Gazdaság

Két éve tért vissza hazánkba a LADA – 2000 autó kelt el azóta

Nyomtatás

A LADA 2015-ben tért vissza hazánkba, és ez idő alatt a 2000-es határt az értékesített autók száma. Az orosz márka annak köszönheti népszerűségét, hogy olcsó autóival sok ember számára tette lehetővé az újautó-vásárlást és máig sokakban ébreszt nosztalgikus élményeket. A LADA modellek ugyan számos fejlesztésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben, és bár bőven van még hova fejlődni, azon fontos jellemzőik, hogy strapabírók, megbízhatók és megfizethetők, megmaradtak.

Módosítás dátuma: 2017. október 06. péntek, 12:54

A VW féltékeny a Škoda eredményeire – helyretennék a cseheket

Nyomtatás

Az óriáskonszernek megjelenésével szépen lassan az autóipar szótárába is beférkőzött a kannibalizmus kifejezés, ami arra utal, hogy az több gyártóból álló csoportokban az egyik márka a másik elől vesz el vásárlókat – noha egy cégen belül is beszélhetünk hasonlóról, ha vannak hasonló közönséget megszólító modellek. A Volkswagen konszernen (röviden VAG) belül is vannak „problémák” ezek a téren, ugyanis a Škoda egyre szebb számokat produkál, ami bizony féltékenységet keltett a Volkswagen vezetőségében.

Módosítás dátuma: 2017. október 05. csütörtök, 16:54

Pénteken tovább nő a különbség a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

Ma már távolodott egymástól a gázolaj és a benzin ára, és úgy látszik, pénteken is megismétlődik ez: ezúttal nem a dízel lesz drágább, hanem a benzin lesz olcsóbb, méghozzá 2 forinttal. Az olló ezzel ismét nyílik, és immár 16 forint lesz a különbség literenként a két üzemanyag literenkénti átlagára között. Ez azt jelenti, a benzin literenkénti átlagára 347 forintra csökken, míg a gázolajért továbbra is 363 forintot kell majd fizetnünk.

Módosítás dátuma: 2017. október 05. csütörtök, 13:55

Szerdán tovább nyílik az olló a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

Múlt héten szépen kinyílt az olló a benzin és a gázolaj ára között között: míg a dízel ára két lépcsőben összesen 6 forinttal emelkedett, addig a hagyományosabb üzemanyag ára 2 forinttal csökkent, ezzel  10 forintra növelve a különbséget. A helyzet pedig tovább fokozódik a héten, ugyanis szerdától ismét drágul a gázolaj, méghozzá 4 forinttal.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő, 12:38

A jövőben minden Opel PSA motort használ majd – veszélyben a magyar gyár?

Nyomtatás

Az Opelt nemrég teljes egészében felvásárolta a PSA csoport, és bár a villámosok akkor még foggal-körömmel ragaszkodtak hozzá, hogy autóik továbbra is vérbeli német négykerekűek lesznek, azóta már egyértelművé tették a franciák, amit korábban is gondoltunk: a jövőben az összes Opel modell PSA alapokra épül majd, és az erőforrások is a franciáktól fognak érkezni. Ezzel azonban sok munkahely veszélybe kerülhet.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 12:58

Holnaptól 10 forinttal olcsóbb lesz a benzin, mint a gázolaj

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette a második árváltozást is erre a hétre: hétfőn arról informáltak bennünket az illetékesek, hogy szerdától (vagyis tegnaptól) 2 forinttal csökken(t) a benzin kiskereskedelmi ára, míg a gázolajé 3 forinttal emelkedik (emelkedett), a mai hír értelmében pedig péntektől, vagyis szeptember 29-től a benzin ára nem változik, a gázolaj viszont további 3 forinttal drágul.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 28. csütörtök, 13:46

A Jaguar új márkákat vásárolna – az Alfa Romeo is szóba jöhet

Nyomtatás

Korábban is beszámoltunk már róla, hogy az FCA csoport tulajdonosai egyben, vagy akár darabokban, de könnyen túladhatnak a konszernen és annak márkáin. Legutóbb a Hyundai és néhány kínai vállalat került szóba, most azonban a JLR csoport kerülhet képbe, ugyanis a hírek szerint a növekvő eladásoknak hála a Jaguar és a Land Rover újabb – kifejezetten prémium vagy luxus – márkák bekebelezését tervezi, és az Alfa Romeo és a Maserati éppen kapóra jöhet nekik.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 10:09

A Hyundai az FCA felvásárlásával lenne a világ legnagyobb gyártója?

Nyomtatás

Az autózás világában egyre kevesebb „anyacég” van, és egyre több óriáskonszern jön létre – szinte már alig tudunk olyan márkát mondani, amelynek ne lenne egy vagy akár több testvérmárkája is tulajdonosi szinten. A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) már önmagában is több gyártót tömörít, de hamarosan továbbadhatnak rajta, ezzel egy még nagyobb csoportot léterhozva. A legújabb hírek szerint pedig a Hyundai is érdeklődik az FCA iránt – sőt, mi több, az FCA segítségével lennének a világ legnagyobb gyártói a koreaiak.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 09:41

Új vezérigazgató az Opel Southeast Europe élén

Nyomtatás

Új vezérigazgató került az Opel Southeast Europe (OSE) élére. Dr. Enrico De Lorenzi ezen a poszton Dr. Wolf Károlyt váltja, aki továbbra is marad az OSE kötelékében, de a továbbiakban egy speciális projekten dolgozik. De Lorenzi Úr egy kötetlen beszélgetés keretében találkozott a szakújságírók egy csoportjával - többek között velünk is és a bemutatkozás után Opel Southeast Europe regionális kereskedelmi szervezet tevékenységéről beszélt.

Ezekkel a szabályokkal válnak fizetőssé az elektromos töltőpontok

Nyomtatás

Az elektromos autózásnak egyelőre még nagy előnye, hogy többek között hazánkban is rengeteg ingyenes töltőpont áll a tulajdonosok rendelkezésére – legalábbis Budapesten. A technológia folyamatos terjedésével azonban egyértelmű, hogy ezeket hamarosan fizetőssé kell majd tenni, és ezzel kapcsolatban a Kormány már ki is adott egy rendeletet, amely július 15-én hatályba is lépett.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 06. szerda, 12:54

Hatalomgyakorlás – a PSA leállította az Opel nagy SUV-jának fejlesztését

Nyomtatás

A GM sokakat meglepett, mikor eladta az Opelt a PSA-nak: a villámos márka vezetői persze megígérték, hogy továbbra is vérbeli német gyártók maradnak, és megőrzik önállóságukat, ám már akkor érezni lehetett, hogy ezzel inkább csak szépíteni próbálnak. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a legutóbbi értesülések, melyek szerint a PSA leállította az Insignia alapjaira épülő nagy SUV fejlesztéseit.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 11:25

4. oldal / 57