Derűre ború: 8, illetve 7 forintos emelés a benzinkutakon

Nyomtatás

Az utóbbi időben jó híreket kaptak az autósok, hiszen a forint erősödése és a finomított termékek árváltozása miatt az üzemanyagok árai jelentősebbet estek, azonban ezúttal megint áremelésről kell beszámolnunk. Szerdától mind a benzin, mind a gázolaj drágulást szenved el a hazai töltőállomásokon: előbbi literenként 8, utóbbi 7 forinttal kerül majd többe a hét közepétől.

Az elmúlt hetek enyhülését követően egész korrekt árakkal találkoztunk a benzinkutakon, ráadásul a forint erősödése miatt joggal várhattunk az üzemanyagok terén is hasonló eredményt. Ám a felélénkült utazási szezon - ahogy minden évben, úgy ezúttal is - áremelkedést hoz maga után, ugyanis a forint produkciója nem volt képes kompenzálni a tőzsdei változásokat. A szerdai drágulás a 95-ös esetében 8 forintos többletet, a gázolaj esetében 7 forintos pluszt jelent majd, így előbbi átlagára 414 forintban állapodik meg, míg a dízelolajért 418 forintos összeget kell fizetni literenként.

A bioetanol mindeközben átlagosan 338 forintra drágul, az autógázért pedig 247 Ft-ot kell otthagyni a töltőállomásokon. Az egyes hazai kutak között tapasztalható 25-30 forintos differencia természetesen a továbbiakban is fennáll.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark