelkedő tendencia, de sajnos péntektől ismét drágábban tankolhatunk majd. A Brent típusú olaj ára ezúttal nem emelkedett, azonban a forint gyengült a dollárhoz képest, így péntektől a benzine literenkénti átlagára 3, a gázolajé pedig 4 fointtal nő majd.

Módosítás dátuma: 2018. május 02. szerda, 12:01

Mielőbb tankoljanak, mert péntektől jelentősen drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Titkon azt reméltük, hogy a MOL erre a hétre már nem jelent be üzemanyagár-változást, azonban az illetékesek ma mégsem kíméltek minket a kedvezőtlen hírekkel: a friss bejelentés értelmében most pénteken, tehát még a hosszú hétvége előtt jelentős mértékben, 6-6 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj literára a hazai benzinkutakon.

Módosítás dátuma: 2018. április 25. szerda, 17:03

Szerdától alaposan drágul a gázolaj – a benzin ára is emelkedik

Nyomtatás

Az üzemanyagok árai a választások ideje alatt nem változoztak, azonban ezen a héten ismét eljött az ideje az áremelésnek. A benzin ezúttal kisebb mértékben, míg a gázolaj alaposan drágul majd szerdától. Mindez számokban kifejezve 2, illetve 6 forintot jelent literenként, ami főleg a Brent olajár alapos drágulásának köszönhető – érdemes lehet tehát még ma vagy holnap megtankolni az autónkat, főleg ha dízellel járunk.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 12:35

Még nagyobb energiákat fordít az elektromos autózásra a BMW

Nyomtatás

Noha minden prémiumgyártó komolyan veszi az elektromos jövőt, ahhoz nem férhet kétség, hogy a BMW lépett először: a bajorok az i3 és az i8 piacra dobásával, illetve a mostanra minden fontos kategóriában elérhető, kiváló képességekkel és jó árazással megáldott konnektoros hibridjeikkel bizony egy lépéssel a konkurencia előtt járnak. Ezt az előnyt pedig nem szeretnék leadni, és bejelentették, hogy minden eddiginél nagyobb energiákat fordítanak az e-mobilitásra.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 12:53

Ünnepi áremelkedés – holnaptól ismét drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Tegnap nem kevesebb, mint 6 forinttal drágult a benzin, és 5 forinttal emelkedett a dízel literenkénti átlagára, és sajnos ez a tendencia holnap is folytatódik. A MOL ugyanis bejelentette, hogy a héten immár másodszor emelkednek majd az üzemanyagok árai, és bár a növekedés valamivel kisebb (2 forint a benzin, illetve 3 a gázolaj esetében), ez így is azt jelenti, hogy egy hét alatt 8 forinttal lettek drágábbak a hajtóanyagok.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 22:34

Szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A Brent típusú olaj világpiaci árának alapos növekedése nem meglepő módon a hazai üzemanyagárakra is hatással van, így a MOL ma bejelentete, hogy szerdától mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára alaposan növekedni fog. Előbbi literenként 6, míg utóbbi 5 forinttal fog emelkedni, amivel egyébként ismét közelebb kerül egymáshoz a két üzemanyag ára.

Módosítás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 12:38

2. oldal / 60