Gazdaság

Ezen a héten is drágul a benzin

Nyomtatás

Épp az imént írtuk meg az Autó Pulton, hogy most szerdán járnak le a 2017-es megyei, illetve országos autópályamatricák, és szerdai vonatkozásban máris egy újabb, szintén nem annyira vidám hírrel szolgálhatunk az autósoknak, autózóknak, a MOL ugyanis ma bejelentette, hogy január 31-től, vagyis most szerdától ismét megdrágítja a benzint.

Autósok, figyelem: szerdán lejárnak a 2017-es éves és megyei matricák!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki pontosan tudja, hogy 2018 január 31-jén, vagyis szerdán éjfélkor járnak le a 2017-es éves illetve megyei úthasználati matricák, azonban ennek ellenére jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen olyan esetekben hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat.

Közel félmilliós értékesítéssel döntött rekordot a Kia Európában

Nyomtatás

Mindig örömmel adjuk le az autópiac fejlődésével kapcsolatos pozitív híreket, és a tendencia kiváló irányt mutat, az autóipar fokozatosan, évről-évre fejlődik. Legutóbb a Kia küldte ki nekünk európai értékesítési eredményeit, amelyek nagyon szépe számokat takarnak, mi pedig boldogok vagyunk, hogy nem csak a prémiumgyártók, hanem a ‘tömegmárkák’ is felfelé törnek. Lentebb a Kia közleményének kivonatát olvashatják.

Módosítás dátuma: 2018. január 25. csütörtök, 14:51

Ma olcsóbb lett a benzin, de péntektől ismét drágul

Nyomtatás

Tegnapelőtt írtuk meg Olvasóinknak nagy örömmel, hogy ma végre sor kerül(t) az idei első üzemanyagár-csökkenésre, hiszen az elmúlt hetek drágítását követően mától 2 forinttal kedvezőbb a benzin, 4 forinttal pedig a gázolaj kiskereskedelmi literára. Ám az öröm nem tart sokáig, a MOL ugyanis ma bejelentette, hogy most péntektől ‘visszadrágít’, legalábbis ami a benzinárakat illeti.

Szárnyal a BMW Group Magyarország: közel 3.000 eladott autó 2017-ben

Nyomtatás

Alig egy hete számoltunk be az Autó Pulton a BMW csoport nemzetközi sikereiről: a BMW töretlenül tör előre, évről-évre újabb és újabb értékesítési rekordokat felállítva. A vállalatcsoport 2017-ben 2,46 millió új autót adott át ügyfeleinek, és miközben a BMW és a MINI is új abszolút csúcsot könyvelhetett el, a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is fennállása legeredményesebb esztendejét zárta.

Módosítás dátuma: 2018. január 22. hétfő, 15:35

Végre csökkennek az üzemanyagárak – idén először!

Nyomtatás

2018-ban eddig csak kedvezőtlen hírekkel találkozhattak az autósok hazánkban, már ami az üzemanyagárakat illeti, 2017 végétől ugyanis folyamatosan emelkedtek az árak. Már vártuk tehát, hogy megforduljon a kocka, és végre jó hírekkel szolgálhatunk, a MOL ugyanis ma délelőtt árcsökkenést jelentett be.

Ismét emelkedtek az üzemanyagárak hazánkban

Nyomtatás

Az új évi üzemanyagár-változások egyelőre nem kedveznek az autósoknak hazánkban: még csak január közepén járunk, azonban a MOL immár három üzemanyagár-emelést eszközölt 2018-ban; a legutóbbira épp ma került sor, ugyanis január 17-től, vagyis mától a MOL 3 forinttal emelte meg a benzin, 2 forinttal pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi árát. Ez azt jelenti, hogy a mai naptól a benzin átlagos literára bruttó 365, míg a gázolajé bruttó 375 forintra ugrott.

2017-ben ismét a BMW volt a világ legnagyobb prémiumautó-gyártója

Nyomtatás

A vállalatcsoport 2017-ben világszerte 2,46 millió új autót adott át ügyfeleinek, amellyel sorozatban hetedszer döntötte meg egy évvel korábbi, saját értékesítési rekordját. Miközben a BMW és a MINI is új abszolút csúcsot könyvelhetett el, a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is fennállása legeredményesebb esztendejét zárta.

2017-ben a BMW Group egész éves értékesítési mutatója új csúcsra érkezett, a müncheni központú vállalatcsoport így immáron sorozatban hetedik esztendeje múlja felül saját, egy évvel korábbi rekordját. A sikertörténet élén a BMW és a MINI iránt mutatkozó, töretlenül intenzív globális érdeklődés áll, amelynek köszönhetően mindkét márka új abszolút eladási rekordot könyvelhetett el, ahogyan a BMW i almárka, a BMW M divízió és a BMW Motorrad is új értékesítési csúcson zárt.

A vállalatcsoport központi márkájaként a BMW 2017-ben világszerte 2 088 283 darab új gépjárművet értékesített, amely 4,2 százalékkal múlja felül a 2016-os értéket és új eladási rekordot jelent. A sikerből a BMW X modellcsalád tagjai nagymértékben kivették a részüket, az egyre szélesedő portfólió ugyanis csak a tavalyi évben 9,6 százalékkal több ügyfél tetszését nyerte el, mint egy esztendővel korábban. Mindezt úgy, hogy a BMW X3 globális generációváltása csak az idei évre lesz pozitív hatással. Az új BMW 5-ös limuzin, amely 2017-ben ugyancsak átfogó generációváltáson ment keresztül, csak decemberben 55,2 százalékos értékesítési fejlődést produkált. Az év utolsó hónapjában átadott 30 359 modellel a típus egész éves eladási mutatója 291 856 darabon zárt, amely 6,3 százalékos abszolút növekedésnek felel meg. A BMW 5-ös sorozat ezzel továbbra is a világ elsőszámú prémium üzleti gépjárművének számít. A bajor prémiumgyártó kimagasló értékesítési sikeréhez 2017-ben a BMW 1-es sorozat és a BMW 7-es sorozat is jelentősen hozzájárult: amíg az előbbiből eladott 201 968 példány 14,7 százalékos egész éves gyarapodást, addig a zászlóshajó 64 311-es átadási mutatója 4,5 százalékos abszolút javulást jelent.

2017 decemberében a BMW Group újabb történelmi mérföldkőhöz érkezett: a vállalatcsoport átadta a tavalyi évben értékesített százezredik hálózatról tölthető modelljét. A BMW M GmbH is egész éves értékesítési rekordot könyvelhetett el, az előző évre 19,1 százalékkal rálicitálva, több mint 80 000 modellt értékesítve. A MINI is hasonló cipőben jár: 3,2 százalékos fejlődés után újabb rekordot zsebre téve bő 371 ezer példány talált gazdára.

A Rolls-Royce kakukktojásként összesen 3362 modellt adott át, amely 16,2 százalékkal elmarad ugyan az előző évtől, de ez csak az új generációs Phantom érkezésének vákuuma – jövőre ennél többel erősödik majd a márka, főleg, ha a fontos piacnak számító Közel-Keleten is rendeződnek a piaci viszonyok. Az új generációs zászlóshajó első példányai egyébként most érkeznek meg a gazdáikhoz, a várólista pedig meglehetősen nagy a modellre.

A BMW Group kétkerekű divíziója tavaly sorozatban hetedszer döntötte meg egy évvel korábbi, saját értékesítési rekordját, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a január és december közötti időszakra vetítve 2017-ben a BMW Motorrad több robogót és motorkerékpárt adott át ügyfeleinek, mint korábban bármikor. Szám szerint ez 164 153 darab kétkerekű, amely a 2016-os teljesítményhez viszonyítva 13,2 százalékos abszolút gyarapodás.

Európában  a BMW és a MINI is tartja a tavalyi esztendőben elért kimagasló értékesítési szintet, a Nagy-Britanniában jelentkező gazdasági nehézségek ellenére a két márka 2017-ben összesen 1 100 975 darab új autót adott el az öreg kontinensen. Ez 0,9 százalékos javulást jelent.

Rekordévet zárt a Porsche – negyedmillió autó talált gazdára 2017-ben

Nyomtatás

A tavalyi év több gyártó számára is rendkívül erősre sikeredett az értékesítési eredmények tekintetében, és a korábbi évek tendenciájához hasonlóan meglepő módon a prémiumgyártók könyvelhették el a legnagyobb fejlődést. A Porsche például rögtön értékesítési rekordot döntött: közel negyedmillió Porsche talált gazdára 2017-ben, ami a vállalat történelmének legmagasabb eredménye. Persze a Porsche még mindig exkluzív egy Mercedes-Benzhez vagy egy BMW-hez képest, hiszen utóbbi prémium márkák a többszörösét (akár 7-szeresét) értékesítik a német sportautógyártónak. Alább a Porsche hivatalos, gyári sajtóközleménye olvasható.

2017-ben is győztesként szárnyalt a Ford Magyarországon

Nyomtatás

A Ford magyarországi importőre ma tartotta 2017-es évértékelő sajtótájékoztatóját, ahol számos érdekes szám, illetve információ hangzott el a márka múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Ami a lényeg, hogy a magyarországi piacot az értékesített személy- és haszonjárműveket összesítve 2017-ben is uralta a Ford, vagyis a legsikeresebb magyarországi márkáról beszélhetünk. Az idei évre nézve az importőrnek a fő célja természetesen az, hogy megtartsa előkelő pozícióját, persze lehetőleg még tovább növelve az eladásokat.

Módosítás dátuma: 2018. január 05. péntek, 21:01

2017-ben is a Mercedes-Benz volt a legnépszerűbb prémium autómárka hazánkban

Nyomtatás

A Datahouse hivatalos adatai alapján 2017-ben is a Mercedes-Benz értékesítette a legtöbb prémium személygépjárművet Magyarországon – a 2016-os rekord eredményeket is jelentősen túlszárnyalva. Tavaly hazánkban összesen 3223 darab Mercedes-Benz személyautót vásároltak, ez a 2016-os darabszámot 25 százalékkal haladta meg. A kishaszonjárművek értékesítése 82 százalékos, míg a truck üzletág 72 százalékos növekedést ért el 2016-hoz képest.

4. oldal / 60