2018. Június 20., Szerda

Frissitve:04:45:28

Hatalomgyakorlás – a PSA leállította az Opel nagy SUV-jának fejlesztését

Nyomtatás

A GM sokakat meglepett, mikor eladta az Opelt a PSA-nak: a villámos márka vezetői persze megígérték, hogy továbbra is vérbeli német gyártók maradnak, és megőrzik önállóságukat, ám már akkor érezni lehetett, hogy ezzel inkább csak szépíteni próbálnak. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a legutóbbi értesülések, melyek szerint a PSA leállította az Insignia alapjaira épülő nagy SUV fejlesztéseit.

Jobban belegondolva természetesen érthető lépés ez a franciáktól, hiszen az Opel az új Insignia alapjaira építette volna méretes SUV-ját, ami még a GM érában született meg. Ezzel pedig végleg eldőlt, hogy a villámosok középkategóriása lehet az utolsó valódi Opel, és innentől kizárólag a PSA platformjára építkezhet majd a német gyártó.

A tavalyi Párizsi Autószalonon még minden másképp volt, hiszen az azóta a váltás miatt leköszönő Karl-Thomas Neumann akkor még azt nyilatkozta, hogy az Insignia alapjaira épülő nagy SUV-t a középkategóriással együtt Rüsselsheimben gyártják majd. Mostanra azonban kiderült, hogy a franciák csak saját EMP2 platformjukra engedik majd építkezni az Opelt is, így amennyiben később mégis elkészül majd a méretes SUV, úgy akárcsak a Crossland X és a Grandland X, közeli rokonságban áll majd a Peugeot hobbiterepeseivel – esetében az 5008-assal.

A PSA és az Opel vezetősége egyébként jelenleg egy új üzleti terven dolgozik a villámos márka számára, melynek célja természetesen az, hogy minél hamarabb nyereségesebbé tegyék a német gyártót. Ahogyan már említettem, ezzel a lépéssel végleg eldőlt, hogy az Insignia marad az utolsó igazi Opel, és az is egyértelművé vált, hogy a PSA komoly befolyást kíván gyakorolni a németekre, akik így legfeljebb a külső és belső formák terén tudnak majd igazán önmaguk maradni.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark