Gazdaság

Mintha ingyen lenne: már elkelt a 25 ezredik Panamera is

Nyomtatás

A Porsche hivatalos sajtónyilatkozatban jelentette be, hogy elkészült a 25.000-edik Panamera, mely a Lipcsei gyártósorról gördült le nemrég, hogy folytathassa útját az Egyesült Államokba.

Módosítás dátuma: 2010. július 30. péntek, 09:36

A Mercedes lesz a prémium tápláléklánc csúcsa az USA-ban?

Nyomtatás

Könnyen előfordulhat, hogy a Mercedes megtöri a Lexus tíz esztendeje tartó hegemóniáját az Egyesült Államokban. Év végére ugyanis van rá esély, hogy a csillagos márka példányai nagyobb keresletnek örvendenek majd, mint a távol-keleti modellek.

Módosítás dátuma: 2010. július 27. kedd, 10:40

A Ford hatéves rekord profitot jelentett

Nyomtatás

A Ford nemrég adta közre második negyedéves jelentését, melyben többek között 2,6 milliárd dolláros (572 milliárd Ft) profit szerepel. Ez az érték 338 millió dollárral (74,36 milliárd forinttal) több, mint az előző év hasonló időszakában, továbbá az utóbbi hat év legmagasabb eredménye. Az amerikai mamutvállalat profitja

Módosítás dátuma: 2010. július 26. hétfő, 10:28

A Škoda a válság ellenére is rekordeladásokat produkált

Nyomtatás

A Škodának komoly oka lehet az ünneplésre, ugyanis jelentésük szerint a 2010-es év első felében 378.747 autót sikerült értékesíteniük, ami 15 %-kal több mint az előző év hasonló periódusában.

Módosítás dátuma: 2010. július 21. szerda, 10:44

Szerdától mérséklődik az üzemanyagok ára

Nyomtatás

Szerdától 2 forinttal csökken a benzin, és 3 forinttal mérséklődik a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 339,5 forintra, míg a gázolajé 322 forintra csökken. A benzin literenkénti átlagára egyébként utoljára áprilisban volt hasonló szinten.

A Toyota a Teslával karöltve száll be a villanyautók fejlesztésébe

Nyomtatás

Manapság ha végigtekintünk az uralkodó trendeken, akkor az autóiparban egyértelműen a fogyasztás csökkentése és a levegőbe eregetett káros anyag mennyiségének redukálása a fő irány. Ennek megfelelően egyre több konstruktőr próbál meg valamilyen formában elrugaszkodni a hagyományos belső égésű motoros megoldástól. Ezt az utat próbálja meg most kitaposni a Toyota is, - a nem kis hírnevű – Teslát választották partnerüknek a megoldás kivitelezéséhez.

Módosítás dátuma: 2010. július 14. szerda, 09:17

Szerdától végre olcsóbban tankolhatunk!

Nyomtatás

Szerdától 3 forinttal csökken a benzin, és 5 forinttal mérséklődik a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 341 forintra, míg a gázolajé 325 forintra nő. A benzin literenkénti átlagára egyébként utoljára május elején volt hasonló szinten.

Tőzsdére ment a Tesla – 41 % az első nap

Nyomtatás

A Tesla Motors részvényeinek jegyzése ezen a héten, kedden kezdődött, mivel a cég papírjait ezentúl az amerikai Nasdaq tőzsdén adják-veszik.

Bioetanol – itassuk autónkat szesszel!

Nyomtatás

Manapság az iparban, de főként a közlekedésben rendkívül fontos kérdés a környezetszennyezés, valamint a jövőben használatos üzemanyagtípus, ugyanis a föld kőolajkészletei kimerülőben vannak. Az említett két probléma ötvözött megoldását jelenthetik a bioüzemanyagok, például a bioetanol.

Módosítás dátuma: 2010. július 01. csütörtök, 10:16

Szerdától ismételten drágábban tankolhatunk

Nyomtatás

2 forinttal emelkedik a benzin, és 5 forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 345 forintra, míg a gázolajé 330 forintra nő.

Déja vu: emelkedik az üzemanyagok ára!

Nyomtatás

Két forinttal emelkedik a benzin, és három forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 342 forintra, míg a gázolajé 325 forintra nő.

57. oldal / 61