Gazdaság

A Porsche család viszálykodása Euró milliárdokkal

Nyomtatás

Történetünk 1875 szeptember 3-án kezdődik, amikor is egy új korszak kezdődött egyetlen ember megszületésével. Ez a dátum ugyanis olyasvalaki születését jelzi, aki nélkül az autóipar minden bizonnyal egészen más mederbe terelődött volna. Ferdinand Porsche tagadhatatlanul egy zseni volt, akinek elméje Leonardo da Vinciéhez fogható lehet, és akit joggal hívhatunk reneszánsz embernek.

Módosítás dátuma: 2010. május 31. hétfő, 11:47

A Pirelli a Formula-1-be megy

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint a Pirelli lesz a 2011-es Formula-1 szezon hivatalos abroncsbeszállítója. Az olasz gumigyártó a Michelinnel éles küzdelemben igyekezett leváltani a Bridgestone-t, ám végül előbbi kerekedett felül – legalábbis a csapatok szövetségének (FOTA) döntése alapján.

Csütörtöktől végre mérséklődnek az üzemanyagárak!

Nyomtatás

A holtankoljak.hu legfrissebb értesülései szerint a sokszoros emelést követően végre csökkenni fog valamelyest ezen a héten a benzin, valamint a gázolaj piaci ára. A benzin literje 6, a gázolajé pedig 5 forinttal lesz olcsóbb csütörtöktől. A szokásos, szerdánkénti árváltozás a hétfői munkaszüneti nap miatt csúszott csütörtökre.

Tovább drágul az üzemanyag

Nyomtatás

A holtankoljak.hu legfrissebb értesülései újra emelkedik az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon. A benzin ára kettő, míg a gázolajé három forinttal nő. A benzin országos átlagára így 342, a gázolajé pedig 323 forint lesz szerdától.

Módosítás dátuma: 2010. május 10. hétfő, 18:37

Kövér profittal nyitja az évet a Ford

Nyomtatás

A Ford mai hivatalos bejelentése szerint jól megy a szekér, ugyanis az első negyedév 2,1 milliárd dollár profitot hozott, mintegy 50 százalékkal megdöntve az előzetes várakozásokat (és 3,5 milliárdnyit javítva az előző időszak hasonló értékén).

Kitárulkozott a Fiat – nyilvánosságra került az ötéves terv

Nyomtatás

Ahogy tegnap már elárultuk, a távozó Montezemolo helyett Sergio Marchionne leplezte le a Fiat rendkívül részletes jövőbeli terveit. Világhódítás, hat millió autó és a Chrysler felturbózása – csupán erre vállalkozik a gyártó 3,5 év alatt.

Montezemolo elhagyja a Fiat trónt

Nyomtatás

Luca di Montezemolo lemondott a Fiat elnöki székéről, viszont a Ferrari vezetőjeként tovább folytatja tevékenységét. A hivatalos közlemény szerint a visszalépés oka egyszerűen annyi, hogy a 2010-2014-es üzleti tervezet megalkotásával elvégezte a feladatát.

Emelkednek az európai autóeladások

Nyomtatás

 

Kiút a válságból, vagy csak átmeneti fellendülés? Egyelőre nem tudni, ám annyi biztos, hogy egész komoly, 10,8 százalékos emelkedést produkált az európai autópiac márciusban.

Vezet a Ford Fiesta, második a Volkswagen Golf

Nyomtatás

Érdekes eredmény született a 2010-es év első negyedévét tekintve, ugyanis az európai újautó-eladásokat eddig vezető Volkswagen Golfot túlszárnyalta a Ford hasonló kaliberű négykerekűje, a Fiesta. A kimutatások egyébként a JATO Dynamics jóvoltából készültek.

2014-ig teljes modellpalettáját leváltja a Smart

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint – amelyekről a tegnapi nap során a Daimler-Benz vezérigazgatója számolt be egy sajtótájékoztató során – a cégóriás mini autókat gyártó márkájának mérnökei már gőzerővel dolgoznak a Smart modellpalettájának teljes megújításán.

Továbbra is a BMW a legsikeresebb prémium autógyártó

Nyomtatás

A legfrissebb adatok szerint a globális eladásokat nézve továbbra is a BMW vezet a prémium szegmensben – legalábbis az idei év első negyedévében.

57. oldal / 59